Τετάρτη 27 Μαΐου 2015

Γαλλία: Η EDF θέλει να «ψαλιδίσει» τις άδεις των εργαζομένων

Αλέξανδρος Μανωλάτος 
alexa@euro2day.gr

Η γαλλική κρατική εταιρεία κοινής ωφέλειας EDF προσπαθεί να αλλάξει μια από τις πιο γενναιόδωρες συμβάσεις εργασίας στην χώρα, σε μια κίνηση που όπως επισημαίνουν οι Financial Times αντανακλά τον εντεινόμενο διάλογο στην χώρα για το 35ωρο.

Ο γαλλικός ενεργειακός κολοσσός να περιορίσει την άδεια των 10 εβδομάδων που δίνει σε περίπου 30.000 υπαλλήλους, ως αποζημίωση για το πιο βαρύ ωράριο.

Με βάση την σύμβαση που συμφωνήθηκε το 1999, το προσωπικό της EDF εργάζεται κατά μέσο όρο 39,5 ώρες την εβδομάδα, πάνω από το νόμιμο όριο των 35 ωρών και για το λόγο αυτό ανταμείβονται με επιπλέον 23 ημέρες άδειας.


Ο Jean Bernard Levy, CEO της EDF, προσφέρει μια εφάπαξ πληρωμή 10.000 ευρώ για να πείσει τους υπαλλήλους να εργάζονται 212 ώρες το χρόνο, αντί για 196.

Αλλά το συνδικάτο της εταιρείας δεν έχει πειστεί από την πρόταση. Υποστηρίζει πως η EDF πρέπει να προσφέρει 80.000 ευρώ και όχι 10.000, για να λάβει την υπογραφή κάθε εργαζομένου σε μια νέα σύμβαση.

Η κίνηση της γαλλικής εταιρείας γίνεται την στιγμή που η γαλλική κυβέρνηση εξετάζει την αλλαγή του εβδομαδιαίου ωραρίου 75.000 υπαλλήλων σε 38 δημόσια νοσοκομεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα