Πέμπτη 18 Ιουνίου 2015

Σε 10 μέρες η οικοδομική άδεια για Πτολεμαΐδα 5 , στα 200 Εκατ.ευρώ η προκαταβολή μετά την έκδοση της άδειας

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την έναρξη της κατασκευής της νέας λιγνιτικής μονάδας της ΔΕΗ Πτολεμαΐδα 5. Σύμφωνα με πληροφορίες η ΔΕΗ κατέθεσε τα ογκώδη τεύχη της άδειας στην αρμόδια πολεοδομία, η οποία με τη σειρά της αναμένεται να δώσει το πράσινο φως τις επόμενες ημέρες. Είναι χαρακτηριστικό ότι όλα τα τεύχη βρίσκονται σε πάνω από 20 κούτες, οι οποίες και θα πρέπει να μελετηθούν και να εγκριθούν από την υπηρεσία.


Η όλη διαδικασία σύμφωνα με εκτιμήσεις αρμόδιων παραγόντων της εταιρείας δεν αναμένεται να διαρκέσει περισσότερο από 10 ημέρες, δηλαδή το αργότερο μέχρι το τέλος του μήνα θα μπορούν και τυπικά να ξεκινήσουν οι εργασίες κατασκευής.

Εδώ βεβαίως πρέπει να σημειωθεί ότι υπάρχει η εκκρεμότητα με την προκαταβολή, η οποία θα πρέπει να καταβληθεί σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα μετά την έκδοση της άδειας. Πρόκειται για ένα ποσό της τάξης των 200 εκ. ευρώ, το οποίο και θα πρέπει να καταβληθεί μερικές ημέρες μετά την έκδοση της άδειας, βάσει των όσων προβλέπονται στη σύμβαση, καθώς σε διαφορετική περίπτωση αυτή διαλύεται, συμπαρασύροντας και την εξαιρετικά ευνοϊκή χρηματοδότηση που έχει εξασφαλιστεί από γερμανικές τράπεζες με την εγγύηση του γερμανικού ινστιτούτου εξαγωγικών πιστώσεων.

Από την πλευρά της ΔΕΗ έχει ξεκαθαριστεί σε όλους τους τόνους ότι δεν τίθεται κανένα θέμα και δεν υπάρχει πρόβλημα με την προκαταβολή που θα καταβληθεί κανονικά όπως προβλέπεται στη σύμβαση.energypress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα