Σάββατο 6 Ιουνίου 2015

Ακατάλληλες παραλίες στην Αττική. Αυτές είναι οι 55 που δεν πρέπει να κολυμπήσεις

Μολυσμένες οι περισσότερες ακτές της Σαλαμίνας;

Oι περισσότερες ακτές της Σαλαμίνας είναι πεντακάθαρες , τα δείγματα της έρευνας του ΠΑΚΟΕ έχουν περιορισθεί στις ακτές πλησίον του Περάματος -περιοχή των ferry boat και στον βρώμικο κόλπο του αρχαίου Λιμανιού και της Ψυτάλλειας.
Δεν υπάρχουν μετρήσεις για το ΑΙΑΝΤΕΙΟ,ΡΕΣΤΗ ΗΛΙΑΚΤΗ ,ΠΕΡΑΝΙ ,ΚΑΝΑΚΙΑ και άλλες καθαρές ακτές της Σαλαμίνας.


Ελέγχους σε 151 παραλίες του Nομού Αττικής και των γύρω περιοχών. 96 θάλασσες κρίθηκαν κατάλληλες. Ποιες 55 κρίθηκαν ακατάλληλες και δεν θα έπρεπε ούτε καν να πλησιάζουμε

Συνολικά 151 παραλίες του Nομού Αττικής και των γύρω περιοχών μπήκαν εφέτος στο μικροσκόπιο του ΠΑΚΟΕ, ώστε να μπορούμε να γνωρίζουμε κατά πόσο τα νερά στα οποία επιλέγουμε να κολυμπήσουμε είναι καθαρά, λιγότερο καθαρά ή ακόμη και απολύτως ακατάλληλα, καθώς έχουν μικροβιακό φορτίο εκτός των επιτρεπόμενων ορίων.
Μία στις τρεις παραλίες που ελέγχθηκαν από το ΠΑΚΟΕ  το 2015 βρέθηκε ακατάλληλη
Το Πανελλήνιο Κέντρο Οικολογικών Ερευνών προχώρησε και το 2015, για 36η χρονιά, στην πραγματοποίηση εκτεταμένων δειγματοληψιών και αναλύσεων στα μικροβιολογικά εργαστήρια που διαθέτει.
Οι μετρήσεις διενεργήθηκαν από τις 2 έως και τις 25 Μαΐου, και οι τιμές που εμφανίζονται δίπλα σε κάθε περιοχή είναι το αποτέλεσμα τριπλής δειγματοληψίας από κάθε σημείο, έτσι ώστε να περιοριστεί δραματικά -σύμφωνα με το ΠΑΚΟΕ- ο παράγοντας της «τυχαιότητας», κάτι το οποίο συμβάλλει στην αξιοπιστία αλλά και στην ακρίβεια του αποτελέσματος. Υπενθυμίζεται ότι το ΠΑΚΟΕ διαθέτει ιδιόκτητα πιστοποιημένα εργαστήρια.
Τα αποτελέσματα
 Αξίζει να σημειωθεί πως από τα 151 σημεία που ελέγχθηκαν 96 θάλασσες κρίθηκαν κατάλληλες (63,6%) (σε διάφορες διαβαθμίσεις), ενώ 55 (36,4%) ήταν αυτές στις οποίες δεν θα έπρεπε ούτε καν να πλησιάζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα