ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Τετάρτη 3 Ιουνίου 2015

Γιούνκερ καλεί Τσίπρα για πολιτική διαπραγμάτευση

Στις Βρυξέλλες θα βρεθεί ο πρωθυπουργός με την ελληνική πρόταση στις αποσκευές του - Κρίσιμη συνάντηση με τον πρόεδρο της Κομισιόν την Τετάρτη το βράδυ

Στις Βρυξέλλες θα βρεθεί την Τετάρτη ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, με την ελληνική πρόταση στις αποσκευές του, έπειτα από έκτακτη πρόσκληση του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.




Η συνάντηση προγραμματίστηκε να γίνει το βράδυ της Τετάρτης και κανονίστηκε έπειτα από συνομιλία που είχαν οι δύο άντρες την Τρίτη.

Η είδηση έρχεται λίγη ώρα αφότου υψηλόβαθμος αξιωματούχος της ΕΕ είπε στο πρακτορείο Reuters πως οι διεθνείς πιστωτές της Ελλάδας κατέληξαν στις αδρές γραμμές της συμφωνίας που θα προτείνουν στην ελληνική κυβέρνηση.

Σύμφωνα με την εν λόγω πηγή, το κείμενο «καλύπτει όλες τις πολιτικές-κλειδιά, αντανακλά τις συζητήσεις των τελευταίων εβδομάδων» και «θα συζητηθεί με τον Έλληνα πρωθυπουργό την Τετάρτη».

Ένας δεύτερος Ευρωπαίος αξιωματούχος που μίλησε στο πρακτορείο σημείωσε ότι η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ και ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ θα ενημερώσουν τον κ. Τσίπρα τηλεφωνικά για την πρόταση «εντός ωρών».

Υπενθυμίζεται ότι η ελληνική πλευρά σύνταξε ένα σχέδιο συμφωνίας με τους πιστωτές της, το οποίο απέστειλε στους εταίρους στις 11 το βράδυ της Δευτέρας, λίγο πριν τη σύσκεψη των Μέρκελ, Ολάντ, Γιούνκερ, Ντράγκι και Λαγκάρντ στο Βερολίνο. 

Κύκλοι του Μεγάρου Μαξίμου τόνιζαν την Τρίτη πως το κείμενο που εστάλη αποτελεί αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης που έχει γίνει το προηγούμενο διάστημα και πρόκειται, όπως σημείωναν χαρακτηριστικά, για «συμβολή της ελληνικής πλευράς στο πλαίσιο των πολιτικών της δυνατοτήτων».protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα