Παρασκευή 12 Ιουνίου 2015

Ξαφνικά ραγδαίες εξελίξεις! Εκπρόσωποι του Αλέξη Τσίπρα φεύγουν για Βρυξέλλες - Η Ελλάδα ετοιμάζει αντιπρόταση

- Οι εκπρόσωποι του Αλέξη Τσίπρα πιθανότατα θα είναι ο κ. Τσακαλώτος και ο κ. Παππάς
- Κυβερνητικές πηγές αποκαλύπτουν πως οι ελληνικές αντιπροτάσεις είχαν συμφωνηθεί και στη συνάντηση Τσίπρα με Μέρκελ και Ολάντ
- Το Μαξίμου επισημαίνει πως η διαφορές πλέον είναι ελάχιστες και στα πρωτογενή η διαφωνία είναι μόλις για 0,25%
- Οι κυβερνητικές πηγές αναφέρουν πως η Ευρώπη δεν μπορεί να μην δεχθεί την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων



Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις κάθε λεπτό που περνάει, καθώς μετά τα διεθνή πρακτορεία που μιλούν για τελεσίγραφο από τους δανειστές προς την Ελλάδα, το Μαξίμου αναφέρει πως η ελληνική πλευρά είναι πλέον έτοιμη να καταθέσει αντιπροτάσεις προκειμένου να γεφυρωθούν οι εναπομείνασες διαφορές. 

Μάλιστα, οι κυβερνητικές πηγές σημειώνουν πως η ελληνική αντιπρόταση έρχεται ως αποτέλεσμα της συμφωνίας που είχε ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας στις συναντήσεις του στις Βρυξέλλες τόσο με τους ηγέτες της Γερμανίας και της Γαλλίας όσο και με τον πρόεδρο της Κομισιόν, Ζαν Κλωντ Γιούνκερ. 

Επίσης, έγινε γνωστό πως εκπρόσωποι του Αλέξη Τσίπρα θα βρίσκονται το Σάββατο το πρωί στις Βρυξέλλες, προκειμένου να συναντηθούν με τους εκπροσώπους των επικεφαλής των Θεσμών. 

Σύμφωνα με πληροφορίες αυτοί οι εκπρόσωποι κατά πάσα πιθανότητα θα είναι ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς. 

3.Η εκτίμηση της ελληνικής κυβέρνησης είναι ότι βρισκόμαστε περισσότερο από άλλοτε κοντά σε συμφωνία, αφού η διαφορά στα πρωτογενή πλεονάσματα είναι μόνο της τάξης του 0,25%.

4.Συνεπώς αυτό που χρειάζεται είναι πολιτική βούληση αλληλοκατανόησης. Δεν θα μπορούσε άλλωστε να φανταστεί κανείς ότι η ευρωπαϊκή πολιτική ηγεσία θα οδηγούσε την Ευρώπη σε διχασμό για μία τόσο μικρή διαφορά και για την επιμονή να μην εφαρμοστεί στην Ελλάδα το θεσμικό πλαίσιο των συλλογικών διαπραγματεύσεων που ισχύει στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες. newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα