Δευτέρα 22 Ιουνίου 2015

Πρόταση Καμμένου για ΦΠΑ δύο ταχυτήτων στα νησιά, με εισοδηματικά κριτήρια

ΑΝΕΛ: Casus belli η αλλαγή της έκπτωσης του ΦΠΑ στα νησιά


Στο τραπέζι του κυβερνητικού συμβουλίου ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος έθεσε για θέμα προς συζήτηση τον ΦΠΑ στα νησιά, μία από τις οπισθοχωρήσεις της ελληνικής κυβέρνησης στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές. 

Συγκεκριμένα, η πρόταση του κ. Καμμένου, όπως μετέδωσε το Mega, αφορά στην καθιέρωση ΦΠΑ δύο ταχυτήτων. Μέχρι τώρα ισχύει στα νησιά το καθεστώς έκπτωσης ΦΠΑ 30%, το οποίο η ελληνική κυβέρνηση ήταν διατεθειμένη να το καταργήσει, κάτι για το οποίο είχε εκφράσει έντονες αντιδράσεις ο υπουργός Εθνικής Αμύνης.
Σήμερα ο κ. Καμμένος έριξε στο τραπέζι του κυβερνητικού συμβουλίου την πρόταση να καταργηθεί η μείωση του ΦΠΑ, όχι όμως σε όλα τα νησιά, αλλά μόνο όπου ο μέσος όρος εισοδημάτων είναι πάνω από το μέσο όρο στη χώρα. Αν γίνει αποδεκτή η πρόταση, τα νησιά με υψηλά εισοδηματικά κριτήρια, είναι και εκείνα που συγκεντρώνουν τους περισσότερους τουρίστες, όπως η Μύκονος και η Σαντορίνη.
Ωστόσο, η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ, Μαρίνα Χρυσοβελώνη, δήλωσε σχετικά: «Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες στηρίζουμε την προσπάθεια της κυβέρνησης για μια έντιμη και επωφελή συμφωνία με τους δανειστές. Με αφορμή, ωστόσο, ανυπόστατες διαρροές περί δήθεν πρότασης για κατάργηση της έκπτωσης του ΦΠΑ στα νησιά, τονίζουμε κατηγορηματικά ότι η αλλαγή του σημερινού φορολογικού καθεστώτος, δηλαδή της έκπτωσης του ΦΠΑ στα νησιά, αποτελεί casus belli για τους Ανεξάρτητους Έλληνες. Σε αυτό το ζήτημα είμαστε ανυποχώρητοι».protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα