Παρασκευή 5 Ιουνίου 2015

Ληξιπρόθεσμες οφειλές ΔΕΗ: Περισσότερες δόσεις με μικρότερη προκαταβολή

Αίσθηση πάντως προκάλεσε η αποκάλυψη του προέδρου της ΔΕΗ ότι το 60% των επαγγελματιών της Ρόδου δεν πληρώνουν και μάλιστα ότι υπάρχουν ξενοδόχοι που οφείλουν ακόμη και 450.000 ευρώ



Περισσότερες δόσεις σε ληξιπρόθεσμες οφειλές της ΔΕΗ, και μικρότερη προκαταβολή αναμένεται εντός του Ιουνίου. Σύμφωνα με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΗ Μανώλη Παναγιωτάκη που ενημέρωσε την Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, εντός του Ιουνίου θα τεθεί σε εφαρμογή ο νέος κανονισμός της ΔΕΗ που θα προβλέπει διακανονισμό των ληξιπρόθεσμων οφειλών σε περισσότερες δόσεις καθώς και μικρότερη προκαταβολή από το 20% που ισχύει σήμερα.

Παράλληλα, όπως γνωστοποίησε ο Υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Λαφαζάνης, που παραβρέθηκε στην ενημέρωση, η ΔΕΗ θα προσπαθήσει και ήδη ξεκίνησε διαδικασίες για ηλεκτρονική διαβίβαση λογαριασμών που θα συντελέσει στην ταχύτερη και καλύτερη εξυπηρέτηση καθώς και στην εξοικονόμηση πόρων για ΔΕΗ. Ωστόσο, το πρώτο διάστημα – όπως είπε ο Υπουργός- θα υπάρξει κάποια συμπληρωματικότητα γιατί ίσως δεν μπορούν όλα τα νοικοκυριά να εξυπηρετηθούν ηλεκτρονικά.

Αίσθηση πάντως προκάλεσε η αποκάλυψη του κ. Παναγιωτάκη ότι το 60% των επαγγελματιών της Ρόδου δεν πληρώνουν και μάλιστα ότι υπάρχουν ξενοδόχοι που οφείλουν ακόμη και 450.000 ευρώ. «Δε νομίζω ότι έχουν να πληρώσουν οι επαγγελματίες της Ορεστιάδας, της Φλώρινας και του Καρπενησίου που οι είναι οι καλοπληρωτές και δεν έχουν στη Ρόδο» ανέφερε ο Πρόεδρος της ΔΕΗ, λέγοντας ότι αυτό που συμβαίνει στο νησί είναι πολλοί να κάνουν διακανονισμό τον Απρίλιο, να σταματούν μέσα στο καλοκαίρι να πληρώνουν και τον επόμενο Απρίλιο να ξανακάνουν διακανονισμό.

Στο μεταξύ, ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης διαβεβαίωσε ότι «το 23% ΦΠΑ στο ηλεκτρικό ρεύμα (σ.σ που θέλουν οι δανειστές) δεν υπάρχει πιθανότητα να συμβεί, η κυβέρνηση δεν πρόκειται να το δεχθεί».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα