Τετάρτη 10 Ιουνίου 2015

Η ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΗΣ ΕΡΤ(ΒΙΝΤΕΟ)

Η ΕΡΤ ειναι το πρώτο μέλος της Ευρωπαϊκής Ραδιοτηλεοπτικής Ένωσης (EBU) απο το 1950. Στις 11 Ιουνίου 2013 η Κυβέρνηση της Ελλάδας ανακοίνωσε το κλείσιμο της ΕΡΤ κατεβάζοντας on air το σήμα των σταθμών λίγο πριν το τέλος του προγράμματος της συγκεκριμένης ημέρας, γεγονός που προκάλεσε αντιδράσεις πολιτικών κομμάτων, της ΕΣΗΕΑ, αλλά και διεθνείς αντιδράσεις. Συγκλονιστικό και πρωτοφανές ήταν το κύμα αλληλεγγύης που εκδηλώθηκε από την στιγμή που μαθεύτηκε η είδηση ότι η κυβέρνηση Σαμαρά κλείνει την ΕΡΤ. Παρόλα αυτά, οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ συνέχισαν την παραγωγή προγράμματος με το εγχείρημα της ΕΡΤ Open (ελλ.: ΕΡΤ Ανοιχτή) τόσο στην ΕΡΤ, με τη ΝΕΤ, το Πρώτο και το Τρίτο Πρόγραμμα όσο και στην ΕΡΤ3, με την ΕΤ3 και τον 102 FM, αλλά και σε 15 τοπικούς.

Τα ξημερώματα της Πέμπτης 7 Νοεμβρίου τα ΜΑΤ και με παρουσία εισαγγελέα εισέβαλαν στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ στην Αγία Παρασκευή, το εκκένωσαν και προσήγαγαν τέσσερεις εργαζόμενους. Με τον τρόπο αυτό έβαλαν τέλος στην επί πέντε (5) μήνες εκπομπή ραδιοφωνικού και τηλεοπτικού προγράμματος από το Ραδιομέγαρο, ωστόσο όχι από την ΕΤ3 και άλλες περιοχές της Ελλάδας. Ακολούθησαν συμπλοκές και περιορισμένη χρήση δακρυγόνων έξω από το κτήριο στην οδό Μεσογείων όπου συγκεντρώθηκε κόσμος μετά από κάλεσμα των εργαζομένων. Η πλειοψηφία των εργαζομένων αρνήθηκε να εγκαταλείψει το κτίριο της ΕΡΤ και συνέχισε την εκπομπή ραδιοφωνικού, τηλεοπτικού και διαδικτυακού προγράμματος, που με εξαίρεση το Ίντερνετ, σταμάτησε να εκπέμπεται με την εισβολή των ΜΑΤ στο Ραδιομέγαρο τα ξημερώματα της Πέμπτης 7 Νοεμβρίου του 2013.αλλά συνεχίστηκε αρχικά από το δρόμο μπροστά από το Ραδιομέγαρο, και στη συνέχεια από ERTOPEN εγκαταστάσεις στην Αθήνα. Στις 15 Νοεμβρίου 2013 η ΕΡΑ Αθήνας άρχισε να εκπέμπει μέσα από το κτήριο Αβέρωφ του Πολυτεχνίου μέσα από τους ιστότοπους ertopen.com και thepressproject.gr. Η EBU αναγνωρίζει την ΕΡΤ ως ενεργό μέλος της..

14 μήνες μετά το επίσημο κλείσιμο, 15 τοπικές ΕΡΑ συνεχίζουν να μεταδίδονται στα FM και τα AM, καθώς και διαδικτυακά. Το Πρώτο, το Δεύτερο και το Τρίτο Πρόγραμμα μεταδίδονται διαδικτυακά από τις εγκαταστάσεις της ΠΟΣΠΕΡΤ απέναντι από το Ραδιομέγαρο. Το τηλεοπτικό κανάλι ΕΤ3 συνεχίζει να μεταδίδεται αναλογικά και διαδικτυακά από τις εγκαταστάσεις στην Λεωφόρο Στρατού στη Θεσσαλονίκη.

Στις 13 Απριλίου 2014 (Κυριακή των Βαΐων) κατέβηκε η επιγραφή ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ από το Ραδιομέγαρο και απενεργοποίησαν το Ρολόϊ της Κεντρικής Πύλης[

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα