Πέμπτη 11 Ιουνίου 2015

Oταν η τρύπα τρόμαξε τον Ντράγκι.Τι είπε στον Στουρνάρα για τα ρούβλια του Λαφαζάνη!

Eνα θρίλερ εκτυλίχθηκε στο παρασκήνιο ώστε να προκύψει η αύξηση του περίφημου ELA κατά 2,3 δις ευρώ.Οι τηλεφωνικές επαφές του Γιάννη Στουρνάρα με τον Μάριο Ντράγκι ήταν συνεχείς όλο αυτό το διάστημα. Ο Ελληνας κεντρικός τραπεζίτης αγωνιούσε καθώς έβλεπε ιλιγιώδη ποσά να εγκαταλείπουν καθημερινά τις ελληνικές τράπεζες-από 600 εκατομμύρια έως και 1 δις ημερησίως.


Οι αριθμοί προκαλούν απελπισία. Τόσο ο Ευρωπαίος Κεντρικός Τραπεζίτης όσο και ο Στουρνάρας γνώριζαν ότι έπρεπε να ξεπεράσουν κάθε εμπόδιο για να μείνει όρθιο το τραπεζικό σύστημα.

Οπως είπαμε οι επικοινωνίες τους ήταν συνεχείς με τον Στουρνάρα να δέχεται και την πίεση του Δραγασάκη σ΄ αυτή την κατεύθυνση.

Κάποια στιγμή λοιπόν κι αφού είχαν ανταλλάξει άπειρα τηλεφωνήματα, ο Ντράγκι γυρνάει και λέει στον Στουρνάρα

-Καλά ρε Γιάννη, η κυβέρνησή σας έχει αυτό το Λαφαζάνη που θα σάς φέρει 5 δις ευρώ ρωσικά ρούβλια. Γιατί δε του λες να βιαστεί λιγάκι, πριν με χωρίσει η γυναίκα μου; Εχετε γίνει ο εφιάλτης μου...Μπορείς επίσης να προτείνεις στον Βαρουφάκη να δίνει ως γκουρού της θεωρίας των παιγνίων διαλέξεις ανά την υφήλιο και με τα λεφτά που θα βγάζει να ξεχρεώνετε το χρέος σας...

Ο Στουρνάρας έμεινε παυλόπουλος με το χιούμορ του Ντράγκι...Τέλος πάντων, με τα νέα δεδομένα, το μαξιλάρι ρευστότητας στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα διαμορφώνεται στα 3 δισ. ευρώ. Δεν φτάνουν ούτε για πασατέμπο εάν συνεχίσουν οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ, που τόσο εμπιστεύονται την κυβέρνηση, να σηκώνουν το χρήμα από τις ελληνικές τράπεζες με τόση βουλιμία...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα