Τρίτη 28 Ιουλίου 2015

Το ενιαίο μισθολόγιο «τρομάζει» τους εργαζόμενους στον ΑΔΜΗΕ


Ποια θα είναι η μισθολογική τύχη των εργαζομένων του ΑΔΜΗΕ σε περίπτωση που προχωρήσει η λύση της «κρατικοποίησης»; Το ερώτημα αυτό αρχίζει να τίθεται μετ΄επιτάσεως στα πέριξ της θυγατρικής της ΔΕΗ εταιρείας του δικτύου μεταφοράς ΑΔΜΗΕ. Ιδιαίτερα όταν η κυβέρνηση προωθεί το σενάριο της κρατικοποίησης της εταιρείας, δηλαδή της μεταφοράς του ελέγχου από τη ΔΕΗ στο Δημόσιο, ως αντίβαρο στις πιέσεις των δανειστών για πώληση του πλειοψηφικού πακέτου της εταιρείας σε ιδιώτες.


Σημειώνεται ότι στην εταιρεία όπως και στη ΔΕΗ ισχύει μεν το πλαφόν που υπάρχει για όλες τις ΔΕΚΟ, ωστόσο τα κλιμάκια αλλά και οι αμοιβές διαφέρουν κατά πολύ από τους μισθούς του δημοσίου. Στην πραγματικότητα εάν προχωρήσει η «κρατικοποίηση» χωρίς να ληφθεί ιδιαίτερη μνεία που θα διασφαλίζει τα μισθολογικά δικαιώματα στην εταιρεία, τότε μεγάλο ποσοστό των εργαζομένων θα δει τις απολαβές του να καταρρακώνονται. Οι διαφορές που προκύπτουν, σύμφωνα με πηγές του EnergyPress μπορεί να φτάνουν μέχρι και τα 800 ή και τα 1000 ευρώ ανάλογα με τα προσόντα, τη θέση και τα λοιπά επιδόματα.

Στις ανησυχίες των εργαζομένων, πάντως, έρχεται να προστεθεί και το γεγονός ότι προβεβλημένα στελέχη του ομίλου ΔΕΗ, με στενές σχέσεις με το κυβερνών κόμμα έχουν στο πρόσφατο παρελθόν εκφράσει επιφυλάξεις και τάχθηκαν εναντίον της αλλαγής του μετοχικού στάτους του ΑΔΜΗΕ και βέβαια είναι κάθετα αντίθετοι και προς την προοπτική της αποκρατικοποίησης. 

Επαφές
Σημειώνεται ότι ο νέος ΥΠΑΠΕΝ Π. Σκουρλέτης τις τελευταίες ημέρες έχει επιδοθεί σε έναν μαραθώνιο ενημερωτικών επαφών με όλους τους εποπτευόμενους φορείς, δίνοντας ωστόσο μια προτεραιότητα στη ΔΕΗ και τον ΑΔΜΗΕ, λόγω του πιεστικού χρονοδιαγράμματος που υπάρχει με τους δανειστές. Στο αμέσως επόμενο διάστημα και αφού ενημερωθεί η πλευρά της τρόικας για την ελληνική αντιπρόταση, αναμένεται να υπάρξει μια τελική συμφωνία για το μοντέλο που θα ακολουθηθεί για τον ΑΔΜΗΕ. Αυτό σημαίνει πρακτικά ότι μπορεί μέχρι τον Οκτώβριο να μη χρειαστεί να δούμε δεσμευτικές προσφορές για τον ΑΔΜΗΕ. Αυτό όμως δε σημαίνει ότι δε θα πρέπει να υπάρξουν μέτρα για τον ανταγωνισμό και τον περιορισμό της επιρροής της μητρικής προς τις αποφάσεις, τον ισολογισμό και το … ταμείο της θυγατρικής των δικτύων… 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα