Τετάρτη 1 Ιουλίου 2015

Η Τουρκία προσφέρεται να πληρώσει τη δόση της Ελλάδας στο ΔΝΤ



Πρόταση - «βόμβα» από βουλευτή της τουρκικής Εθνοσυνέλευσης, ωστέ η γειτονική χώρα να αναλάβει το χρέος της Ελλάδας προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.


Ολα ξεκίνησαν όταν χθες, ο βουλευτής του προοδευτικού, φιλοκουρδικού κόμματος της Τουρκίας HDP (''Δημοκρατικό Κόμμα των Λαών'') κ. Ερτουγρούλ Κιουρκτσού, κάλεσε την τουρκική κυβέρνηση να σταθεί στο πλευρό της Ελλάδας και ζήτησε να αναλάβει η Τουρκία την πληρωμή της δόσης ύψους 1,6 δισ. ευρώ ή να δώσει άτοκο δάνειο στη χώρα μας.

Οπως δήλωσε, «η Τουρκία μπορεί να αναλάβει το χρέος ύψους 1,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Αυτή θα είναι η καλύτερη βοήθεια που μπορεί να κάνει στη γείτονα της, στις δύσκολες μέρες που περνά. Ως αντάλλαγμα θα κερδίσει τη φιλία του ελληνικού λαού και θα δημιουργηθεί ευκαιρία για να μετατραπεί σε θάλασσα ειρήνης το Αιγαίο. Η ανθρωπιστική βοήθεια που έκανε η Τουρκία σε διεθνή ιδρύματα, το 2013 ανέρχεται στα 1.9 δισεκατομμύρια δολάρια. Η Τουρκία έχει τη δυνατότητα να προσφέρει τη βοήθεια αυτή. Μπορεί να κάνει αυτό μάλιστα και με άτοκο δάνειο».

Με αφορμή αυτές τις δηλώσεις, Τούρκοι δημοσιογράφοι, σύμφωνα με δημοσίευμα της Hurriyet, ρώτησαν τον υπουργό Οικονομίας της Τουρκίας σήμερα, εάν η κυβέρνηση θα μπορούσε να αναλάβει κάτι τέτοιο. Ο Νιχάτ Ζεϊμπεκτσί απάντησε χαρακτηριστικά: «Εάν η Ελλάδα ζητήσει από την Τουρκία βοήθεια, τότε θα εξετάσουμε την πληρωμή του ελληνικού χρέους».metrosport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα