Πέμπτη 2 Ιουλίου 2015

Δεν υπάρχει συμφωνία με το «Όχι»

Σαφείς αποστάσεις από την επερχόμενη ελληνική τραγωδία παίρνουν ακόμη και οι χώρες του λεγόμενου ευρωπαϊκού Νότου - Ρέντσι: «Δεν είναι δυνατόν να μειώνουμε τις πρόωρες συντάξεις στην Ιταλία για να συνεχίσουν να τις λαμβάνουν οι Έλληνες» -  Μέρκελ: Δεν θα θέσουμε σε κίνδυνο την Ευρωζώνη - Ντάισελμπλουμ:  Τα λέμε μετά το δημοψήφισμα


Χωρίς κανέναν απολύτως σύμμαχο στην Ευρωπαϊκή Ένωση οδεύει η χώρα μας προς το κρίσιμο δημοψήφισμα της Κυριακής, το οποίο θα κρίνει την παραμονή ή όχι της χώρας μας στην Ευρωζώνη. 
Ακόμα και οι χώρες του λεγόμενου ευρωπαϊκού Νότου, στη «συμμαχία» των οποίον πόνταρε προεκλογικά η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, παίρνουν πλέον σαφείς αποστάσεις από την επερχόμενη ελληνική τραγωδία. 

Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Ματέο Ρέντσι, ένας από τους ελάχιστους «φίλους» του  πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος βλέποντας την καταστροφή στην οποία οδηγείται η Ελλάδα, πήρε σαφείς αποστάσεις τονίζοντας πως «με απασχολούν πολύ περισσότερο πράγματα όπως η ανάπτυξη της Ευρωζώνης και η μετανάστευση παρά η Ελλάδα». 

Ρέντσι: «Δεν είναι δυνατόν να μειώνουμε τις πρόωρες συντάξεις στην Ιταλία για να συνεχίσουν να τις λαμβάνουν οι Έλληνες»  

Ο Πρωθυπουργός της Ιταλίας, ο άνθρωπος που χάρισε τη γραβάτα στον κύριο Τσίπρα, παρόλο που ζητούσε με κάθε τρόπο να βρεθεί μια συμφωνία ανάμεσα στην Ελλάδα κα τους θεσμούς, έπειτα από τις διαρκείς εξωφρενικές για τα ευρωπαϊκά δεδομένα, πρωτοβουλίες του κ. Τσίπρα, πήρε σαφείς αποστάσεις..«Δεν είναι δυνατόν να μειώνουμε τις πρόωρες συντάξεις στην Ιταλία για να συνεχίσουν να τις λαμβάνουν οι Έλληνες»  υπογράμμισε ο πρωθυπουργός της Ιταλίας. 

Οι περισσότεροι Ευρωπαίοι ηγέτες και οι επικεφαλής  των θεσμικών οργάνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προετοιμάζουν το έδαφος για αυτό που κάποιοι εξ αυτών χαρακτηρίζουν ως το «τέλος του παιχνιδιού για την Ελλάδα». Οι «κόκκινες γραμμές» της συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ δεν θεωρούνται «προπαγάνδα» μόνο από τις – δήθεν χώρες της συμμαχίας των χωρών του Νότου- αλλά από όλες τις πλευρές. 

Μέρκελ: Δεν θα θέσουμε σε κίνδυνο την Ευρωζώνη 

Η Καγκελάριος της Γερμανίας μιλώντας στο Bundestag ξεκαθάρισε πως η Ευρωζώνη δεν πρόκειται να υποστεί κανένα πλήγμα. Η κ. Μέρκελ υπογράμμισε πως μεγαλύτερο σφάλμα από την άνευ όρων παραμονή ενός κράτους – μέλους θα ήταν η καταστρατήγηση των κανόνων της Ε.Ε

Ντάισελμπλουμ:  Τα λέμε μετά το δημοψήφισμα

Κάθε νέο αίτημα της Ελλάδας θα εξεταστεί μετά το δημοψήφισμα και φυσικά με τις τράπεζες κλειστές Αυτό είναι μήνυμα που έστειλε και ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ. Σε επιστολή του προς τον Αλέξη Τσίπρα ο Γερούν Ντάισελμπλουμ αναφέρει χαρακτηριστικά πως το αίτημα για νέο πακέτο βοήθειας θα εξεταστεί βάσει του πώς θα ψηφίσουν οι Έλληνες στο δημοψήφισμα της Κυριακής. Ο Ολλανδός πολιτικός τονίζει ακόμη πως οι υπουργοί Οικονομικών επαναβεβαίωσαν στις 30 Ιουνίου την απόφαση του Eurogroup της 27ης Ιουνίου να μην εγκρίνει την επέκταση, εκτιμώντας πως οι συνθήκες που οδήγησαν στην απόφαση αυτή «παραμένουν αμετάβλητες protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα