Πέμπτη 30 Ιουλίου 2015

Με ΑΔΜΗΕ στο τραπέζι ξεκινούν οι πρώτες επαφές με τα κλιμάκια

Στο τραπέζι και η "ΜΙΚΡΗ ΔΕΗ"
Ξεκινούν σήμερα οι επαφές της κυβέρνησης με τους εκπροσώπους της τρόικας σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων σε ότι αφορά την ενέργεια, ενώ το θέμα που απασχολεί ιδιαίτερα το ΥΠΑΠΕΝ είναι προς το παρόν ο ΑΔΜΗΕ.


Όπως έγινε γνωστό χθες, κατά την συνάντηση του υπουργού, κ. Σκουρλέτη με τον ΣΕΒ, ο ίδιος ο υπουργός δεν αναμένεται να συναντηθεί με τους εκπροσώπους, αλλά οι επαφές θα λάβουν χώρα είτε σε επίπεδο γενικού γραμματέα (παραμένει ο Α. Αλεξόπουλος) είτε σε επίπεδο στελεχών και συμβούλων του υπουργείου.

Ο κ. Σκουρλέτης τόνισε πως επιδίωξη της κυβέρνησης είναι να παραμείνει ο ΑΔΜΗΕ υπό κρατικό έλεγχο, γεγονός που σημαίνει ότι θα αναζητηθούν ισοδύναμα μέτρα, όπως άλλωστε προβλέπει το νέο μνημόνιο.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, εκτός του ΑΔΜΗΕ δεν αναμένεται να υπάρξει ουσιαστική συζήτηση για άλλες ιδιωτικοποιήσεις. Επίσης, οι δύο πλευρές δεν προβλέπεται να μιλήσουν για τη ΔΕΗ και για τις δημοπρασίες τύπου ΝΟΜΕ που «ασαφώς» περιλαμβάνονται στο πακέτο. Πάντως, αξίζει να σημειωθεί ότι επικεφαλής του κλιμακίου που έφτασε στην Αθήνα είναι ο Ιταλός Κάρλο Βιβιάνι, ο οποίος θεωρείται σκληρός διαπραγματευτής και γνώστης της αγοράς.

Στις συνομιλίες που θα διεξαχθούν, η εγχώρια βιομηχανία αναμένεται να σταθεί στο πλάι της κυβέρνησης σε ότι αφορά το ενεργειακό κόστος. Στόχος είναι να μην συμφωνηθούν αιφνιδίως μέτρα τα οποία θα πλήξουν την ανταγωνιστικότητά της, ενώ σε κάθε περίπτωση η βιομηχανία καλωσορίζει την εφαρμογή των νέων τιμολογίων που αποφάσισε η ΔΕΗ πριν από τον ερχομό των ΝΟΜΕ, ενώ αναμένει και το μέτρο της διακοψιμότητας, το οποίο θα την βοηθήσει ακόμα περισσότερο.

Σχετικά με το κόστος ενέργειας, ο κ. Σκουρλέτης διαβεβαίωσε χθες ότι το υπουργείο προωθεί επεξεργασίες τόσο για το ζήτημα αυτό όσο και τα υπόλοιπα θέματα που έθεσε ο ΣΕΒ, με βασικό γνώμονα τον συνδυασμό της ανάπτυξης με την κοινωνική δικαιοσύνη. energypress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα