Πέμπτη 2 Ιουλίου 2015

Έρχεται capital control και στα... φάρμακα

Ένα τεμάχιο φαρμάκου ανά ασφαλισμένο δίνουν οι φαρμακοποιοί για να μπορούν να εξυπηρετούν όσο το δυνατό περισσότερους πολίτες - Μπορεί θεωρητικά το στοκ των φαρμάκων να πρέπει να επαρκέσει μέχρι και τον ερχόμενο Οκτώβριο, ωστόσο η πραγματικότητα ίσως διαμορφώνεται διαφορετικά


Πυξίδα για να πορευτούν στο άγνωστο τοπίο που διαμόρφωσαν οι δραματικές εξελίξεις των τελευταίων ημερών, αναζητούν οι εκπρόσωποι του φαρμακευτικού κόσμου. Επισήμως όλοι διαβεβαιώνουν πως δεν τίθεται ζήτημα επάρκειας φαρμάκων, ωστόσο στην πραγματικότητα φαρμακοποιοί, φαρμακευτικές εταιρίες και φαρμακαποθήκες εφαρμόζουν ήδη ατύπως κατ’ αναλογία το capital control και στην κίνηση φαρμάκων γνωρίζοντας πως είναι η πιο ασφαλής λύση στην παρούσα φάση για την αγορά και για τους πολίτες. 

Την ίδια ώρα, η ζήτηση για φάρμακα, κυρίως αυτά που χορηγούνται στις χρόνιες παθήσεις, και για βρεφικά γάλατα βρίσκεται στο κόκκινο. Οι φαρμακοποιοί καλούνται να διαχειριστούν την αγωνία των Ελλήνων -μεταξύ άλλων- για την επάρκεια βασικών αγαθών όπως τα φάρμακα, και την πίεση που τους ασκείται για χορήγηση όσο το δυνατόν μεγαλύτερων ποσοτήτων.

Προσώρας, και σύμφωνα με τους εκπροσώπους του κλάδου, τα… μέτρα ελέγχου που εφαρμόζονται στην κίνηση φαρμάκων φαίνεται να λειτουργούν.



Έτσι, οι φαρμακοποιοί δίνουν ένα τεμάχιο φαρμάκου ανά ασφαλισμένο προκειμένου αφενός να μπορούν να εξυπηρετούν όσο το δυνατό περισσότερους πολίτες, αφετέρου να διατηρήσουν τα φάρμακα στα φαρμακεία και όχι στοκαρισμένα στα σπίτια. Την ίδια πεπατημένη ακολουθούν και οι συνεταιριστικές φαρμακαποθήκες, όπως ο ΠΡΟΣΥΦΑΠΕ, βάζοντας όριο στην τροφοδοσία των φαρμακείων τα τέσσερα τεμάχια ανά κωδικό. «Η λελογισμένη στις συγκεκριμένες συνθήκες διαχείριση των φαρμάκων επιβάλλεται» λέει στο protothema.gr ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ) κ. Κώστας Λουράντος.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα