ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Τρίτη 4 Αυγούστου 2015

Αποκρατικοποιήσεις και τράπεζες κρίνουν τη συμφωνία πριν τις 15 Αυγούστου

Κρίσιμες επαφές σήμερα και αύριο Τσακαλώτου και Σταθάκη με την ομάδα των δανειστών (Βελκουλέσκου-Κοστέλο-Ρούφερ-Τζαμαρόλι) - Πολλά θα εξαρτηθούν και από τους ελέγχους των δανειστών για την έκταση της ύφεσης


Στο κρίσιμο 48ωρο που θα κρίνει αν υπάρχει ελπίδα ή όχι για επίτευξη συνολικής συμφωνίας πριν τον Δεκαπενταύγουστο, εισέρχεται πλέον η διαπραγμάτευση της κυβέρνησης με τους δανειστές.Σήμερα και αύριο το ξενοδοχείο «Χίλτον» θα γίνει το θέατρο των συναντήσεων των κ.κ. Τσακαλώτου και Σταθάκη με την ομάδα των δανειστών (Βελκουλέσκου-Κοστέλο-Ρούφερ-Τζαμαρόλι) όπου θα ανοίξουν τα χαρτιά τους για τα πιο καυτά ζητήματα (αποκρατικοποιήσεις, τράπεζες, «κόκκινα δάνεια»). Ανάλογα με την έκβαση των επαφών,  την Τετάρτη θα υπάρξει και η πρώτη ουσιαστική ένδειξη για το αν προλαβαίνει η κυβέρνηση -και αν επαρκούν τα μέτρα που λαμβάνει ή αν θα απαιτηθούν περισσότερα- για να πάρει νέο δάνειο η Ελλάδα.

Πολλά θα εξαρτηθούν και από τους ελέγχους των δανειστών για την έκταση της ύφεσης , που θα επηρεάσει τους στόχους και τα μέτρα για το πρωτογενές πλεόνασμα του 2015.

Οι υπουργοί Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος και Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης αναμένεται να συναντηθούν σήμερα στις 13.30 με το «κουαρτέτο» των υψηλόβαθμων ελεγκτών των πιστωτών για να συζητήσουν τα, ενώ από τις 12.00 θα διεξάγονται σε άλλη αίθουσα του ιδίου ξενοδοχείου συζητήσεις σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων για τα εργασιακά.

Για αύριο προγραμματίζεται νέα συνάντηση με την ίδια σύνθεση, όπου θα γίνει μια πρώτη ανακεφαλαίωση των μέχρι τώρα συζητήσεων. Από τα δύο νέα τετ-α-τετ αυτά των υπουργών με τους δανειστές, θα φανεί κατά πόσο είναι εφικτός ο στόχος της ελληνικής πλευράς να ολοκληρωθούν οι διαβουλεύσεις έως τις 10-12 Αυγούστου, προκειμένου στη συνέχεια τα τεχνικά κλιμάκια να συντάξουν το κείμενο του νέου Μνημονίου και της δανειακής σύμβασης, η νέα συμφωνία να ψηφιστεί από τη Βουλή και η πρώτη δόση του νέου δανείου να εκταμιευθεί πριν από τις 20 Αυγούστου, οπότε λήγουν ελληνικά ομόλογα ύψους 3,4 δισ. ευρώ στο χαρτοφυλάκιο της ΕΚΤ.

Ο σχεδιασμός αυτός φαίνεται, πάντως, εξαιρετικά φιλόδοξος, για αυτό εξετάζεται λαο η λύση ενός δεύτερου δανείου-γέφυρα, που η κυβέρνηση μεν απεύχεται, αλλά επιβεβαιώνουν χθεσινά δημοσιεύματα του γερμανικού περιοδικού Focus και της εφημερίδας New Europe.

Χαρακτηριστική είναι επίσης η δήλωση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Δημήτρη Μάρδα ότι «το υπουργείο Οικονομικών εργάζεται και ετοιμάζεται για επίτευξη συμφωνίας ως τις 20 Αυγούστου, όμως δεν αποκλείεται να υπάρξουν αποκλίσεις που θα απαιτήσουν προσαρμογές».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα