Δευτέρα 3 Αυγούστου 2015

Εθνική Εφήβων: Οι 18αρηδες που σήκωσαν την Ελλάδα στην Ευρώπη

Περηφάνια για τα «μαγικά μωρά» που κατέκτησαν το Eurobasket U18

Δάκρυα χαράς και συγκίνησης μετά τη νίκη-θρίλερ με 64-61 επί της Τουρκίας - Έπεσαν στις αγκαλιές συγγενών και φίλων με το σφύριγμα της λήξης - Στα πανηγύρια πρωταγωνίστησε ο μικρός φίλος της Εθνικής με τα κινητικά προβλήματα


Μια παρέα 12 ατόμων, 12 εφήβων κατόρθωσαν το ακατόρθωτο: Έστω και για δύο ώρες να κάνουν όλη την Ελλάδα να ξεχάσει μνημόνια, capital controls, προβλήματα και να χαρεί, να πανηγυρίσει, αλλά και να συγκινηθεί, να κλάψει για την τεράστια επιτυχία, μια ακόμη του ανεξάντλητου ελληνικού μπάσκετ.



Τα παιδιά του Ηλία Παπαθεοδώρου, οι Έλληνες Έφηβοι κατάφεραν με αυταπάρνηση, πάθος και περίσσια αυτοπεποίθηση να δείξουν σε όλους τους συμπατριώτες τους ότι τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο. Αρκεί να ακολουθήσουν το παράδειγμά τους και να υιοθετήσουν τα χαρακτηριστικά που προέβαλαν όχι μόνο χθες, στον μεγάλο τελικό απέναντι στην Τουρκία, αλλά καθ' όλη τη διάρκεια του τουρνουά στον Βόλο, απέναντι σε ομάδες όπως η Γαλλία και η Λιθουανία που θεωρούνταν τα φαβορί για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου.

Το τελικό 64-61 των άξιων ακόλουθων του Γκάλη, του Γιαννάκη, του Παπαλουκά, του Διαμαντίδη, του Σπανούλη βρήκε ένα ολόκληρο γήπεδο να έχει δακρύσει, όπως και χιλιάδες ακόμη Ελλήνων από τα σπίτια τους που παρακολουθούσαν το παιχνίδι με κομμένη την ανάσα.

Τα συναισθήματα κατέκλυσαν ακόμη και τους πιο σκληρούς όταν με το σφύριγμα της κόρνας που σήμανε το τέλος του αγώνα, όλοι οι διεθνείς έτρεξαν στην εξέδρα όπου βρίσκονταν οι γονείς τους, τα αδέρφια τους, οι φίλοι τους και έγιναν όλοι μαζί ένα κουβάρι γιορτάζοντας την επιτυχία τους που ήρθε - όπως όλοι παραδέχτηκαν - μέσα από σκληρή δουλειά, στερήσεις διακοπών και αναμονή τεσσάρων ετών... Αυτά τα παιδιά επέλεξαν να κάνουν μέρος της γιορτής τους δικούς τους ανθρώπους που τους στάθηκαν και τους στήριξαν σε κάθε βήμα τους, δίνοντας πανάκριβα μαθήματα στους μικρότερους για το πώς έρχονται οι επιτυχίες και τα μετάλλια. protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα