Δευτέρα 10 Αυγούστου 2015

Ολοήμερα: Διαψεύδει το υπουργείο Παιδείας ότι καταργούνται! - Με κλείσιμο απειλούνται πολλά ιδιωτικά σχολεία αν επιβληθεί ΦΠΑ 23% στα δίδακτρα!

- Διαψεύδει το υπουργείο Παιδείας δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία εξετάζεται η κατάργηση των ολοήμερων σχολείων
- Ως αιτία προβαλλόταν η ανάγκη να εξοικονομηθούν κονδύλια
- Αναστάτωση στην εκπαιδευτική κοινότητα και με τις πληροφορίες για απαίτηση των θεσμών για υπαγωγή όλων των ιδιωτικών σχολείων σε ΦΠΑ 23%
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση «τα ολοήμερα σχολεία θα εξακολουθήσουν κανονικά και απρόσκοπτα τη λειτουργία τους, καθώς το υπουργείο έχει εξασφαλίσει όλες τις αναγκαίες πιστώσεις».


Ωστόσο, το υπουργείο Παιδείας εμφανίζεται ως Πόντιος Πιλάτος στο θέμα της υπαγωγής όλων των ιδιωτικών σχολείων σε ΦΠΑ 23%!

Τα δίδακτρα θα φτάσουν σε δυσθεώρητα ύψη αφού μόνο στα ιδιωτικά σχολεία φοιτούν τουλάχιστον 85.000 μαθητές!
Σύμφωνα με τους γνωρίζοντες την κατάσταση και υπολογίζοντας τον ΦΠΑ στο 23%, κάθε οικογένεια θα πρέπει να δώσει επιπλέον έως και 2.000 ευρώ!

Πηγές του υπουργείου Παιδείας δήλωσαν στο Newsit ότι "Ειναι θεμα του υπουργείου Οικονομικών πλέον το τι θα γίνει με το ΦΠΑ. Δεν μπορεί να παρέμβει ο υπουργός. Δεν μπορεί να κάνει κάτι επί του ζητήματος. Προ ενός μήνα είχε συναντήσει τους σχολάρχες ο υπουργός προκειμένου να τους ενημερώσει για το θέμα και τους είχε παραπέμψει στον υπουργό Οικονομικών".

Να τονίσουμε πως την ώρα που ο υπουργός Παιδείας, Αριστείδης Μπαλτάς, σηκώνει τα χέρια ψηλά και...κάνει διακοπές στην Κρήτη, εφόσον ψηφιστεί το μέτρο της αύξησης του συντελεστή ΦΠΑ, αναμένονται δραματικές εξελίξεις στον ιδιωτικό τομέα της εκπαίδευσης.

Μιλώντας στο Newsit, ο Γιώργος Χριστόπουλος Γενικός Γραμματέας της ΟΙΕΛΕ (ομοσπονδία ιδιωτικών εκπαιδευτικών λειτουργών Ελλάδας ), εξήγησε ότι για πολλές οικογένειες η επιλογή ενός ιδιωτικού σχολείου δεν είναι θέμα πρεστίζ ή πολυτέλειας αλλά είναι θέμα επιβίωσης αφού και οι δυο γονείς δουλεύουν και δεν υπάρχουν ολοήμερα σχολεία που να τους εξυπηρετήσουν.

«Στείλαμε επιστολή στον υπουργό παιδείας Αριστείδη Μπαλτά και στον υπουργό οικονομικών Ευκλειδη Τσακαλώτο στην οποία επισημαίνουμε τους τεράστιους κινδύνους που θα επιφέρει η αύξηση ΦΠΑ στα ελληνικά ιδιωτικά σχολεία. Η ιδιωτική εκπαίδευση δεν ειναι αγαθό πολυτελείας όπως πολλοί νομίζουν. Για χιλιάδες μικρούς ή μεσαίους αυτής της χώρας το ιδιωτικό σχολείο είναι μια καταφυγή για να απολαύσουν κάποιες υπηρεσίες που δεν παρέχει το δημόσιο", ανέφερε ο κ. Χριστόπουλος.

Και συνέχισε: «Η ιδιωτική εκπαίδευση δεν είναι προνόμιο της ελίτ ειναι κοινωνικό αγαθό το οποίο πλήττεται αυτή τη στιγμή. Αυτά είναι τα σχολεία τα οποία θα χτυπηθούν τα μικρά και τα μεσαία. Παράλληλα εκατοντάδες ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί θα βρεθούν ένα βήμα πριν την απόλυση», πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

«Το μέτρο αυτό είναι παράνομο. Και τονίζω αυτή τη λέξη. Απαγορεύεται βάσει ευρωπαϊκής οδηγίας. Η ελληνική οικογένεια θα επιβαρυνθεί κατα 1.500 με 2.000 ευρώ. Το μέτρο ειναι απαράδεκτο και ζητάμε την απόσυρση του. Αν φύγουν 20.000 παιδιά απο την ιδιωτική εκπαίδευση πολλά σχολεία θα κλείσουν», δήλωσε στο Newsit, το μέλος του ΔΣ του συνδέσμου ιδρυτών ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων, Θανάσης Ζαχόπουλος.

Και πρόσθεσε: «Αρκετά σχολεία θα έχουν πρόβλημα να λειτουργήσουν και θα κλείσουν υπο αυτές τις συνθήκες. Τα πρόβλημα που δημιουργεί αυτο το μετρο ειναι τεράστια».




ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΜΙΛΤΟΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΗΣ/newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα