Σάββατο 1 Αυγούστου 2015

Καμπάνες για τις πλαστές βεβαιώσεις αιμοδοσίας σε 34 εργαζόμενους της ΔΕΗ

Ποινή φυλάκισης 5 μηνών- με τριετή αναστολή- για το αδίκημα της χρήσης πλαστού εγγράφου επέβαλε το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Κοζάνης σε 34 εργαζόμενους της ΔΕΗ, οι οποίοι κατηγορούνταν για κατάρτιση και χρήση πλαστών εγγράφων (βεβαιώσεων αιμοδοσίας). 

Το δικαστήριο τούς απάλλαξε, ωστόσο, από την κατηγορία της «πλαστογραφίας με χρήση και κατ’ εξακολούθηση.»


Ειδικότερα οι 34 εργαζόμενοι της ΔΕΗ που εργάζονταν σε διάφορους εργασιακούς χώρους όπως στο Ορυχείο Κύριου Πεδίου της ΔΕΗ, αλλά και στον ΑΗΣ Αμυνταίου, βρέθηκαν χθες Τετάρτη στο εδώλιο του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Κοζάνης, καθώς κατηγορούνταν ότι την περίοδο 2012 – κάποιοι για το 2011- «κατήρτισαν πλαστά έγγραφα (βεβαιώσεις αιμοδοσίας) με σκοπό να παραπλανήσουν με τη χρήση τους άλλον σχετικά με γεγονότα που μπορούν να έχουν έννομες συνέπειες και στη συνέχεια έκαναν χρήση των εγγράφων αυτών», με σκοπό δηλαδή να πάρουν αιμοδοτικές άδειες από την εργασία τους. Η δίκη διακόπηκε λόγω παρέλευσης του ωραρίου και ολοκληρώθηκε σήμερα Πέμπτη και το δικαστήριο επέβαλλε την προαναφερόμενη ποινή.

Μιλώντας στον «Πτολεμαίο» η συνήγορος κάποιων εκ των κατηγορουμένων, δικηγόρος Ελισάβετ Σπόντη, ανέφερε ότι οι κατηγορούμενοι που παρίσταντο με τους δικηγόρους τους- καθώς αρκετοί παρίσταντο με πληρεξούσιο- άσκησαν ήδη έφεση, σημειώνοντας μάλιστα ότι «εμείς ζητήσαμε από το δικαστήριο να επιβληθεί εφέσιμη ποινή ώστε να μπορούμε να ασκήσουμε έφεση και το δικαστήριο επέβαλλε το ελάχιστο της εφεσίμου ποινής», εκφράζοντας την ικανοποίησή της διότι το δικαστήριο με την απόφασή του δέχθηκε ότι δεν υπήρχε δόλος.

Η κ. Σπόντη εξέφρασε, ωστόσο, τον προβληματισμό της για το γεγονός ότι παραπέμφθηκαν να δικαστούν και οι 34 κατηγορούμενοι μαζί, καθώς όπως επισήμανε «ελάχιστους από τους κατηγορούμενους αφορούσε η κατηγορία «κατ’ εξακολούθηση,» ζήτημα το οποίο έθεσε άλλωστε στην αγόρευσή του και ο ίδιος ο εισαγγελέας.

Πηγή: e-ptolemeos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα