Σάββατο 8 Αυγούστου 2015

-Σε ποιούς τσαρλατάνους θα εμπιστευτώ 80 δις ευρώ;


Ως την διώρυγα του Σουέζ έφτασε ο Ελληνας πρωθυπουργός για να καταφέρει μια ολιγόλεπτη συνάντηση με τον Ολάντ με την ελπίδα ότι θα εξασφαλίσει την συμφωνια των 80 δις ευρώ, την ίδια στιγμή που ο ίδιος, κατ΄επανάληψη, αρνείται την ιδιοκτησία του προγράμματος (όχι όμως τα λεφτά του) και υπουργοί του όπως ο Σκουρλέτης και ο Κατρούγκαλος υποδύονται τους αντιστασιακούς με την πρόεδρο της Βουλής να ξερνάει κάθε τόσο χολή για τους δανειστές.


Με το δίκιο του λοιπόν και ο Σόιμπλε να αναρωτιέται "σε ποιούς κατσαπλιάδες θα εμπιστευτώ 80 δις ευρώ";

Οπως μονότονα μόνο το "Κουρδιστό Πορτοκάλι" επιμένει εδώ και μέρες, είμαστε μπροστά σε μια νέα συμφωνία-γέφυρα με σκληρά προαπαιτούμενα ή στην απόλυτη χρεοκοπία-μην την θεωρείται πλέον απίθανη.

Ακόμη και ο Ολάντ-καθ΄υπόδειξη Σόιμπλε-είπε στον Τσίπρα ότι μετά το 15Αυγουστο που είναι παχιές οι μύγες θα υπάρξει η συμφωνία. Απίδια μάντολες. Τότε θα μένουν ελάχιστα 24ωρα από την 20η Αυγούστου και ο Τσίπρας θα εκλιπαρεί την συμφωνία γέφυρα που επιδιώκει ο Σόιμπλε. Διαφορετικά θα μάς τραβήξουν από την πρίζα!

Την εκτίμηση ότι οι διαπραγματεύσεις για το τρίτο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα δεν θα ολοκληρωθούν εγκαίρως διατυπώνει σε συνομιλητές του ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σύμφωνα με δημοσίευμα της Suddeutsche Zeitung που μεταδίδει το Πρώτο Θέμα.

«Ένα πρόγραμμα που θα πρέπει να κρατήσει για τρία χρόνια και να προσφέρει περισσότερα από 80 δισ. ευρώ πρέπει να έχει στέρεα βάση» φέρεται να λέει ο κ. Σόιμπλε σύμφωνα με κύκλους του Γερμανικού ΥΠΟΙΚ που επικαλείται η εφημερίδα.

Αυτός είναι ο λόγος κατά τις ίδιες πληροφορίες που ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών δεν έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο νέου δανείου-γέφυρας λέγοντας πως είναι καλύτερη λύση από «μια μισοτελειωμένη συμφωνία».

Η Γερμανική εφημερίδα επισημαίνει ότι η στάση αυτή του κ. Σόιμπλε έρχεται σε αντίθεση με τις πρόσφατες εκτιμήσεις του προέδρου της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ ο οποίος εμφανίστηκε αισιόδοξος για συμφωνία μέχρι τις 20 Αυγούστου.kourdistoportocali.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα