ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Σάββατο 22 Αυγούστου 2015

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ ΜΕ ΤΟΝ Γ.Δ/ΝΤΗ ΤΗΣ ΔΕΗ ΝΙΚΟ ΑΡΑΒΑΝΤΙΝΟ

Στην ενοικίαση μικρών φορτηγών πλοίων για τη μεταφορά μαζούτ στα νησιά προχωρά η ΔΕΗ

Στην ενοικίαση μικρών φορτηγών πλοίων, προκειμένου να πραγματοποιείται η μεταφορά του μαζούτ προς τις Αυτόνομες Μονάδες Παραγωγής (ΑΣΠ) του νησιωτικού συμπλέγματος, μειώνοντας κατά αυτό τον τρόπο (στο μισό) το κόστος και εξοικονομώντας δεκάδες εκατομμύρια ευρώ το χρόνο προχωρά η ΔΕΗ, είδηση που ανακοινώθηκε κατά τις επαφές που είχει ο Ν. Αραβαντινός, Γενικός Διευθυντής της Γενικής Διεύθυνσης Υποστηρικτικών Λειτουργιών της ΔΕΗ, με το Προεδρείο της ΓΕΝΟΠ στις 19 Αυγούστου.


Ο κ. Αραβαντινός αναφέρθηκε στο σύνολο των δραστηριοτήτων των Διευθύνσεων: Υλικού και Προμηθειών, της Διεύθυνσης Πληροφορικής, των Υπηρεσιών Στέγασης και του Κέντρου Δοκιμών Ερευνών και Προτύπων (ΚΔΕΠ). Όπως είπε, στόχος της Διεύθυνσης Υλικού και Προμηθειών είναι η μείωση του κόστους δαπανών ύψους 1,2 δισ., προκειμένου να γίνει προμήθεια των καυσίμων φυσικού αερίου, μαζούτ, diesel και λιγνίτη για την καύση των μονάδων παραγωγής και του εξοπλισμού της Επιχείρησης, το οποίο προφανώς είναι απόλυτα συνδεδεμένο με την τιμή του αργού πετρελαίου brent.

Σε σχετική ανακοίνωσή της η ΓΕΝΟΠ χαιρετίζει την απόφαση της Διοίκησης για ενοικίαση μικρών φορτηγών πλοίων, προκειμένου να πραγματοποιείται η μεταφορά του μαζούτ προς τις Αυτόνομες Μονάδες Παραγωγής (ΑΣΠ) του νησιωτικού συμπλέγματος, μειώνοντας κατά αυτό τον τρόπο (στο μισό) το κόστος και εξοικονομώντας δεκάδες εκατομμύρια ευρώ το χρόνο.

Έκπληκτους άφησε το προεδρείο της ΓΕΝΟΠ το άκουσμα της είδησης, δια στόματος Γενικού, ότι  η μεγαλύτερη Βιομηχανική Επιχείρηση της χώρας από την ίδρυσή της έως και σήμερα δυστυχώς δεν διαθέτει ιδιόκτητο κτίριο για τη στέγαση των υπηρεσιών της.

«Θεωρούμε απαράδεκτη και ανεπίτρεπτη την επί δεκαετιών  πολιτική των Διοικήσεων της ΔΕΗ, για ενοικίαση κτιρίων, προκειμένου να στεγαστούν υπηρεσίες της, όταν μόνο για τα 26.000 m2 του συγκροτήματος της Χαλκοκονδύλη 30 (από  τα σχεδόν 70.000 m2 που ενοικιάζονται)  δαπανώνται ετησίως περισσότερα από 1,8 εκατομμύρια ευρώ.

Εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς ότι με τα ενοίκια πέντε ετών και μόνο,  θα μπορούσε να κατασκευαστεί ή να αγοραστεί αντίστοιχο συγκρότημα. Το κόστος δε που δαπανάται για την λοιπή έκταση των περίπου 43000 m2, δεν επιδέχεται καμίας κριτικής, καθώς εμπίπτει, όχι απλά στη λογική του παραλόγου, αλλά στη λογική του απόλυτου παραλογισμού.

Εάν σε όλα αυτά προστεθούν και τα χιλιάδες τετραγωνικά μέρα των άλλων εταιρειών του Ομίλου (ΔΕΔΔΗΕ, ΑΔΜΗΕ, ΔΕΗ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ)  για την στέγαση των υπηρεσιών τους, τότε αβίαστα καταλήγει κανείς στο συμπέρασμα ότι η επιλογή  ενοικίασης κτιρίων για στέγαση των υπηρεσιών,μόνο συμφέροντα της Επιχείρησης δεν εξυπηρετεί.

Περαιτέρω, εάν συγκρίνει κανείς το γεγονός ότι στην περιφέρεια το 80% περίπου των κτιρίων που διαθέτει Η Εταιρεία για την στέγαση των υπηρεσιών της είναι ιδιόκτητα,  τότε δυστυχώς καταλήγει στο συμπέρασμα ότι στην Αθήνα, μάλλον επιβάλλεται η  πολιτική ενοικίασης κτιρίων εξυπηρετώντας τα ιδιωτικά συμφέροντα. Το ζήτημα κρίνεται εξόχως σοβαρό και η ΓΕΝΟΠ δεσμεύεται να επανέλθει», τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση.

Η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ χαιρετίζει την προσπάθεια για συνεχή βελτίωση- εκσυγχρονισμό των συστημάτων της Διεύθυνσης Πληροφορικής (SAP), με το προσωπικό να ανταποκρίνεται εξαιρετικά στις απαιτήσεις των νέων Τεχνολογιών, καταγράφοντας θετικά αποτελέσματα τόσο στην αποτελεσματικότητα – αμεσότητα παροχής υπηρεσιών όσο και στον τομέα εξοικονόμησης ωρών εργασίας.

Επί παραδείγματι, η δημιουργία προσωπικού λογαριασμού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email)  για κάθε έναν μισθωτό, προκειμένου να έχει την αποκλειστική δυνατότητα πρόσβασης στο μισθολογικό του προφίλ (διασφαλίζοντας τα προσωπικά του δεδομένα) αλλά και τη δυνατότητα  να εκτυπώνει (για κάθε χρήση) τα εκκαθαριστικά μισθοδοσίας του, μόνο θετική μπορεί να χαρακτηριστεί, καθώς η συγκεκριμένη εφαρμογή εξοικονομεί για τη Διεύθυνση Πληροφορικής περισσότερο από 40.000 ευρώ ετησίως, αφούκαταργούνται οι δαπάνες για την εκτύπωση, την φακέλωση  και την ταχυδρομική αποστολή των εκκαθαριστικών μισθοδοσίας.

Τέλος, σημαντικότατη θεωρεί η ΓΕΝΟΠ την Διεύθυνση του Κέντρου Δοκιμών Ερευνών και Προτύπων (ΚΔΕΠ) που εξασφαλίζει την καλή ποιότητα των υλικών και του εξοπλισμού της ΔΕΗ, ελέγχοντας ταυτόχρονα την ποιότητα και την αξιοπιστία της λειτουργίας της.

Είναι γνωστό ότι από την ίδρυσή του το ΚΔΕΠ προσφέρει τις υπηρεσίες του και προς τρίτους ενισχύοντας έτσι και οικονομικά την Επιχείρηση.  Άξιο αναφοράς είναι το γεγονός ότι το ΚΔΕΠ διαθέτει 16 εργαστήριά με υψηλού τεχνολογικού επιπέδου εγκαταστάσεις καθώς και  άριστα καταρτισμένο ανθρώπινο δυναμικό. Ωστόσο θεωρούμε επιβεβλημένη τη συνεχή εκπαίδευση του προσωπικού στις νέες τεχνολογίες.

Στρατηγικός στόχος του Κέντρου εξακολουθεί να είναι η ολοκλήρωση εγκατάστασης Συστημάτων Διασφάλισης Ποιότητας σε όλες τις Μονάδες της Επιχείρησης. Ένα ζήτημα «εκ των ουκ άνευ» προκειμένου η Επιχείρηση να μπορεί να ανταπεξέλθει στον ανταγωνισμό.

Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, σε τακτική και απόλυτη επικοινωνία-συνεργασία και με τις Γενικές Επιτελικές Διευθύνσεις της ΔΕΗ, εκτιμά ότι καθίσταται δυνατή η επίλυση τόσο ζωτικών όσο και ελάσσονος σημασίας ζητημάτων που παίζουν όμωςουσιαστικό ρόλο στην καθημερινότητα των εργαζομένων και στην ομαλή λειτουργία του Ομίλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα