ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Σάββατο 29 Αυγούστου 2015

Το κρίσιμο Σαββατοκύριακο του ΣΥΡΙΖΑ

Με την εισήγηση του Αλέξη Τσίπρα θα ξεκινήσει η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ, στην οποία θα εγκριθεί το περίγραμμα του κυβερνητικού προγράμματος του κόμματος. «Αγκάθι» παραμένουν οι διαρροές και η συγκρότηση των ψηφοδελτίων
Μήνυμα για ισχυρή εντολή αναμένεται να στείλει ο πρώην πρωθυπουργός προς τα μέλη της Κεντρικής απέναντι στις δυνάμεις που οδήγησαν τη χώρα στα μνημόνια και τη λιτότητα.
Ο Αλέξης Τσίπρας για άλλη μια φορά θα ξορκίσει τα σενάρια περί αριστερής παρένθεσης εκφράζοντας την πεποίθηση πως ο ΣΥΡΙΖΑ συσπειρωμένος θα βγει ο νικητής των εκλογών.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με πληροφορίες, θα αναφερθεί τόσο στη ΝΔ για την πόλωση που προσπαθεί να πετύχει στο προεκλογικό σκηνικό, όσο και στην Λαϊκή Ενότητα επισημαίνοντας πως στόχος του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι σε αυτή την προεκλογική περίοδο να εμπλακεί σε έναν «εμφύλιο» της αριστεράς.
Η αναταραχή στο εσωτερικό του κόμματος, γνωρίζουν καλά στην Κουμουνδούρου, πως λειτουργεί θετικά ως προς την αποσυσπείρωση του και στη συνεδρίαση της εκλογικής επιτροπής όλα τα κορυφαία στελέχη έθεσαν ως πρωταρχικό στόχο την επιστροφή του κόσμου του ΣΥΡΙΖΑ στην βάση τους.
Με την συσπείρωση, σύμφωνα με τις μετρήσεις που υπάρχουν, να κινείται κοντά στο 50%, στον ΣΥΡΙΖΑ έχουν ενδείξεις πως μόλις το 10% των ψηφοφόρων έχουν «μετακομίσει» προς το κόμμα του Παναγιώτη Λαφαζάνη, ενώ για το υπόλοιπο 40% τονίζουν πως δεν έχουν κάνει καμία τελική επιλογή ακόμα.
Όσον αφορά τη ΝΔ κορυφαία στελέχη πιστεύουν, πως μπροστά από την κάλπη το τελικό δίλημμα στο οποίο θα βρεθεί ο ψηφοφόρος μεταξύ Αλέξη Τσίπρα και Ευάγγελου Μεϊμαράκη γέρνει την πλάστιγγα υπέρ του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.
Οι «53+» αναμένεται να ανοίξουν σε μεγάλο βαθμό τα χαρτιά τους στην Πανελλαδική Συνδιάσκεψη. Μπροστά στην Κεντρική Επιτροπή, στα μέλη των Νομαρχιακών Επιτροπών, αλλά και στους βουλευτές του κόμματος εκτιμάται ότι τις προθέσεις τους θα δείξουν ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης και ο Ευκλείδης Τσαακαλώτος.
Όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν προς το γεγονός ότι τα δυο κορυφαία στελέχη θα βρεθούν στις λίστες του ΣΥΡΙΖΑ, αν και σήμερα ο πρώην υπουργός Οικονομικών επέλεξε τόσο στην οδό Νίκης κατά τη παράδοση παραλαβή, όσο και στην Κουμουνδούρου, όπου βρέθηκε να μην αποκαλύψει τις σκέψεις του. «Δεν έχω αποφασίσει. Το καλό πράγμα αργεί», είπε χαρακτηριστικά σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφων.
Ηχηρή παραίτηση από την Κεντρική Επιτροπή του κόμματος ήταν και η αποχώρηση του Ανδρέα Καρίτζη. Ο πρώην εκπρόσωπος του ΣΥΝ και στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα είχε διαχωρίσει από καιρό την θέση του σε σχέση με τις επιλογές της κυβέρνησης.
Δεν αποκλείεται να υπάρξουν τις επόμενες ώρες και νέες παραιτήσεις από το κεντρικό όργανο του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο άλλος πονοκέφαλος για την Κουμουνδούρου είναι η στελέχωση των ψηφοδελτίων ειδικά για τις περιφέρειες, όπου τα κενά από τα πρωτοκλασάτα στελέχη που «μετακόμισαν» προς την οδό Βερανζέρου θεωρούνται δυσαναπλήρωτα.
Επιλογή της επιτροπής ψηφοδελτίων φαίνεται να είναι η τοποθέτηση αναγνωρίσιμων ονομάτων στις συγκεκριμένες θέσεις, που σε πρώτη φάση θα προέλθουν από τους εξωκοινοβουλευτικούς υπουργούς που θα πολιτευθούν.
Δεν υπάρχει κανένα θέμα με την κάθοδο του Αλέξη Μητρόπουλου στο υπόλοιπο Αττικής διαμηνύουν συνομιλητές του Αντιπροέδρου της Βουλής μετά τη φημολογία που έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες ότι θα είναι εκτός των ψηφοδελτίων του κόμματος.
Το ίδιο ανέφερε και ο ίδιος μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «Mega», αν και κορυφαίο στέλεχος της Κουμουνδούρου φερόταν να υποστηρίζει πως υπάρχει ζήτημα με την υποψηφιότητά του.news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα