Πέμπτη 20 Αυγούστου 2015

Μεϊμαράκης: Το φάντασμα Λαφαζάνη καταδιώκει τον Τσίπρα

Ήταν... χείμαρρος! Σε μία συνέντευξη Τύπου με ατάκες που θα συζητηθούν ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, έστησε... στον τοίχο τον Αλέξη Τσίπρα, για τον οποίο χρησιμοποίησε πολύ σκληρούς χαρακτηρισμούς και εμφανίστηκε αποφασισμένος να εξαντλήσει μέσω των διερευνητικών εντολών τις δυνατότητες να βρεθεί λύση μέσα απ’ αυτή τη Βουλή, ώστε να μην γίνουν πρόωρες εκλογές.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας χαρακτήρισε τον Πρωθυπουργό "ψευτράκο", "τυχοδιώκτη" και "πελαγωμένο ηγέτη" που "κοροϊδεύει τον ελληνικό λαό" και "φασιστίζει", ενώ αναρωτήθηκε "αν τον πείραξε η ζέστη, επειδή είναι Αύγουστος" και σχολίασε ότι "παρόλο που είναι νέος, έχει γερασμένο και φαύλο μυαλό"!  


Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης ήταν... καταπέλτης και δεν ήταν λίγες οι στιγμές που ειρωνεύτηκε τον κ. Τσίπρα, όπως όταν αναφέρθηκε στη σχέση του με τον Παναγιώτη Λαφαζάνη. "Το φάντασμα του Λαφαζάνη πλανάται μέσα του", είπε, προσθέτοντας αργότερα ότι "εγώ κανονικά με τον Λαφαζάνη θα πρέπει να μιλάω. Ο Τσίπρας είναι πλέον στο γήπεδο του μνημονίου".  


Κατά την έναρξη της συνέντευξης Τύπου, ο κ. Μεϊμαράκης τόνισε: "Είναι αλήθεια ότι ο Πρωθυπουργός αποφάσισε επιτέλους να δημοσιοποιήσει την άποψή του. Τη Νέα Δημοκρατία δεν την αιφνιδίασε. Το περιμέναμε. Μάλλον τον υπουργό Άμυνας τον βρήκε μεσοπέλαγα στη Μυτιλήνη και άλλους βουλευτές του σε διακοπές. Η ΝΔ είναι πανέτοιμη εδώ και καιρό γιατί η ΝΔ δεν είχε ουδέποτε εμπιστοσύνη σε όσα έλεγε ο Αλέξη Τσίπρας. Τα ψηφοδέλτιά μας είναι έτοιμα". 

Και συνέχισε, με σφοδρή επίθεση στον Πρωθυπουργό: "Τις μάχες τις κερδίζουν οι πραγματικοί ηγέτες και όχι οι πελαγωμένοι. Παραιτείται για ένα λόγο που θα μπορούσε να τον λύσει στο συνέδριό του. Κοροιδεύει τον ελληνικό λαό, τους συντρόφους του και τους ευρωπαίους... Είναι ψευτράκος, φαίνεται έτσι γλυκούλης, αλλά είναι πονηρούλης. Αν πράγματι είχε πετύχει, δεν είχε κανένα λόγο να πάει στις εκλογές. Παραιτείται, παραδίδει τα όπλα, πετάει την ασπίδα. Στη φάση αυτή δεν θέλω καν να τον συναντήσω. Έχει περισσότερο ηθικό πλεονέκτημα ο Λαφαζάνης. Έχει μια συνέπεια αριστερή, που ήξερε ο κ. Τσίπρας. Ο κ. Τσίπρας έκανε την κωλοτούμπα, την αγυρτεία.


Αναφερόμενος στη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών, σχολίασε: "Ποτέ κανείς πρωθυπουργός δεν προκάλεσε μόνος του τρεις εκλογικές διαδικασίες... Μας φέσωσε πολλά δισεκατομμύρια, έφερε πολλά επώδυνα μέτρα και τώρα που θα μπορούσε να αναζητήσει λύσεις μέσα από αυτή τη Βουλή, μας οδηγεί σε εκλογές. Η Νέα Δημοκρατία θα αξιοποιήσει αυτήν την εντολή... Ο Τσίπρας δραπετεύει, το φάντασμα Λαφαζάνη πλανάται μέσα του και έχει τρόμερες ενοχές ως παλιος αριστερός".


Και συνέχισε: "Στην περίπτωση που είμαστε πρώτοι, ο κύριος Τσίπρας θα συμπορευθεί μαζί μας σε ένα μίνιμουμ πρόγραμμα για να βγάλουμε τη χώρα από το αδιέξοδο; Αν πει όχι, προς τι οι εκλογές; Για να ξαναείναι πρώτος;".


Για το αν θα συναντηθεί με τους αρχηγούς των υπόλοιπων κομμάτων: "Εγώ θέλω να τηρηθεί το Σύνταγμα. Σκοπεύω να συναντηθώ με τον Σταύρο Θεοδωράκη και τη Φώφη Γεννηματά. Αμέσως μετά προτίθεμαι να συναντηθώ και με τους υπόλοιπους αρχηγούς. Είναι πολύ πιθανό, το να έχω μια συνάντηση με τον αρχηγό της Χρυσής Αυγής. Σίγουρα θα έχω όμως με το ΚΚΕ και με τον Παναγιώτη Λαφαζάνη, ως αρχηγό της νέας κοινοβουλευτικής ομάδας. Και ίσως και με τον κύριο Καμμένο, αν και δεν είναι σίγουρο αν θα είναι στην επόμενη Βουλή. 


Όταν κάνεις μία τούμπα σε ένα κόμμα εξουσίας και σου φεύγει ένα πολύ μεγάλο κομμάτι βουλευτών υπάρχει πρόβλημα. Ήδη ο κύριος Τσίπρας ξεκινάει κατά πολύ ακρωτηριασμένος. Η Νέα Δημοκρατία ξεκινά με το ποσοστό που πήρε το Γενάρη, είναι πολύ νωπή η λαϊκή εντολή. Αντιθέτως, πιστεύω πως πάρα πολλοί που ψήφισαν τον ΣΥΡΙΖΑ θα γυρίσουν στη Νέα Δημοκρατία, γιατί έφυγαν και θα ξαναγυρίσουν. Επίσης και πολλοί που ψήφισαν τον Πάνο Καμμένο πιστεύω πως θα γυρίσουν στη Νέα Δημοκρατία. 


Ταυτόχρονα, πάρα πολλοί πήγαν στην αποχή και με έχει εντυπωσιάσει πως τον τελευταίο μήνα έχουμε πολλές επιστροφές πολιτών που από την αποχή προτίθενται να γυρίσουν στη Νέα Δημοκρατία. Το εικονικό σκηνικό που στήνεται δεν ισχύει. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πιστεύω ότι είναι πρώτο κόμμα, γι' αυτό λέω ότι δραπετεύει ο Τσίπρας. Επειδή δεν είναι πρώτο κόμμα, θέλει από τώρα να βάλει το πλαίσιο. Οπότε θα δω όλους τους αρχηγούς, με μία σκέψη για τη Χρυσή Αυγή και τον Πάνο Καμμένο". newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα