ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Δευτέρα 24 Αυγούστου 2015

Βαρουφάκης: Αν καταδικαστώ για εσχάτη προδοσία, θα τους ξεσκεπάσω

- Βιτριολικές... ατάκτες του Γιάνη Βαρουφάκη κατά του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης
- Από τη βίλα του στην Αίγινα, παρουσία και της Δανάης Στράτου έδωσε συνέντευξη "ποταμό" στον Observer
- "Ο Αλέξης Τσίπρας έχει πέσει θύμα του εγώ του! Θέλει να γίνει ο νέος Ντε Γκολ αλλά θα γίνει... Μιτεράν!"
- "Το βράδυ του δημοψηφίσματος αποφάσισε να παραδοθεί στην τρόικα
- "Δεν μας συγχωρούν πως μπορούμε να περνάμε καλά μέσα στη μιζέρια της κρίσης!"











Πηγή: Observer/ Nikos Pilos
Πηγή: Observer/ Nikos Pilos

Μιλώντας στον Observer, ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης σημειώνει πως ο Αλέξης Τσίπρας τη νύχτα του δημοψηφίσματος αποφάσισε όχι μόνο να παραδοθεί στην τρόικα αλλά και να εφαρμόσει τους όρους της παράδοσης.


Εκτιμά ότι με το που αρχίσει η εφαρμογή των πολιτικών είναι απαράδεκτο να λες "περνάω αυτόν τον νόμο από τη Βουλή ακόμα και αν πιστεύω ότι είναι τοξικός. Σε κάποιο σημείο είτε παραιτείσαι είτε αρχίζεις να πιστεύεις ότι ο νόμος δεν είναι τόσο άσχημος. Αυτή τη μετάλλαξη την έχω δει. Όσοι από το κόμμα το υπέμειναν, στη συνέχεια στράφηκαν εναντίον εκείνων που αρνήθηκαν να μεταλλαχθούν. 



Το αποτέλεσμα ήταν μια διάσπαση του κόμματος που ο λαός μας, οι θαρραλέοι ψηφοφόροι μας που ψήφισαν "όχι" δεν άξιζαν".

Πιστεύει ότι ο Αλέξης Τσίπρας έχει πέσει θύμα των συμβούλων και του εγώ του και θέλει να γίνει "ο νέος Ντε Γκολ ή Μιτεράν πιο πιθανό". Οι αιφνιδιαστικές εκλογές, όπως σημειώνει, είναι ένα μέσο για τον καθαρισμό του κόμματος από τους διαφωνούντες. 


Σε ό,τι αφορά την ποινική έρευνα εναντίον του, λέει ότι δεν τον ενοχλεί στο παραμικρό. ο ενδεχόμενο να καταδικαστεί για εσχάτη προδοσία, επισημαίνει ότι θα είχε ενδιαφέρον. 


"Αν διωχθώ και καταδικαστώ για εσχάτη προδοσία θα είχε ενδιαφέρον. Για ποιο πράγμα; Που είπα όχι σε μια συμφωνία που και η τρόικα θεωρεί μη βιώσιμη; Ή για το γεγονός ότι προσπάθησα να καταλήξω σε ένα αμυντικό σχέδιο κατά των απειλών που δεχόμασταν;


Κατά μία έννοια θα μου άρεσε πολύ αν ερχόταν γιατί θα μπορούσα να τους ξεσκεπάσω για αυτό που είναι". 


Πηγή: Observer/ Nikos Pilos
Πηγή: Observer/ Nikos Pilos



Δεν φαίνεται να πρόκειται να ενταχθεί στο νέο κόμμα του Παναγιώτη Λαφαζάνη αλλά ούτε και να του επιτεθεί. Δεν απέκλεισε την επιστροφή του στην κυβέρνηση, με τη σύζυγό του Δανάη Στράτου να σημειώνει πως εξαρτάται από την κυβέρνηση. 


Κοιτώντας τη θέα από το εξοχικό της Δανάης Στράτου στην Αίγινα, ο δημοσιογράφος σχολιάζει για την ομορφιά της χώρας παρ' όλη την κρίση. "Κάποιοι δεν μας το συγχωρούν αυτό" σημειώνει η Δανάη Στράτου, με τον Γιάνη Βαρουφάκη να συμπληρώνει πως "αυτό που δεν μας συγχωρούν είναι οτι μπορούμε ακόμα να περνάμε καλά και μέσα στη μιζέρια της οικονομικής κρίσης".


Ο δημοσιογράφους υπενθύμισε στον Γιάνη Βαρουφάκη πως η οικονομική κατάσταση της χώρας είναι χειρότερη από το τέλος του 2014 και αναρωτήθηκε αν νιώθει υπεύθυνος για αυτό. 


"Με τον φόβο να ακουστώ αλαζόνας, καθόλου και ο λόγος είναι πολύ απλός. Η Ελλάδα πτώχευσε το 2010 και η Ευρώπη αρνείται να το παραδεχτεί από τότε γιατί η ΕΕ δεν είχε κανένα μηχανισμό αντιμετώπισης τέτοιων φαινομένων. Και τι κάνεις όταν δεν έχεις λύση; Συμπεριφέρεσαι σαν τους θρασύτατους τραπεζίτες. Παρατείνεις τα δάνεια που είναι κόκκινα και προσποιείσαι ότι δεν είναι "κακά" δάνεια και δίνεις κι άλλα λεφτά. Έτσι, το μεγαλύτερο δάνειο στην ιστορία, σε απόλυτους όρους και όχι οι σχετικούς , δόθηκε στο πιο αφερέγγυο κράτος στην ευρωζώνη. 


Η Ευρωζώνη παραμένει σε άρνηση της πραγματικότητας, Και αυτό που προσπαθήσαμε να κάνουμε είναι απλά να πούμε την αλήθεια στον λαό και να πάμε στην Ευρώπη και να πούμε “παιδιά αυτό το σύστημα δεν λειτουργεί ας βρούμε μια λογική προσέγγιση στο πρόβλημα", υπογράμμισε ο πρώην υπουργός Οικονμικών.


"Εύχομαι να μπορούσα να πω ότι αν ήμασταν πιο ήπιοι θα είχαμε μια πιο δίκαιη συμφωνία. Δεν μπορώ να το πω αυτό και αν δει κανείς τα πρακτικά των Eurogroup θα δει ότι ήμουν ανοιχτός σε όλες τις ιδέες και ήθελα να βρεθεί κοινό έδαφος και έτοιμος για συμβιβασμό. Θα στο πω ωμά δεν ήταν έτοιμοι να παραδεχτούν ότι τα προγράμματα που επέβαλαν στην Ελλάδα ήταν αποτυχημένα. Δεν περιμέναμε ποτέ ότι η Τρόικα θα παραδεχόταν τα λάθη της. Περιμέναμε όμως οτι οι Ευρωπαίοι εταίροι μας θα παρενέβαιναν και ειδικά η Άγκελα Μέρκελ", σημείωσε.


"Η οικονομική κρίση δεν είναι στιγμή για επαναστάσεις, μόνοι οι Ναζιστές, οι ρατσιστές και οι μισάνθρωποι επωφελούνται. Ας είμαστε ειλικρινείς, η Αριστερά τα πήγε πολύ καλά, όχι επειδή ήταν Αριστερά ή επειδή οι ψηφοφόροι μας ήθελαν σοσιαλισμό, αλλά επειδή υπογραμμίσαμε το γιατί πρέπει να σταματήσει η τακτική του συνεχούς δανεισμού. Και πιστεύω οτι ήμασταν η μόνη ελπίδα που είχε η Ευρώπη να εξυγιάνουμε το φορολογικό", συμπλήρωσε. 


"Σεξ και χρήμα: ένας εκρηκτικός συνδυασμός, που δυστυχώς δεν κράτησε. Στις 6 Ιουλίου, μετά από ένα βιαστικό δημοψήφισμα, ο Βαρουφάκης οδηγήθηκε σε παραίτηση από τον Τσίπρα. Ήταν μια περίεργη στιγμή για τον ΣΥΡΙΖΑ, και ειδικά για τον Βαρουφάκη, που μετά την επιτυχία του όχι, θεώρησε ότι η χώρα δέχτηκε καθολική ήττα" σημειώνει ο δημοσιογράφος του Observer Andrew Anthony.


Πηγή: Observer/newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα