ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Τετάρτη 5 Αυγούστου 2015

ΗΘΟΠΟΙΟΣ, ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ,ΑΛΛΑ ΚΑΙ ''ΕΡΕΥΝΗΤΗΣ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑΣ''

...ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ΠΟΛΥΤΑΛΑΝΤΟΣ...

Μέχρι πριν από μερικά χρόνια, δηλαδή προτού τον απορροφήσει η πολιτική, τα ενδιαφέροντα του Παύλου Χαϊκάλη φαινόταν ότι τον ωθούσαν προς την οδό της Αστρολογίας, ακόμη και ενός new age αποκρυφισμού. Αξιοποιούσε το κύρος του ως δημοφιλούς πρωταγωνιστή για να προωθεί σε τηλεοπτικούς σταθμούς προτάσεις για εκπομπές με αποκλειστικό αντικείμενο τα ζώδια, τα ωροσκόπια κ.λπ., ενώ διετέλεσε ο ίδιος καθηγητής Αστρολογίας παραδίδοντας μαθήματα δι’ αλληλογραφίας.



Επίσης, όπως συνήθως συμβαίνει με ανθρώπους που έχουν τέτοιου είδους γνωσιολογικές και υπαρξιακές ανησυχίες, ο Χαϊκάλης είχε βρει τουλάχιστον δύο προσωπικότητες οι οποίες έπαιξαν για εκείνον τον ρόλο καθοδηγητή στον δρόμο της αυτογνωσίας. Ο ένας εξ αυτών των «γκουρού» είναι ο Ιωάννης Γ. Τσάτσαρης, ένας σοφός γέρων από τη Δαφνούλα Ηλείας, ο οποίος, σύμφωνα με τη βιογραφία του, είναι «μια μη συνηθισμένη παρουσία. Είναι προικισμένος με μια ασύλληπτη ενορατική ικανότητα και μια πρωτοφανή, για τα ανθρώπινα δεδομένα, αντίληψη». Κατά δήλωσή του ο Π. Χαϊκάλης έχει πειστεί από τη διδασκαλία του Τσάτσαρη, ο οποίος από το Κιάτο όπου εδρεύει εκδίδει αλλεπάλληλες μελέτες παραψυχολογίας, συμπαντικού στοχασμού κ.λπ., μιλώντας για «υπερθέσεις του φωτός», για «οργανογράμμωση» και διάφορες άλλες έννοιες δικής του επινόησης, οι οποίες, πάντα κατά την προσωπική του σκέψη, υπερβαίνουν τα γήινα όρια της Φυσικής, της Χημείας και της Βιολογίας. Ο Ιωάννης Τσάτσαρης καταπιάνεται με κάθε είδους θέμα - είτε αφορά την καταγωγή και τον προορισμό του ανθρώπου, είτε με φαινόμενα, όπως π.χ. την ομίχλη που είχε σκεπάσει την Αττική τον Φεβρουάριο του 2014. Οπως και να ’χει, ο Τσάτσαρης ανέκαθεν έλεγε για τον εαυτό του ότι είναι ο μόνος που έχει όλες τις απαντήσεις.

Οι διαφημίσεις για τις αστρολογικές δραστηριότητες του κ. Παύλου Χαϊκάλη (αριστερά) δεν
αφήνουν περιθώρια αμφισβήτησης των επιλογών του. Ουδείς όμως γνωρίζει αν είχε προβλέψει και την υφυπουργοποίησή του



Ο δεύτερος μεγάλος δάσκαλος και καθοδηγητής του Παύλου Χαϊκάλη, αυτή τη φορά στην πολύ πιο συγκροτημένη «επιστήμη» της Αστρολογίας, ήταν ο γνωστός ειδικός περί του ζωδιακού κύκλου και ερμηνευτής των πλανητικών κινήσεων Γιάννης Παναγιωτόπουλος. Περί το μέσον της δεκαετίας του ’90, όταν ο Χαϊκάλης αποφάσισε να μελετήσει συστηματικά την Αστρολογία, ο Παναγιωτόπουλος διαδραμάτισε καθοριστικής σημασία ρόλο στη μύηση του ηθοποιού στο συγκεκριμένο πεδίο. Μάλιστα, κατά τη γνώμη του Χαϊκάλη, η σχέση των δύο ανδρών ήταν «θέμα μοίρας». Μέσα σε λίγα χρόνια, σπουδάζοντας δίπλα στον Γιάννη Παναγιωτόπουλο, o οποίος αναδείχθηκε επί της ουσίας σε μέντορά του, ο Παύλος Χαϊκάλης εμβάθυνε στην Αστρολογία, επιδεικνύοντας εντυπωσιακές ικανότητες και επίμονη φιλομάθεια. Η Αστρολογία για τον Χαϊκάλη δεν ήταν απλώς ένα πάρεργο ή ένα χόμπι, αλλά ένα πάθος, το οποίο μάλιστα είχε τη δυνατότητα να του προσφέρει το «γνώθι σαυτόν» που ποθούσε. Παρ’ όλα αυτά, ο ίδιος σε εκ βαθέων συνεντεύξεις του φρόντιζε να φαίνεται ότι αντιμετωπίζει νηφάλια και ψύχραιμα την ενασχόλησή του με την Αστρολογία, δηλώνοντας π.χ. ότι «δεν πρέπει να είμαστε εξαρτημένοι, γιατί υπάρχουν και πολλά πράγματα που δεν γνωρίζουμε. Αλλά η Αστρολογία έχει τεράστιο ενδιαφέρον ως έρευνα και νομίζω ότι είναι πολύ ωραίο να ψάχνεις να βρεις τις αιτίες - και πάνω απ’ όλα να ερμηνεύεις και να φιλοσοφείς τη ζωή μέσα από αυτή τη ματιά».


Ωστόσο, το πόσο σημαντική ήταν η Αστρολογία στη ζωή του φάνηκε από το ότι προσπάθησε να αξιοποιήσει επαγγελματικά τις δύο του ιδιότητες, του ηθοποιού και του αστρολόγου. Καθώς ανάμεσα στον νυν υφυπουργό και τον δάσκαλό του αναπτυσσόταν μια ισχυρή προσωπική φιλία, σχεδόν φυσικά προέκυψε η ιδέα της συνεργασίας. Καταρχάς ο Χαϊκάλης, μετά από ένα σημαντικό χρονικό διάστημα εκπαίδευσης και μαθητείας στη γνώση των άστρων, κρίθηκε άξιος ώστε να περιληφθεί όχι πλέον στους μαθητές, αλλά στους συνεργάτες της σχολής του Γιάννη Παναγιωτόπουλου. Οποιος ενδιαφερόταν να μελετήσει εις βάθος την Αστρολογία θα μπορούσε να το κάνει υπό την καθοδήγηση του Παύλου Χαϊκάλη, φυσικά εξ αποστάσεως.
Παράλληλα, βέβαια, το ταλέντο του με τα ωροσκόπια δεν έμεινε κρυφό στον καλλιτεχνικό κύκλο και γρήγορα ο ένας μετά τον άλλον, επώνυμα πρόσωπα της ελληνικής showbiz προσέτρεχαν σ’ εκείνον για μια πρόβλεψη των μελλουμένων τους. Η Ναταλία Γερμανού, για παράδειγμα, είχε ακούσει από τον Παύλο Χαϊκάλη -και μάλιστα τρις- ότι πρέπει να φυλάγεται από κάτι συγκεκριμένο. Η προφητεία επαληθεύτηκε στο ακέραιο.

Ενα αστρολογικό τρίο

Ο Χαϊκάλης μοιράζεται τις αστρολογικές ανησυχίες του με τους πιο στενούς του φίλους, με ανθρώπους όπως το υπερ-επιτυχημένο δίδυμο των θεατρικών συγγραφέων-σεναριογράφων Αλέξανδρου Ρήγα και Δημήτρη Αποστόλου, οι οποίοι έχουν επίσης παρόμοιες πνευματικές ανησυχίες. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι τρεις άντρες είχαν συχνά μακρές «συνεδρίες» κατά τις οποίες αντάλλασσαν απόψεις επί ζωδιακών ζητημάτων, κάνοντας πολύωρες συζητήσεις.
Η φιλία του Χαϊκάλη ιδιαίτερα με τον Δημήτρη Αποστόλου οδήγησε και αυτή σε ένα επαγγελματικό σχέδιο, καθώς στον κύκλο τους προστέθηκε μια ταλαντούχος αστρολόγος, η Σμάρω Σωτηράκη. Μαζί της ο Παύλος Χαϊκάλης προχώρησε τόσο ώστε να ετοιμάσει ένα δοκιμαστικό επεισόδιο (πιλότο), το οποίο είχε σκοπό να υποβάλει προς έγκριση στον τηλεοπτικό σταθμό ALTER.  Εάν η ιδέα του Χαϊκάλη τύγχανε της κατάλληλης υποδοχής, ο ηθοποιός θα έβλεπε άλλο ένα μεγάλο του όνειρο να πραγματοποιείται, καθώς θα ήταν ο ουσιαστικός πρωταγωνιστής μιας εκπομπής αποκλειστικά για την Αστρολογία.
Δυστυχώς γι’ αυτόν, όμως, παρά τη θετική ανταπόκριση από τους υπεύθυνους του ALTER, η κατάρρευση και το κλείσιμο του καναλιού έθεσαν άδοξο τέλος στο όλο σχέδιο. Τουλάχιστον όμως η Σμάρω Σωτηράκη παρέμεινε στον χώρο και σήμερα είναι συνεργάτιδα της Ασης Μπήλιου στην αστρολογική εκπομπή του ALPHA.



Τα διαφημιστικά δημοσιεύματα του αστρολόγου Χαϊκάλη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα