ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Κυριακή 9 Αυγούστου 2015

Εθνική πόλο: Πανάξια “χάλκινη”! Η Ελλάδα φτιάχνει... βαλίτσες για Ρίο

Μετά από δέκα χρόνια αναμονής η Εθνική ανδρών στο πόλο επέστρεψε σε βάθρο παγκοσμίου πρωταθλήματος. Η Γαλανόλευκη νίκησε την Ιταλία στα με 11-9 στα πέναλτι (κ.α. 7-7) και κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο Καζάν, το οποίο την στέλνει στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο
Το χάλκινο μετάλλιο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος του Καζάν κατέκτησε η εθνική υδατοσφαίρισης των ανδρών, επικρατώντας της Ιταλίας με 11-9 στα πέναλτι (κ.α. 7-7), στον «μικρό» τελικό της διοργάνωσης.


Η ομάδα του Θοδωρή Βλάχου ανεβαίνει για δεύτερη φορά στην ιστορία της στο βάθρο των νικητών, δέκα χρόνια μετά την αντίστοιχη επιτυχία του Μόντρεαλ, ενώ ταυτόχρονα εξασφαλίζει από σήμερα το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο, το 2016.

Παίκτες, προπονητής και τεχνικό τιμ έγιναν ένα μετά από τη λήξη του μικρού τελικού και βούτηξαν στην πισίνα για να πανηγυρίσουν το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

Στα του αγώνα, η γαλανόλευκη είχε το πάνω χέρι στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, με τον Βλαχόπουλο να την.. τραβάει στο σκοράρισμα. Ωστόσο -στο τελευταίο δευτερόλεπτο του τρίτου οκταλέπτου- οι "ατζούρι" μείωσαν σε 7-6.

Μοναδικός σκόρερ της τέταρτης περιόδου ήταν ο Πιέτρο Φιλιόλι, ο οποίος διαμόρφωσε το τελικό 7-7 στην κανονική διάρκεια (βρήκε δίχτυα με πέναλτι στα 4:26) και έστειλε το ματς στα πέναλτι, αφού αμφότερες οι ομάδες σούταραν στο δοκάρι στις τελευταίες επιθέσεις τους. Στη... ρουλέτα η Γαλανόλευκη έγραψε ιστορία, με τους Ιταλούς να χάνουν δυο πέναλτι (δοκάρι του Βελότο και μια απόκρουση από Φλέγκα)

Τα οκτάλεπτα: 1-0, 2-2, 4-4, 0-1 (κ.α.), 4-2 (πεν.)

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΕΛΛΑΔΑ (Θ.Βλάχος): Φλέγκας, Μυλωνάκης, Δερβίσης, Γεννηδουνιάς, Φουντούλης, Ποντικέας, Αφρουδάκης, Δελακάς, Μουρίκης, Κολόμβος, Γούνας, Βλαχόπουλος, Γαλανόπουλος.

ΙΤΑΛΙΑ (Σ.Καμπάνια): Τεμπέστι, Ντι Φούλβιο, Βελότο, Φιλιόλι, Τζορτζέτι, Φοντέλα, Τζιάκοπο, Πρεσιούτι, Τζίτο, Λουόνγκο, Αϊκάρντι, Μπαράλντι, Ντελ Λούνγκο newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα