H Eλλάδα πρέπει να αποπληρώσει 3,2 δις ευρώ στην ΕΚΤ στις 20 Αυγούστου.
Ο χρόνος πιέζει ασφυκτικά πράγμα που σημαίνει πως οι διαπραγματεύσεις πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί ως τις 10 Αυγούστου ώστε να αρχίσει η διαδικασία έγκρισης από τα εθνικά κοινοβούλια εφόσον στο μεταξύ δώσουν το O.K. oι αρμόδιοι υπουργοί Οικονομικών.
Μοιάζει με σενάριο επιστημονικής φαντασίας ή μάλλον με non paper του Θοδωρή Μιχόπουλου (στην φωτογραφία συνοδεύει τον Τσακαλώτο στο Χίλτον-οπότε αντιλαμβάνεστε την σοβαρότητα των συνομιλιών με τους θεσμούς) και τηςΟλγας Γεροβασίλη, η οποία βλέπει την συμφωνία να γράφεται.
-Απλά φαντασιώσεις...,

θα έλεγε ο Βόλφαγκ Σόιμπλε ο οποίος ενημερώνεται καθημερινά για τις ανοησίες που ακούνε οι Θεσμοί από τους εγχώριους Κατρούγκαλους.
Τα αμέσως επόμενα 24ωρα θα γκρεμισθεί με πάταγο το τείχος του επικοινωνιακού ψεύδους και όλοι μαζί θα τρέχουν για μια ακόμη συμφωνία-γέφυρα.
Μάλιστα είναι πολύ πιθανό τις επόμενες ώρες η Delia και η παρέα της να εγκαταλείψουν οργισμένοι την Αθήνα γιατί διαπιστώνουν ότι για μια ακόμη φορά τους δουλεύουμε ψιλό γαζί.
Αυτή τη φορά οι δανειστές δεν πρόκειται να δώσουν ούτε σεντ σε ένα διεφθαρμένο κράτος που εξακολουθεί να τους δουλεύει ανεξάρτητα από το ποιος βρίσκεται στο Μέγαρο Μαξίμου.
Σύμφωνα λοιπόν με ασφαλείς πληροφορίες του "Κουρδιστού Πορτοκαλιού" την ώρα που ο Σταθάκης υπόσχεται την τελική συμφωνία οι Θεσμοί αναζητούν τρόπους για να χρηματοδοτήσουν ένα ακόμη δάνειο-γέφυρα.
Κατά πάσα πιθανότητα θα είναι πάλι ο EFSM που θα καθαρίσει την τελευταία στιγμή.
Για να συμβεί όμως αυτό θα πρέπει να ψηφισθούν εκ νέου από την ελληνική βουλή πολύ σκληρά προαπαιτούμενα.
Πόσο θα ήταν ένα δεύτερο δάνειο-γέφυρα και από πού θα προερχόταν;
Η συμφωνία που επετεύχθη μεταξύ της Ελλάδας και των πιστωτών της, αναφέρει ότι πιθανώς θα χρειαστούν περί τα 5 δισ. ευρώ τον Αύγουστο πλην των 7,16 δισ. ευρώ που έλαβε τον Ιούλιο.
Το κλίμα αισιοδοξίας που καλλιεργεί η κυβενρητική προπαγάνδα θα μετατραπεί σε ένα ακόμη θρίλερ το αμέσως επόμενο διάστημα.
Κι αυτό γιατί οι ελληνικές κυβερνήσεις αρνούνται πεισματικά να ακουμπήσουν το χυδαίο πελατειακό κράτος και τις παράγκες που που μοιράζουν την τράπουλα στην Δικαιοσύνη.
Η ψήφιση των προαπαιτούμενων αυτή τη φορά θα κρύβει εκπλήξεις πρώτου μεγέθους. Την ώρα που ο Τσίπρας θα παρακολουθεί τα εγκαίνια της νέας Διώρυγας του Σουέζ η κυβέρνησή του θα βρίσκεται στο έλεος μιας ακόμη Γέφυρας των δανειστών.
Δεν είναι λίγοι εκείνοι που πιστεύουν ότι από αυτή τη γέφυρα θα βρεθεί στο κενό η πρώτη κυβέρνηση της Αριστεράς...kourdistoportocali.com