Τρίτη 4 Αυγούστου 2015

To Πουέρτο Ρίκο αντιγράφει την ελληνική κυβέρνηση και έριξε κανόνι

ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΣΕ 58 ΕΚΑΤ. ΔΟΛ. ΣΕ ΤΟΚΟΥΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟ

Μια κρατική υπηρεσία του Πουέρτο Ρίκο χρεοκόπησε σήμερα σε ομόλογο της κοινοπολιτείας, ξεκινώντας μια σύγκρουση με τους πιστωτές καθώς η κυβέρνηση επιδιώκει να επαναδιαπραγματευτεί το συνολικό χρέος των 72 δισ. δολ. όπως μεταδίδει το Bloomberg.

Το νησί της καραϊβικής πλήρωσε μόλις 628.000 δολ. σε χρεόγραφα της Public Finance Corp. που έληγαν σήμερα, όπως μεταδίδει το πρακτορείο.

Συνολικά έπρεπε να πληρωθούν 58 εκατ. δολ. σε τόκους και κεφάλαιο.


Η απόφαση αυτή "αντανακλά τις σοβαρές ανησυχίες για την ρευστότητα της κοινοπολιτείας σε συνδυασμό με το ισοζύγιο των υποχρεώσεων προς τους πιστωτές μας αλλά και τις εξίσου σημαντικές υποχρεώσεις προς τους πολίτες του Πουέρτο Ρίκο για να διασφαλιστεί ότι οι ουσιώδεις υπηρεσίες που αξίζουν θα διατηρηθούν", αναφέρει ο Melba Acosta, πρόεδρος της Government Development Bank σε ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα.

Η χρεοκοπία σηματοδοτεί την κλιμάκωση της κρίσης, καθώς η κυβέρνηση του Πουέρτο Ρίκο πιέζει για την αναδιάρθρωση του χρέους του νησιού. Αυτό θα αποτελούσε τη μεγαλύτερη αναδιάρθρωση στις δημοτικές πιστωτικές αγορές, όπως μεταδίδει το Bloomberg.

Το Πουέρτο Ρίκο έχει περίπου 5 δισ. δολ. σε πληρωμές κεφαλαίου και τόκων μέσα στους επόμενους 12 μήνες, σύμφωνα με το πρακτορείο.

Έχοντας πληρώσει μόνο ένα μικρό μέρος του ομολόγου, το Πουέρτο Ρίκο είναι σε καθεστώς χρεοκοπίας αναφέρει η Moody's σε ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα