Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2015

Εκλογές 2015: Χαμός στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ από τις διαρροές - Η έκπληξη που δεν δέχθηκε ο Μεϊμαράκης στα γαλάζια ψηφοδέλτια


- Ο ΣΥΡΙΖΑ ψάχνει να καλύψει τα κενά στη Β΄ Αθήνας από τα κενά που δημιουργήθηκαν με την Λαϊκή Ενότητα
- Ο ξάδελφος του Αλέξη Τσίπρα αναμένεται να είναι επίσης υποψήφιος σε εκλογική περιφέρεια ή στο Επικρατείας

- Η Ζωή Κωνσταντοπούλου που συνεργάζεται με τον Λαφαζάνη θα είναι υποψήφια στην Α Αθήνας
- Στις εκλογές ο Μεϊμαράκης δεν δέχθηκε να υπάρξουν εκπλήξεις στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας
Πυρετός διαβουλεύσεων επικρατεί στον ΣΥΡΙΖΑ για την κατάρτιση των ψηφοδελτίων του κόμματος με τον στόχο του Αλέξη Τσίπρα να είναι πρώτον να μην υπάρχουν στα ψηφοδέλτια οι λεγόμενοι σταρ βουλευτές και δεύτερον να βρεθούν σε εκλόγιμες θέσεις οι εξωκοινοβουλευτικοί υπουργοί και άλλα ιστορικά στελέχη της Αριστεράς. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του Mega ο κ. Κατρούγκαλος θα είναι υποψήφιος στη Β΄ Αθήνας, καθώς εκεί υπάρχει σοβαρό πρόβλημα για τον ΣΥΡΙΖΑ με τις αποχωρήσεις προς τη Λαϊκή Ενότητα με αποτέλεσμα να δημιουργούνται πάνω από πέντε κενές θέσεις. 

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο Νίκος Κοτζιάς θα είναι σε εκλόγιμη θέση είτε στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας είτε στην περιφέρεια της Α΄ Αθήνας, όπου αποχώρησε η Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία πιθανότατα θα είναι εκεί υποψήφια αλλά ως συνεργαζόμενη με την Λαϊκή Ενότητα. Ωστόσο, ο κ. Κοτζιάς είναι σίγουρο πως θα είναι πίσω από τους κ.κ. Βούτση και Φίλη. 

Στο ψηφοδέλτιο της Β Αθήνας θα παραμείνει ο Νίκος Παππάς, ενώ στην ίδια λίστα θα είναι και ο Πάνος Σκουρλέτης. Ο κ. Σακελλαρίδης όπως όλα δείχνουν θα παραμείνει στην Α΄ Αθήννας, ενώ άγνωστη είναι η απόφαση του Αλέξη Τσίπρα για τον Χρήστο Σπίρτζη. 

Υποψήφιοι στη Θεσσαλονίκη αναμένεται να είναι ο Δημήτρης Μάρδας και ο Νίκος Παρασκευόπουλος, ενώ οι εξωκοινοβουλευτικοί Βεναρδάκης και Αριστείδης Μπαλτάς φαίνεται πως θα είναι υποψήφιοι σε άλλες περιφέρειες. 

Από τα ιστορικά στελέχη της Αριστεράς, αναμένεται να είναι υποψήφιοςε στη Β Αθήνας ο κ. Θεωνάς, που παραιτήθηκε από τη διοίκηση του ΙΚΑ, όπως επίσης και ο Λαοκράτης Βάσσης. Σε εκλόγιμη θέση αναμένεται να τοποθετηθεί ο Δημήτρης Τσουκαλάς, που ήταν τέταρτος επιλαχών στη Β΄ Αθήνας, ενώ ο κ. Δρίτσας θα είναι τελικά υποψήφιος στην Α΄ Πειραιά. Εκτός ψηφοφελτίων αναμένεται να είναι τόσο ο κ. Πανούσης όσο και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης. 

Σίγουρες πρέπει να θεωρούνται οι συμμετοχές τους στα ψηψοδέλτια του κ. Νίκου Τόσκα, αναπληρωτή υπουργού Άμυνας, και του ξάδελφου του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, του Γιώργου Τσίπρα. Ωστόσο, δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα εάν θα είναι στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας ή σε κάποια εκλογική περιφέρεια. 
Κατάρτιση των "γαλάζιων" ψηφοδελτίων

Οι πληροφορίες του Mega κάνουν λόγο για μία πρόταση έκπληξη που δέχθηκε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Ευάγγελος Μεϊμαράκης ώστε να ενταχθούν στα ψηφοδέλτια Επικρατείας, αντιπρόσωποι του ΝΑΙ και συγκεκριμένα ο συνταγματολόγος Νίκος Αλιβιζάτος και ο πρώην υπουργός, Αλέκος Παπαδόπουλος. Ωστόσο, αυτή η πρόταση δεν έγινε δεκτή με τον κ. Μεϊμαράκη να μην έχει πρόθεση να προχωρήσει σε αλλαγές στα ψηφοδέλτια. 

Ωστόσο, μία αλλαγή θα έρθει μετά τις πληροφορίες που θέλουν την Άντζελα Γκερέκου να ζήτησε να μετακινηθεί από την Κέρκυρα στην Β΄ Αθήνας, ενώ ο κ. Μεϊμαράκης αναμένεται να είναι υποψήφιος στη Β΄ Αθήνας και στην περιφέρεια Ηρακλείου. 

Οι πληροφορίες θέλουν τον κ. Μείμαράκη για συμβολικούς λόγους να κρατά την έδρα στο Ηράκλειο, ωστόσο αυτό θα δυσχεράνει την ένταξη του πρώην βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Κώστα Δαμαβολίτη που φλερτάρει με το γαλάζιο στρατόπεδο. 

Ο κ. Κοντογιάννης που εκλεγόταν στον νομό Ηλείας φέρεται να εξετάζει το ενδεχόμενο ένταξης του στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας αν και το πιθανότερο είναι πως δεν θα είναι εκ νέου υποψήφιος. Υποψήφιος με τη Νέα Δημοκρατία στη Β΄ Αθήνας αναμένεται να είναι και ο Αργύρης 

Ο Γιώργος Κοντογιάννης που εκλεγόταν με την ΝΔ στην Ηλεία συζήτησε το ενδεχόμενο ένταξής του στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας ωστόσο και ο ίδιος φαίνεται πλέον ότι έχει αποφασίσει να μην είναι εκ νέου υποψήφιος.Υποψήφιος με τη ΝΔ στη Β Αθήνας θα είναι και ο Αργύρης Ντινόπουλος .
newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα