Την παράσταση έκλεψε ο δημοσιογράφος του ΣΚΑΙ  Κωνσταντίνος Μπογδάνος και στην Νέα Υόρκη.
Σε κάποιες ερωτήσεις του πρώην Προέδρου των ΗΠΑ, ο κος Τσίπρας αντιδρά αρχικά με αμήχανο γέλιο, ένδειξη ίσως πως δεν καταλαβαίνει τις ερωτήσεις. Όμως ήδη τα γέλια του ερμηνεύονται ως ειρωνική αντίδραση που σημαίνει «όποιος επενδύσει στην Ελλάδα δεν θα πάρει τα λεφτά του πίσω»... Πηγή: www.lifo.gr
Στη δεξίωση υποδοχής από τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών στους Αρχηγούς Κρατών θα δώσει το παρόν σήμερα ο Πρωθυπουργός, ενώ από τις 9:00 έως τις 11:00 θα παρακολουθήσει την έναρξη της Γενικής Συζήτησης της 70ης Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών με πρώτο ομιλητή τον ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών και επόμενο τον Μπάρακ Ομπάμα. Αμέσως μετά ο κ. Τσίπρας θα έχει συνάντηση με την Πρόεδρο της Βραζιλίας Ντίλμα Ρούσεφ και στις 11.30 με τον Πρόεδρο του Iσημερινού Rafael Correa. Το μεσημέρι, στις 13:15 ο Πρωθυπουργός θα παρακαθίσει στο επίσημο γεύμα που παραθέτει ο ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών στους Αρχηγούς Κρατών και Κυβερνήσεων ενώ θα ακολουθήσει συνάντηση με τον Πρόεδρο της Κίνας Xi Jinping και στις 16:30 με τον Πρόεδρο της Αιγύπτου Abdel Fattah Al Sisi. Το σημερινό θα παραθέσει από τις 19.00-22.00 ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα προς τιμήν των επικεφαλής των αντιπροσωπειών. Πηγή: www.lifo.gr
Σε κάποιες ερωτήσεις του πρώην Προέδρου των ΗΠΑ, ο κος Τσίπρας αντιδρά αρχικά με αμήχανο γέλιο, ένδειξη ίσως πως δεν καταλαβαίνει τις ερωτήσεις.
Όμως ήδη τα γέλια του ερμηνεύονται ως ειρωνική αντίδραση που σημαίνει «όποιος επενδύσει στην Ελλάδα δεν θα πάρει τα λεφτά του πίσω»...(Δείτε τα σχετικά VIDEO)
Aντίθετα με την περιπέτεια του Τσίπρα ο Μπογδάνος είχε την ευκαιρία να συνομιλήσεις με συναδέφλους από το CNN και είναι πλέον έτοιμος για διεθνή καριέρα-καμμιά σχέση με τον Αλέξη.
Οπως μεταδίδει το Capital.gr αρκετά αμήχανος και με εμφανή σημάδια ελλιπούς κατανόησης της γλώσσας εμφανίστηκε ο Αλέξης Τσίπρας στη χθεσινοβραδινή συνέντευξη-συνομιλία του με τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ, Bill Clinton. 
Πολλές φορές φάνηκε να ξαφνιάζεται από τις ερωτήσεις του Clinton, ο οποίος ορισμένες φορές δεν δίστασε να υιοθετήσει και ένα ευγενικό μεν, αλλά ελαφρώς σκωπτικό ύφος και να βρίσκεται σε αμήχανη θέση. Δεν ήταν λίγες οι φορές που ο Bill Clinton προσπάθησε να "πιέσει" τον Έλληνα πρωθυπουργό. Μάλιστα, σε μια συζήτηση για την ενέργεια, ο Bill Clinton ρώτησε τον Αλ. Τσίπρα εάν γνωρίζει ότι στην Βόρεια Ελλάδα παράγεται ηλεκτρική ενέργεια μέσω ανεμογεννητριών η οποία πωλείται στη συνέχεια στη Γερμανία, με τον Έλληνα πρωθυπουργό να δείχνει μάλλον άγνοια ή μη κατανόηση της ερώτησης για λίγα λεπτά και το ακροατήριο να ξεσπά σε γέλια.
Επίσης, ο πρώην Αμερικανός πρόεδρος αναφέροντας πως ο κ. Τσίπρας δηλώνει πως θέλει περισσότερες ενεργειακές επενδύσεις, ρώτησε ακόμη τον Έλληνα πρωθυπουργό εάν όταν κάποιος επενδύσει σημαντικά στην ενέργεια στην Ελλάδα, υπάρχει τρόπος να ανακτήσει την επένδυση, μέσω άμεσης πληρωμής;
Ο Αλ. Τσίπρας απάντησε ότι εάν δημιουργηθεί ένα μόνιμο σύστημα φορολόγησης και χωρίς τις διεφθαρμένες σχέσεις που όλοι ξέρουν πως υπάρχουν τώρα στην Ελλάδα, αυτό το ερώτημα θα μπορούσε να απαντηθεί, μετά τις ριζοσπαστικές μεταρρυθμίσεις που θα γίνουν στη δημόσια διοίκηση.
Ο Τσίπρας δήλωσε πως το μήνυμα προς τους επενδυτές είναι πως είναι ευπρόσδεκτοι στην Ελλάδα, πως τώρα υπάρχει σταθερότητα, και μια κυβέρνηση με σαφή εντολή να προχωρήσει σε αυτές τις απαραίτητες αλλαγές, επομένως δεν έχουν τίποτα να χάσουν.
Ο πρώην Αμερικανός πρόεδρος σχολιάζοντας τόνισε πως υπάρχουν πολλοί Αμερικανοί που αγαπούν την Ελλάδα, και δεν είναι όλοι Ελληνοαμερικανοί, και αυτοί θεωρούν πως ήρθε ο καιρός να "προχωρήσετε μπροστά και να σταματήσετε να ζείτε στο παρελθόν, είχατε μπει σε ζουρλομανδύα, ευρισκόμενος σε μια διαδικασία που προσπαθούσατε να βρείτε διέξοδο χωρίς να εγκαταλείπετε τις υποχρεώσεις σας. Είναι δύσκολο, σύνθετο, και σας πιστώνεται αυτή η επιτυχία".
Ο Bill Clinton συνέχισε το σχόλιό του προσθέτοντας πως ο Έλληνας πρωθυπουργός δηλώνει πως δεν είναι απαραίτητο οι άνθρωποι (επενδυτές) να περιμένουν μέχρι να καθοριστεί και η παραμικρή λεπτομέρεια για την αναχρηματοδότηση του χρέους, και ότι καλύτερα είναι να επενδύσουν νωρίτερα παρά αργότερα, και αυτό από μόνο του θα σταθεροποιήσει το πολιτικό όσο και το οικονομικό κλίμα.
"Αυτό είναι βασικά το μήνυμά σας" τόνισε απευθυνόμενος στον Έλληνα πρωθυπουργό. "Δηλαδή, θέλετε, αν μπορούν να σας υπογράψουν τώρα μια επιταγή", σχολίασε χαρακτηριστικά με σκωπτική διάθεση ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ. 
Στην διάρκεια της συζήτησης παρενέβη και η Γιάννα Αγγελοπούλου Δασκαλάκη, η οποία είναι χορηγός του Ιδρύματος Κλίντον και εκείνη η οποία φρόντισε κατά τα φαινόμενα να προσκληθεί ο Έλληνας πρωθυπουργός. Στην ομιλία της τόνισε πως στην ελληνική πολιτική δεν είναι σύνηθες να παραδέχεται κανείς το λάθος του, επιδοκιμάζοντας αντίστοιχη θέση του Έλληνα πρωθυπουργού. 
"Σήμερα, αυτό που χρειάζεται η Ελλάδα είναι μια δέσμευση, σαν αυτές που δίνουμε εδώ στο Clinton Global Institute 2015 Annual Meeting", τόνισε η Γ. Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη. "Μια δέσμευση από τους γείτονές μας στην περιοχή, από την ευρωζώνη, ασφαλώς, από τη διεθνή κοινότητα. Χρειαζόμαστε ειλικρινή διάλογο. Χρειαζόμαστε τίμια, ειλικρινή συνεργασία εταιρική σχέση, και την αναγνώριση ότι κάτω από τους αριθμούς, είναι άνθρωποι".
Αλλά και η Ελλάδα πρέπει να δώσει μια δέσμευση, σημείωσε η Γ. Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη, η οποία είχε έναν ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο στην συζήτηση. "Πρέπει να εκμεταλλευτούμε αυτή την ευκαιρία που μας δόθηκε. Και ίσως αυτή είναι η τελευταία μας ευκαιρία να προχωρήσουμε σε αλλαγές που έχουν καθυστερήσει πολύ. Να δουλέψουμε πολύ σκληρά, να γίνουμε τουλάχιστον ανταγωνιστικοί, να φέρουμε αποτελέσματα. Οι Έλληνες ξέρουν πώς να το κάνουν αυτό. Εγώ ξέρω ότι γνωρίζουν πώς να το κάνουν αυτό. Τους έχω δει να το κάνουν".
Μεγάλη απήχηση έχει η επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στις ΗΠΑ, ο οποίος παρέστη και μίλησε στην εκδήλωση που διοργάνωσε το Ίδρυμα Κλίντον στη Νέα Υόρκη, στο πλαίσιο του ετήσιου συνεδρίου Clinton Global Initiative.
Ο κ. Τσίπρας μετέβη στις ΗΠΑ με μεγάλη ελληνική αποστολή, αφού δίπλα του βρέθηκαν η σύζυγός του και πολλοί υπουργοί της κυβερνησης.
Αργά το βράδυ της Δευτέρας το πρωθυπουργικό ζεύγος και η ελληνική αντιπροσωπεία θα παραστούν στο γεύμα που παραθέτει ο Μπαράκ Ομπάμα στους μετέχοντες στο συνέδριο του ΟΗΕ.
Ανάμεσα σε αυτούς που παρακολούθησαν την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στο ίδρυμα Κλίντον ήταν ο πρώην Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.
Όπως φαίνεται και στη φωτογραφία, στάθηκε δίπλα στον υπουργό Επικρατείας, Νίκο Παππά, με τον οποίο είχε και ένα σύντομο τετ α τετ.

Σε κάποιες ερωτήσεις του πρώην Προέδρου των ΗΠΑ, ο κος Τσίπρας αντιδρά αρχικά με αμήχανο γέλιο, ένδειξη ίσως πως δεν καταλαβαίνει τις ερωτήσεις. Όμως ήδη τα γέλια του ερμηνεύονται ως ειρωνική αντίδραση που σημαίνει «όποιος επενδύσει στην Ελλάδα δεν θα πάρει τα λεφτά του πίσω»... Πηγή: www.lifo.gr