ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2015

Η τελευταία προθεσμία για εκατομμύρια αυτοκίνητα να περάσουν ΚΤΕΟ - Όλες οι ημερομηνίες και τα πρόστιμα

- Ουρές στα ΚΤΕΟ όλης της χώρας αναμένονται και την Τετάρτη, που είναι η τελευταία προθεσμία
- Η επόμενη ημερομηνία είναι μέχρι τέλη Οκτωβρίου για όσους είναι εκπρόθεσμοι έως τον Ιούλιο του 2014
- Το πρόστιμο για όσους αμελήσουν τον τεχνικό έλεγχο στα οχήματά τους θα φτάσει τα 215 ευρώ
- Το μεγαλύτερο πρόστιμο της τάξεως των 150 ευρώ θα βεβαιώνεται απευθείας στην εφορία


Μεγάλες ουρές σε όλα τα ΚΤΕΟ της χώρας αναμένονται και την Τετάρτη, καθώς λήγει η πρώτη καταληκτική προθεσμία για όλα τα οχήματα που δεν έχουν περάσει τεχνικό έλεγχο έως τις 30/06/2014. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Τετάρτη είναι η πρώτη καταληκτική ημερομηνία από τις τρεις που έχουν προβλεφθεί μέχρι το τέλος του 2015.

Παρόμοια εικόνα ήταν και την Τρίτη σε όλα τα ΚΤΕΟ της χώρας με την αναμονή να ξεπερνά τη μία ώρα σε κάποιες περιπτώσεις, καθώς οι οδηγοί που έχουν αμελήσει αυτή την υποχρέωση κινδύνευαν με τσουχτερά πρόστιμα που έφταναν σε κάποιες περιπτώσεις και τα 215 ευρώ.

Σε αυτά τα 215 ευρώ βέβαια θα πρέπει να υπολογιστεί και το κόστος του τεχνικού ελέγχου που ξεκινάει από 40 και φτάνει έως και τα 55 ευρώ σε κάποιες περιπτώσεις.

Ωστόσο, όποιος οδηγός προλάβει μέχρι την Τετάρτη να περάσει το αυτοκινητό του από έλεγχο ΚΤΕΟ τότε θα πληρώσει το κόστος του ελέγχου και 33 ευρώ το πρόστιμο, αντί για 215 ευρώ.

Η δεύτερη ημερομηνία λήγει στις 31 Οκτωβρίου και αφορά όλα τα οχήματα που είναι εκπρόθεσμα από 01 Ιουλίου του 2014 έως το τέλος του 2015. Η τρίτη και φαρμακερή προθεσμία λήγει στις 30 Νοεμβρίου και θα αφορά όσους ιδιοκτήτες οχημάτων δεν έχουν περάσει ΚΤΕΟ εντός του 2015.

Όποιοι από τους οδηγούς αμελήσουν και τις τρεις ημερομηνίες τότε χάνεται η έκπτωση στο πρόστιμο καθυστέρησης. Έτσι θα πληρώσουν 65 ευρώ το πρόστιμο καθυστέρησης, και 150 ευρώ το πρόστιμο που θα βεβαιώνεται απευθείας στην εφορία. Συνολικά, δηλαδή θα κληθούν  να πληρώσουν τα 215 ευρώ σε πρόστιμα και σε αυτά θα πρέπει να προσθέσει κανείς και το κόστος του τεχνικού ελέγχου.

Πάντως, οι μέχρι τώρα εκτιμήσεις δείχνουν πως τα πρόστιμα που θα επιβληθούν θα είναι πολλά, καθώς περισσότερα από 2,5 εκατομμύρια αυτοκίνητα και περίπου 1 εκατομμύρια δίκυκλα δεν έχουν περάσει ακόμα τεχνικό έλεγχο ΚΤΕΟ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα