Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2015

Υποβολή αιτήσεων έως 16 Οκτωβρίου για 50 υποτροφίες ΟΤΕ-COSMOTE


Ο Λεωνίδας Θεοδοσίου ζει και εργάζεται σήμερα στις Βρυξέλλες σε πολυεθνική δικηγορική εταιρεία, για λογαριασμό της οποίας διαχειρίζεται νομικές υποθέσεις διεθνούς εμβέλειας.

Το 2007, ο Λεωνίδας έφυγε από τη Λειβαδιά για να σπουδάσει στη Νομική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, έχοντας λάβει τιμητική διάκριση από το Πρόγραμμα Υποτροφιών ΟΤΕ-COSMOTE.


Την εντυπωσιακή πορεία του κόσμησαν κι άλλες υποτροφίες που του επέτρεψαν να πραγματοποιήσει μεταπτυχιακές σπουδές στο πανεπιστήμιο του Cambridge, όπου ειδικεύθηκε σε θέματα επίλυσης διεθνών εμπορικών διαφορών, αλλά και στο πανεπιστήμιο Harvard, όπου εξειδικεύτηκε σε θέματα συγχωνεύσεων, διεθνών πτωχεύσεων και διαιτησίας. Μάλιστα, ο κοσμήτορας της Νομικής Σχολής του Harvard τον επέλεξε για να εκφωνήσει το λόγο της αποφοίτησης.

Ο Λεωνίδας είναι ένας από τους περίπου 500 νέους ανθρώπους που έχει στηρίξει τα τελευταία 13 χρόνια το Πρόγραμμα Υποτροφιών ΟΤΕ-COSMOTE, βοηθώντας τους να ξεπεράσουν τις δυσκολίες, να πραγματοποιήσουν τις σπουδές τους και να χαράξουν την προσωπική τους, συχνά εντυπωσιακή, πορεία.

Επιβεβαιώνοντας την πίστη τους στη νέα γενιά, για το 2015 - 2016 οι δύο εταιρείες ενισχύουν σημαντικά το πρόγραμμα, αυξάνοντας τις υποτροφίες από είκοσι σε πενήντα. Οι υποτροφίες απευθύνονται σε πρωτοετείς φοιτητές στην Ελλάδα που αντιμετωπίζουν οικονομικές και κοινωνικές δυσκολίες. Ανέρχονται σε 15.000 ευρώ η καθεμία, με τη συνολική οικονομική προσφορά προς τους νέους φοιτητές να ανέρχεται σε 750.000 ευρώ. Η υποβολή αιτήσεων γίνεται αποκλειστικά στην ιστοσελίδα www.ote-cosmote-scholarships.gr, έως και τις 16 Οκτωβρίου 2015 και ώρα 17:00.

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΟΤΕ, κ. Μιχάλης Τσαμάζ, δήλωσε σχετικά: «Εδώ και δεκατέσσερα χρόνια στηρίζουμε νέους φοιτητές που δίνουν τον δικό τους αγώνα, κόντρα στις δυσκολίες, για να προοδεύσουν, να μάθουν, να εξελιχθούν. Η πορεία αυτών των παιδιών, τόσο σε ακαδημαϊκό, όσο και προσωπικό επίπεδο, δικαιώνει την πίστη μας ότι με την κατάλληλη στήριξη, οι νέοι άνθρωποι μπορούν να μεγαλουργήσουν. Δεν αρκεί να δηλώνουμε ότι πιστεύουμε στους νέους ανθρώπους, πρέπει να το αποδεικνύουμε και με πράξεις. Γι αυτό φέτος αυξήσαμε τις υποτροφίες μας από 20 σε 50. Στηρίζοντας περισσότερα παιδιά πολλαπλασιάζουμε τις ελπίδες όλων μας για ένα καλύτερο μέλλον.» 

Βασικό κριτήριο για τη συμμετοχή υποψηφίων στο Πρόγραμμα Υποτροφιών είναι η εισαγωγή μέσω των πανελλαδικών εξετάσεων σε Πανεπιστήμια της Ανώτατης Εκπαίδευσης, με γενικό βαθμό πρόσβασης τουλάχιστον δεκαέξι (16) και άνω. Οι όροι, οι προϋποθέσεις και τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για τη συμμετοχή στο Πρόγραμμα περιγράφονται στην αναλυτική προκήρυξη, που βρίσκεται στην ιστοσελίδα των Υποτροφιών.

Ο θεσμός των Υποτροφιών ΟΤΕ-COSMOTE εντάσσεται στο Πρόγραμμα Εταιρικής Υπευθυνότητας των δύο εταιρειών. Μέχρι σήμερα έχουν απονεμηθεί συνολικά 166 υποτροφίες και 313 τιμητικές διακρίσεις, η αξία των οποίων υπερβαίνει τα 2,9 εκατ. ευρώ.kourdistoportocali.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα