ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2015

Υπάλληλος της ΔΕΔΔΗΕ Καλαμάτας φέρεται να εισέπραττε, χωρίς να τα καταθέτει στην επιχείρηση

Μια σοβαρή περίπτωση κατάχρησης δημοσίου χρήματος από υπάλληλό της φαίνεται ότι απασχολεί τις τελευταίες εβδομάδες τη ΔΕΔΔΗΕ Καλαμάτας και ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη εκτεταμένος έλεγχος, ενώ έχουν ενημερωθεί και οι κεντρικές υπηρεσίες της επιχείρησης στην Αθήνα.
Όπως αναφέρει το tharrosnews.gr, η υπόθεση έχει αναστατώσει διοικητικά την υπηρεσία, ενώ όλα ξεκίνησαν όταν έφτασε στην Καλαμάτα κλιμάκιο από τα κεντρικά, για τακτικό έλεγχο.


Έλεγχος 
Κατά τον τυπικό έλεγχο του κλιμακίου, ο οποίος ξεκίνησε τις προηγούμενες εβδομάδες, αρχικά εντοπίσθηκαν – σύμφωνα με πληροφορίες – 4 περιπτώσεις συναλλαγών για διάφορες υπηρεσίες που αφορά παροχή ηλεκτρικού ρεύματος, όπου το αντίτιμό τους δεν φαινόταν πουθενά να έχει καταβληθεί στο λογαριασμό της επιχείρησης.
Ο έλεγχος συνεχίσθηκε πιο εκτεταμένα και πληροφορίες από τα κεντρικά αναφέρουν ότι μόνο για το 2015 εντοπίσθηκαν 37 παρόμοιες περιπτώσεις, όπου τα χρήματα φαίνονταν να είχαν κάνει… φτερά.

Από το 2012
Καθώς όλα φωτογράφιζαν συγκεκριμένο υπάλληλο, φέρεται ότι ο ίδιος έχει παραδεχθεί παράτυπη συμπεριφορά του, ενώ οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν προκύψει στοιχεία πως αυτό γινόταν από το 2012.
Σε αρκετές περιπτώσεις, φαίνεται να έχουν εισπραχτεί αντίτιμα για την παροχή υπηρεσιών, τα οποία ποσά όμως στη συνέχεια δεν φαίνεται να έχουν κατατεθεί στο λογαριασμό της ΔΕΔΔΗΕ.
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο υπάλληλος αναγνωρίζοντας το λάθος του, έχει προσπαθήσει να άρει μέρος των συνεπειών της πράξεώς του, επιστρέφοντας ένα μέρος των χρημάτων, το οποίο ανέρχεται περίπου στις 40.000 ευρώ.
Ωστόσο, ο έλεγχος από κεντρικό κλιμάκιο της ΔΕΔΔΗΕ συνεχίζεται, προκειμένου να διαπιστωθεί η έκταση της υπόθεσης και το ποσό για το οποίο έχει υποστεί βλάβη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα