Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2015

Πώς βρέθηκε η σημαία της Κύπρου να κυματίζει πάνω από το Γουέστμινστερ;

Δεν είναι λίγοι οι περαστικοί και οι τουρίστες που σήμερα κοντοστέκονταν με απορία να κοιτάζουν την σημαία της Κύπρου να κυματίζει πάνω από το ιστορικό Αβαείο του Γουέστμινστερ στο Ηνωμένο Βασίλειο

Η ετήσια δέηση υπέρ της ευημερίας του λαού της Κύπρου τελέστηκε κατά τη διάρκεια εσπερινής λειτουργίας στο Αβαείο του Γουέστμινστερ στο Λονδίνο, με αφορμή την επέτειο της ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας.


Όπως κάθε χρόνο επ’ ευκαιρία της τιμητικής λειτουργίας η σημαία της Κύπρου κυμάτιζε στον ιστό του επιβλητικού ναού με την ιστορία των 11 αιώνων, σε μία μοναδική περίσταση κατά την οποία η κυπριακή σημαία δεσπόζει πάνω από το Γουέστμινστερ, απέναντι από το Κοινοβούλιο.

Ανάλογες τελετές πραγματοποιούνται για όλες τις χώρες-μέλη της Κοινοπολιτείας.

Την Κυπριακή Δημοκρατία εκπροσώπησε ο Ύπατος Αρμοστής στο Ηνωμένο Βασίλειο Ευριπίδης Ευρυβιάδης, ο οποίος στο πλαίσιο της τελετής κλήθηκε να αναγνώσει εδάφιο από το Κατά Μάρκον Ευαγγέλιο.

Παρόντες ήταν επίσης ο Επίσκοπος Τροπαίου κ. Αθανάσιος εκπροσωπώντας τον Αρχιεπίσκοπο Θυατείρων και Μ. Βρετανίας κ. Γρηγόριο, ο Πρέσβης της Ελλάδας στο Ηνωμένο Βασίλειο Κωνσταντίνος Μπίκας, ο Πρύτανης του Διπλωματικού Σώματος Πρέσβης του Κουβέιτ (ο αρχαιότερος εκ των διαπιστευμένων διπλωματών στο Λονδίνο), Πρέσβεις και Ύπατοι Αρμοστές άλλων χωρών (μεταξύ των οποίων και ο Αυστραλός Αλεξάντερ Ντάουνερ), μέλη της Βουλής των Λόρδων, στελέχη της Γραμματείας της Κοινοπολιτείας, πολλά μέλη της ομογένειας, αλλά και εκατοντάδες πιστοί που βρέθηκαν στη λειτουργία και άκουσαν τις προσευχές για την Κύπρο.

Η δέηση τελέστηκε από τον κληρικό του Αβαείου Αιδεσιμότατο Βέρνον Γουάιτ, ο οποίος προσευχήθηκε για την υγεία του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, για την ευημερία και την ειρήνη στην Κύπρο και στην ευρύτερη περιοχή.newsit.com.cy

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα