ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2015

«Καλό μήνα» με νέους φόρους από το υπουργείο Οικονομικών

Αυξήσεις 50% στον ΦΠΑ στα νησιά. Μένει ο ΦΠΑ στα σχολεία αλλά ίσως μειωθεί από 23% σε 6,5% ή 13%

«Ομπρέλα» θα χρειαστούν από σήμερα οι φορολογούμενοι για τους νέους φόρους που θα «βρέχει» τον Οκτώβριο.

 Η φθινοπωρινή καταιγίδα ξεκινά από σήμερα στα νησιά του Αιγαίου αφού με βάση την κοινή υπουργική απόφαση του Υπουργού Οικονομικών και του Υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, η οποία δημοσιευτηκε χθες στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, αυξάνονται κατά 50%  οι συντελεστές Φ.Π.Α. που ίσχυαν επί σχεδόν 30 χρόνια στα νησιά του Αιγαίου.


Με την απόφαση αυτή, η πρώτη ομάδα νησιών στα οποία καταργείται η μείωση των συντελεστών Φ.Π.Α. κατά 30%, περιλαμβάνει: Σαντορίνη, Μύκονο, Νάξο, Πάρο, Ρόδο και Σκιάθο. Έτσι εκεί πλέον θα ισχύει χαμηλός συντελεστής 6% αντί 4%, μεσαίος συντελεστής 13% αντί 9% και υψηλός συντελεστής 23% αντί 16%.

Μέσα στις επόμενες 15 μέρες η κυβέρνηση θα πρέπει να αποφασίσει αν θα ξεκινήσει η επιβολή ΦΠΑ 23% στην εκπαίδευση. Μέχρι χθες τουλάχιστον, στο υπουργείο Οικονομικών εργάζεται για την εφαρμογή του μέτρου, την ώρα όμως που ο υπουργός Παιδείας κύριος Νίκος Φίλης δήλωνε ότι πρέπει να καταργηθεί όπως υποσχέθηκε πριν ένα ακριβώς μήνα ο ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας μάλιστα ότι δεν πάνε μόνον παιδιά πλουσίων» στα ιδιωτικά σχολεία. Αυτό όμως προαπαιτεί και την εξεύρεση ισοδυνάμων μέτρων από την κυβέρνηση. Σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Οικονομικών κάνει εναλλακτικά σενάρια και για ΦΠΑ 6,5% ή 13% (από 0% σήμερα) για σχολεία και φροντιστήρια, για να κατευνάσει και την Τρόικα που (όπως αποκάλυψε την Κυρακή το ΘΕΜΑ) ζητά την πλήρη κατάργησή του.

Μέσα στον Οκτώβριο θα κληθούν να πληρώσουν τα 150 ευρω και όσοι οδηγοί δεν πέρασαν τα ΙΧ ή τις μοτοσυκλέτες τους από ΚΤΕΟ. Παρότι χθες βράδυ η κυβέρνηση ανακοίνωσε παράταση έως 20 Οκτωβρίου για εκπρόθεσμο έλεγχο χωρίς τα βαριά πρόστιμα (που φτάνουν τα 400 ευρώ αν το όχημα εντοπιστεί να κινείται) δεν θα υπάρξει άλλη παράταση γιατί η επιβολή των προστίμων αποτελεί μνημονιακή δέσμευση.

Μέσα στον Οκτώβριο όμως έρχονται και όλα τα άλλα νέα μέτρα με τα οποία θα «αμπαλάρονται» οι υποδόσεις των 3 δισ. από τους δανειστές. Μεταξύ αυτών προβλέπονται:

-          νέο σύστημα κατασχέσεων για οφειλέτες του δημοσίου,
-          κατάργηση των 100 δόσεων,
-          αυξήσεις στα επιτόκια χρεών στην εφορία,
-          νέο σύστημα φορολογίας εισοδήματος για το 2016, με νέες κλίμακες, συντελεστές έως 50%, αφορολόγητο 9.000 - 12.000  ευρώ (και φόρο από το πρώτο ευρώ για όποιον το ξεπερνά), μονιμοποίηση της έκτακτης εισφοράς και κατάργηση σειράς φοροαπαλλαγών και εκπτώσεων φόρου.
-          λιγότερες δόσεις για όσους έχουν υψηλά εισοδήματα,
-          δημιουργία της νέας υπερ-εφορίας, με μεταφορά αρμοδιοτήτων του ΣΔΟΕ στην ΓΓΔΕ.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα