Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2015

Δόθηκε το πρώτο "πράσινο φως" για την εκταμίευση των 12 δισ. ευρώ

"Ευρεία συμφωνία" επί της εφαρμογής των προαπαιτούμενων επιτεύχθηκε στο πλαίσιο του σημερινού EuroWorking Group σύμφωνα με πηγές της ευρωζώνης που επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ. Οι ίδιες πηγές βεβαίωναν ότι ως αύριο το απόγευμα θα έχουν διευκρινιστεί και κάποιες λεπτομέρειες που απέμειναν.

Η "έκθεση συμμόρφωσης" των θεσμών, η οποία σύμφωνα με τις αρμόδιες πηγές ήταν θετική, ολοκληρώθηκε νωρίς το απόγευμα και παρουσιάστηκε στους εκπροσώπους των υπουργείων Οικονομικών της ευρωζώνης κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης.

Στη συνέχεια, αναμένεται να εγκριθεί και τυπικά η εκταμίευση της δόσης των 2 δισ. και της μεταφοράς των αναγκαίων, για την ανακεφαλοποίηση των τραπεζών, κεφαλαίων στο ελληνικό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας από το Διοικητικό Συμβούλιο του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας.


Ωστόσο, αν και η αναφορά συμμόρφωσης από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι θετική, αξιωματούχοι της Ευρωζώνης ανέφεραν νωρίτερα στο Reuters ότι εκκρεμεί  μια μεταρρύθμιση, ενώ χρειάζεται να δοθεί συνέχεια σε άλλες τρεις.

Σύμφωνα με νεώτερο δημοσίευμα του διεθνούς πρακτορείου, που επικαλείται δηλώσεις εκπροσώπου του προέδρου της ευρωομάδας Jeroen Dijsselbloem, το Eurogroup βρίσκεται κοντά σε μία συμφωνία για τις μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται από την Ελλάδα προκειμένου οι εταίροι της στην ευρωζώνη να εκταμιεύσουν την επόμενη δόση του δανείου.
Ο εκπρόσωπος του J. Dijsselbloem, δήλωσε ότι χρειάζεται να διευκρινιστούν περαιτέρω λεπτομέρειες και πως η τελική συμφωνία αναμένεται αύριο Σάββατο.

Ο εφαρμοστικός επι τάπητος

Η  κρίσιμη σύνοδος του EWG όπως έγραφε προηγουμένως το Capital.gr έγινε παρουσία εκπροσώπων των θεσμών οι οποίοι ολοκλήρωσαν την εν Αθήναις  διαπραγμάτευση, χωρίς όμως να κλειδώσει το νέο, δεύτερο πακέτο προαπαιτούμενων.
Πριν αναχωρήσουν οι θεσμοί ολοκλήρωσαν την έκθεση αποτίμησης του Εφαρμοστικού Νόμου που ψηφίστηκε το Βράδυ της Πέμπτης τεστάροντας τις κυβερνητικές αντοχές,  αλλά και του Προϋπολογισμού για το 2016. Την κατέθεσαν στη  σημερινή συνεδρίαση  των επιτελών των ΥΠΟΙΚ της Ευρωζώνης (EWG) στις Βρυξέλλες.
Η σύνοδος των επιτελών των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης έχει στόχο να οδηγήσει – πιθανότατα την Δευτέρα στο περιθώριο του Eurogroup – στην αποδέσμευση των δόσεων (για τα 10 δισ. ευρώ των δυνητικά διαθέσιμων για τις τράπεζες η αποδέσμευση θα γίνει σε συνάρτηση με τις κεφαλαιακές ανάγκες).
Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα