ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2015

Ραγδαίες εξελίξεις στην κυβέρνηση! "Μάτωσε" με τα προαπαιτούμενα και έμεινε με 153 βουλευτές - Διεγράφησαν Παναγούλης και Νικολόπουλος

- Με την ψήφιση των προαπαιτούμενων η κυβέρνηση θα λάβει τη δόση των 2 δισ. και των 10 δισ. για τις τράπεζες
- Απείχε από την ψηφοφορία ο Σ. Παναγούλης λέγοντας πως αρκετά έκανε υπομονή
- Μετά από αυτή την εξέλιξη ο Αλέξης Τσίπρας αποφάσισε τη διαγραφή του Παναγούλη από τον ΣΥΡΙΖΑ
- Ο Ν. Νικολόπουλος καταψήφισε το πολυνομοσχέδιο και ο Πάνος Καμμένος τον διέγραψε από τους Ανεξάρτητους Έλληνες
- Σε μία ψηφοφορία η κυβέρνηση έχασε 2 βουλευτές και πλέον δεν έχει 155 βουλευτές

Mε 153 ψήφους, η Ολομέλεια της Βουλής ενέκρινε το πολυνομοσχέδιο για το τρίτο «πακέτο» προαπαιτούμενων για την εκταμίευση της «υποδόσης» των 2 δισ. και των 10 δισ. για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.


Η υπερψήφιση όμως αυτή τραυμάτισε σοβαρά την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ καθώς πλέον αντί για 155 βουλευτές αριθμεί 153, κάτι που δυσχεραίνει την κατάσταση, μιας και αυτά δεν ήταν τα τελευταία σκληρά μέτρα που πρέπει να λάβει η κυβέρνηση.

«Ναι» στο νομοσχέδιο ψήφισαν 153 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ. Απείχε από την ψηφοφορία ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στάθης Παναγούλης, ο οποίος τέθηκε εκτός της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ από τον Αλέξη Τσίπρα.

Με ανακοίνωσή του ο Στάθης Παναγούλης δήλωσε πως απέχει από την ψηφοφορία, καθώς έκανε πολύ υπομονή, αν και προς το τέλος διευκρίνιζε πως συνεχίζει να στηρίζει τον Αλέξη Τσίπρα. Ωστόσο, μετά την παραίτηση του Γαβριήλ Σακελλαρίδη ο κ. Τσίπρας είχε προειδοποιήσει πως όποιος διαφωνεί θα φεύγει.

'Ετσι και έγινε λοιπόν με τον Στάθη Παναγούλη, ο οποίος διεγράφη αυτόματα από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, με αυτόπτες μάρτυρες να αναφέρουν πως ο Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης έφτασε σχεδόν τρέχοντας στην Ολομέλεια για να ανακοινωθεί η διαγραφή.

Δεν ήταν όμως η μόνη διαγραφή. Την ίδια μοίρα είχε και ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Νίκος Νικολόπουλος, ο οποίος είχε προαναγγείλει πως θα καταψηφίσει τα προαπαιτούμενα. Έτσι και έκανε λοιπόν και λίγα λεπτά αργότερα, ο Πάνος Καμμένος ανακοίνωσε τη διαγραφή του βουλευτή, ο οποίος πλέον θα είναι ανεξάρτητος.

Και οι δυο διαγραφέντες βουλευτές θεωρείται απίθανο να παραδώσουν τις έδρες τους και έτσι η κυβέρνηση από 155 βουλευτές μένει πλέον με 153 βουλευτές, ενώ στο Μαξίμου φοβούνται τις επόμενες κινήσεις του Γαβριήλ Σακελλαρίδη χωρίς να αποκλείουν πως μπορεί να έχει επαφές με τη γνωστή ομάδα των 53 του ΣΥΡΙΖΑ.

Μετά από αυτές τις εξελίξεις, έγινε γνωστό πως ο Αλέξης Τσίπρας θα επισκεφτεί εκτάκτως τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο το πρωί στις 10:00 την Παρασκευή.

Στο θέμα της ψηφοφορίας την αρχή του νομοσχεδίου καταψήφισε σύσσωμη η Αντιπολίτευση (137 ψήφοι) όπως και όλα τα άρθρα του καταψήφισαν η ΝΔ, η ΧΑ και η Ένωση Κεντρώων.Στην ονομαστική ψηφοφορία, που διεξήχθη με αίτημα του ΚΚΕ, η Δημοκρτική Συμπράταξη υπερψήφισε τα άρθρα 1 και 18 και καταψήφισε τα υπόλοιπα, ενώ το Ποτάμι υπερψήφισε τα άρθρα 1,11 και 16 και καταψήφισε τα άλλα.newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα