Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2015

Με 143 ψήφους υπέρ εγκρίθηκε ψήφισμα για το Δίκαιο της Θάλασσας - Κατά η Τουρκία

Με 143 ψήφους υπέρ, μία κατά εκ μέρους της Τουρκίας και 4 αποχές (Βενεζουέλα, Ελ Σαλβαδόρ, Μαλί και Κεντρική Αφρικανική Δημοκρατία), η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ ενέκρινε το ψήφισμα 70/235 για τους Ωκεανούς και το Δίκαιο της Θάλασσας.


Το ψήφισμα συγκηδεμόνευσαν 8 χώρες, συμπεριλαμβανομένης και της Κύπρου (Ιαπωνία, Μικρονησία, Μονακό, Ολλανδία, Νέα Ζηλανδία, Νότια Αφρική, Τρινιδάδ – Τομπάγκο).

Το 55σέλιδο ψήφισμα ασχολείται με όλες τις πτυχές των θεμάτων του δικαίου της θάλασσας και των ωκεανών και καλεί τον ΓΓ του ΟΗΕ να παρουσιάσει νέα έκθεση για τα ζητήματα αυτά στην προσεχή 71η σύνοδο της Γενικής Συνέλευσης.

Μάλιστα σημειώνει την κριτική σημασία αυτών των ετησίων εκθέσεων, όπου συμπυκνώνεται πληροφόρηση σχετικά με την εφαρμογή της συνθήκης για το δίκαιο της θάλασσας και του έργου του ΟΗΕ, των υπηρεσιών του και άλλων ιδρυμάτων, στο τομέα των ωκεανικών υποθέσεων και του δικαίου της θάλασσας.

Παράλληλα, η ΓΣ ενέκρινε και ποσό λίγο μεγαλύτερο του 1,1 εκατ. για τον προϋπολογισμό διαφόρων συναφών δράσεων.

Επεξηγώντας την αρνητική ψήφο της χώρας του, ο Τούρκος αντιπρόσωπος είπε πως η Τουρκία δεν αποτελεί μέρος της συνθήκης και ενώ συμφωνεί με την γενικότερη σκοπιμότητά της, δεν μπορούσε να την υπογράψει.

Ο εκπρόσωπος της Βενεζουέλας είπε πως η χώρα του δεν είναι μέρος της συνθήκης. Ο μηχανισμός αυτός δεν είναι οικουμενικός και οι όροι του θα πρέπει να τύχουν αναθεώρησης.energypress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα