Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2015

Ο ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ ΚΑΝΕΙ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΗ ΒΙΕΝΝΗ

Κάτι τρομερό συνέβη φέτος τα Χριστούγεννα. Ο Καραγκιόζης έφυγε από την παράγκα για να πάει ταξίδι, οι φίλοι...
αναρωτιούνται αν έγινε πλούσιος, τα κολλητήρια έμειναν μόνα στο σπίτι και οι διαρρήκτες καταφθάνουν για να κάνουν μαλλιά κουβάρια τον αγαπημένο ήρωα και την παρέα του. Όλα αυτά διαδραματίστηκαν στη σκηνή του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών από τον Ηλία Καρελλά και τον θίασό του με μάρτυρες δεκάδες μικρούς και μεγάλους φίλους του Καραγκιόζη. Τα εισιτήρια των προγραμματισμένων παραστάσεων εξαντλήθηκαν αμέσως και έτσι το Μέγαρο έβαλε μια ακόμα τελευταία παράσταση στις 30 Δεκεμβρίου στις 17:00. 


Λίγο προτού ο Καραγκιόζης κερδίσει το χριστουγεννιάτικο ταξίδι στη Βιέννη, μπήκαμε στις πρόβες τις παράστασης και κλέψαμε λίγο από την αγωνία του για τα κολλητήρια, αλλά και τα παρακάλια του στην πριγκίπισσα για να τον φέρει πίσω στην Ελλάδα. Την ίδια ώρα που η Ζαχαρούλα Κληματσάκη προσπαθούσε να τον βοηθήσει ,ο Πάνος Μουζουράκης και ο Παντελής Αμπαζής κατάστρωναν τα σχέδια τους για να μπουν και να ληστέψουν την παράγκα του πλούσιου -όπως νόμιζαν ο Μορφονιός, ο Σταύρακας, ο Νιόνιος και ο Μπαρμπαγιώργος- Καραγκιόζη. 

Με διασκευές αγαπημένων τραγουδιών οι δύο καλλιτέχνες μπλέκονται με τις φιγούρες πίσω από το λευκό πανί και δίνουν ξεχωριστό χρώμα στην παράσταση «Τα Χριστούγεννα του Καραγκιόζη στη Βιέννη». Ο Ηλίας Καρελλάς παίζοντας όλους τους ρόλους πίσω από το μπερντέ κάνει και φέτος μια παράσταση που συνδυάζει πολλά διαφορετικά στοιχεία και τελικά πετυχαίνει να αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις. Ο ίδιος είναι πάντα ευγνώμων όταν ακούει θετικά σχόλια από τους μικρούς θεατές και τους γονείς του και αποδεικνύει ότι με κέφι, όρεξη, φαντασία και πολύ δουλειά μπορεί κανείς να καταφέρει τα πάντα. Ακόμα και να χωρίσει τη σκηνή της αίθουσας Δημήτρης Μητρόπουλος στα δύο, να κάνει τον Μουζουράκη να μιλάει με τα κολλητήρια και τον Καραγκιόζη να εύχεται σε μια πριγκίπισσα να ζητιανεύει στην πλατεία του Αγίου Στεφάνου με μαύρα γυαλιά και ακορντεόν!

Info
Τα Χριστούγεννα του Καραγκιόζη στη Βιέννη
30 Δεκεμβρίου, 17:00
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
Παίζουν
Σε όλους τους ρόλους πίσω από το μπερντέ: Ηλίας Καρελλάς
Διαρρήκτες: Πάνος Μουζουράκης και Παντελής Αμπαζής
Κείμενο/Σκηνοθεσία: Ηλίας Καρελλάς
Μουσικοί: Δημήτρης Φροσύνης (μπάσο), Μιχάλης Κατσαρός (πλήκτρα), Γρηγόρης Ντάνης (κιθάρα), Βαγγέλης Κοτζαμπάσης (τύμπανα), Έκτορας Κυριάκου (παραδοσιακά όργανα: λαούτο, μαντολίνο, βιολί, μπουλγαρί)
Στον ρόλο και το τραγούδι της Πριγκίπισσας, η Ζαχαρούλα Κληματσάκη.
Πίσω από το μπερντέ: Κωνσταντίνα Γκόρου, Νικόλας Τζιβελέκης, Σπύρος Γεωργίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα