Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2015

Reuters: Στους βοηθούς του ρίχνει την ευθύνη ο Τσίπρας για τα tweets με τους «νευρικούς πιλότους»

«Έγινε λάθος. Ο Τσίπρας πράγματι είπε στον Νταβούτογλου -σε κατ’ιδίαν συνάντηση- τα περί νευρικών πιλότων αλλά αυτά δεν έπρεπε να δημοσιοποιηθούν κι έτσι διαγράφησαν» προσπαθεί να εξηγήσει μη κατονομαζόμενος συνεργάτης του πρωθυπουργού

Σε «βοηθούς» του πρωθυπουργικού γραφείου ρίχνει την ευθύνη για το φιάσκο με τα tweets περί «νευρικών πιλότων» ο Αλέξης Τσίπρας, σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters.


ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΑΠΑΤΕΩΝΑ /ΞΕΠΕΡΑΣΕ ΤΟΝ ΑΝΔΡΕΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

TΣΙΠΡΑΣ : "ΑΣ ΜΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΟΙ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ ΝΑ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΟΥΜΕ ΤΑ ΔΙΚΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ" , ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΟΥΜΕ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΤΗΣ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑΣ ,

Ν.ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ :"ΚΑΙ ΣΑΣ ΡΩΤΑΩ ΑΝ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ "ΟΧΙ" Η ΜΕΡΚΕΛ?
ΤΣΙΠΡΑΣ : ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΣΤΟ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΔΕΝ ΘΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ "ΟΧΙ" ΘΑ ΤΟ ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΡΑ ΜΕΣΗΜΕΡΙ"

¨ΜΕ ΡΩΤΑΤΕ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑ ΜΕΡΚΕΛ , ΔΕΝ ΘΑ ΔΩΣΩ ΚΑΝ ΤΗ ΧΑΡΑ ΣΤΗΝ ΚΥΡΙΑ ΜΕΡΚΕΛ ΝΑ ΤΗΣ ΖΗΤΗΣΩ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙ "ΟΧΙ" ΑΡΑ ΘΑ ΣΠΑΣΟΥΝ ΑΥΓΑ ΚΑΙ Η ΚΥΡΙΑ ΜΕΡΚΕΛ ΘΑ ΑΝΑΓΚΑΣΤΕΙ ΝΑ ΥΠΟΣΤΕΙ ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΗΤΤΑ"

"ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΟΙ ΑΓΟΡΕΣ ΘΑ ΒΑΡΑΝΕ ΤΟ ΝΤΑΟΥΛΙ ΚΑΙ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΘΑ ΧΟΡΕΥΟΥΝ ΣΤΟ ΣΚΟΠΟ ΤΟΥΣ , Ε ΛΟΙΠΟΝ ΤΩΡΑ ΘΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΠΑΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΖΟΥΡΝΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΘΑ ΧΟΡΕΥΟΥΝΕ"
 "ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΤΙΣ ΠΙΟ ΟΜΟΡΦΕΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΤΙΣ ΖΗΣΑΜΕ ΑΚΟΜΗ"
"ΕΜΕΙΣ ΟΜΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ ΔΙΟΤΙ ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΒΑΡΑΜΕ ΤΟ ΝΤΑΟΥΛΙ ΚΑΙ ΑΥΤΕΣ ΘΑ ΧΟΡΕΥΟΥΝ"

"GO BACK ΚΥΡΙΑ ΜΕΡΚΕΛ GO BACK ΚΥΡΙΕ ΣΟΪΜΠΛΕ"
Από την εκπομπή "ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΣΚΟΠΕΥΤΗΣ" του Γιώργου Τράγκα στο ACTION 24

Συντάξεις: Κούρεμα 30% στο μέρισμα του Δημοσίου – Κίνδυνος μείωσης συντάξεων σε Δημόσιο και ΤΕΒΕ

Χ
άνουν το 1/3 από το μέρισμα οι υπάλληλοι του Δημοσίου.
- Κόβουν 100 εκατομμύρια ευρώ από τη δαπάνη του Μετοχικού Ταμείου Πολιτικών Υπαλλήλων ... και το βάθος μειώσεις στις κύριες συντάξεις για όσους έχουν ένσημα σε Δημόσιο και πρώην ΤΕΒΕ.

Οι μειώσεις έρχονται μέσα στο 2016 και προκύπτουν σε ό,τι αφορά στους Δημοσίου Υπαλλήλους από το κούρεμα κατά 100 εκατομμύρια στη δαπάνη για το Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων.


Ουσιαστικά η μείωση στο μέρισμα των Δημοσίων Υπαλλήλων προκύπτει από τα νούμερα της Δαπάνης. Η μείωση της τάξης του 30% προκύπτει από την μείωση στα 366 εκατομμύρια ευρώ έναντι των 470 εκατομμυρίων πέρυσι.
Το έλλειμμα που προκύπτει φέρνει απώλειες κατά το 1/3 στο μέρισμα των 280.000 δικαιούχων.

Μπροστά το “Βήμα” και αυτή την Κυριακή (50% αύξηση λόγω...Βασιλιά)

Tο “Βήμα” , πουλώντας 114 χιλιάδες φύλλα, με το δεύτερο τόμο των διηγήσεων του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του πρακτορείου “Άργος”. Δεύτερο το “Θέμα” , μετά από πολύ καιρό με 98 χιλιάδες   φύλλα, ενώ η “Kontra News” πούλησε 7 χιλιάδες φύλλα, σύμφωνα με τις ίδιες εκτιμήσεις.

ΚΥΡ


Ο ΟΡΕΣΤΗΣ ΣΕΪΜΕΝΗΣ ΣΤΗΝ ΕΡΤ ΓΙΑ ΤΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ (ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ)


Η Γεννηματά «στριμώχνει» τον Τσίπρα: Αν δεν μπορεί, ας μας πει, δεν έχω τη δεδηλωμένη

«Θέλει πολύ μεγάλο θράσος όταν έχεις γυρίσει την πλάτη στη συνεννόηση να κουνάς το δάχτυλο στους άλλους» είπε για τον πρωθυπουργό - «Το ΠΑΣΟΚ δεν θα συναινέσει σε περεταίρω μειώσεις συντάξεων» ξεκαθάρισε

ΠΑΤΡΑ : ΠΛΗΘΗ ΠΙΣΤΩΝ ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΑΝΔΡΕΑ...


Aπό το πρωί  τηςΚυριακήε πλήθη πιστών συρρέουν στον Ιερό Ναό του Αγίου Ανδρέα για να προσκυνήσουν την Τίμια Κάρα, το Σταυρό του Μαρτυρίου και την εικόνα του Αγίου, ενώ κατάμεστος ήταν ο ναός κατά τον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό το απόγευμα της Κυριακής.

Στις 10 μ.μ. ξεκίνησε η νυχτερινή Λειτουργία, η οποία ολοκληρώθηκε στη 1.30.

Ηχηρή παρέμβαση Στουρνάρα: Περάστε όλοι μαζί τα μέτρα να τελειώνουμε

Ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος ζητά από τα κόμματα συναίνεση στα τελευταία μέτρα του 3ου μνημονίου (Ασφαλιστικό, Αγροτικό κ.λπ.) - Είμαστε και πάλι πολύ κοντά στην έξοδο από την κρίση, προς Θεού μην το ξαναχαλάσετε όπως πέρυσι λίγο πριν τις εκλογές, το μήνυμά του
Με μια παρέμβαση ιδιαίτερης βαρύτητας, ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας στέλνει ένα ηχηρό όσο και δραματικό μήνυμα προς τα πολιτικά κόμματα μέσω της ενδιάμεσης έκθεσης που θα παρουσιάσει την ερχόμενη Παρασκευή. 
Σύμφωνα με πληροφορίες, στην έκθεσή του ο κ. Στουρνάρας θα αναφέρει ότι έχουμε διανύσει τα 4/5 της απόστασης για την έξοδο από τα μνημόνια και θα είναι κρίμα να βιώσουμε και πάλι σενάρια εξόδου της χώρας από την Ευρωζώνη. Είναι αδήριτη ανάγκη, σύμφωνα με την έκθεση, να περάσουν από τη Βουλή με ευρεία στήριξη τα εναπομείναντα μέτρα (Ασφαλιστικό, Αγροτικό κ.λπ.) για να οδηγηθεί η χώρα με ασφάλεια στην επόμενη μέρα και να βγει στις αγορές.

"Ιβάν" (όχι ο Τρομερός) εναντίον Γερμανικού Δικτύου και εκατομμύρια ευρώ τινάζονται στον αέρα.

Όταν ακούτε ειδήσεις για "νέο αιολικό ρεκόρ" στη Γερμανία, μάλλον πρέπει να λυπάστε τους Γερμανούς καταναλωτές, καθώς όλο και πιο ακριβή αποδεικνύεται η άσκηση της Energiewende, της μετάβασης σε σύστημα βασισμένο σε αιολικά & Φ/Β.

Η αίτηση "παγίδα" και το μπούμερανγκ των ρύπων για τη ΔΕΗ

Του Χάρη Φλουδόπουλου

Στο περιθώριο του προχθεσινού συμβουλίου των υπουργών ενέργειας της ΕΕ, ο Έλληνας υπουργός Π. Σκουρλέτης συναντήθηκε με τον επίτροπο ενέργειας Μ. Κανιέτε, στον οποίο και έθεσε το αίτημα της ΔΕΗ και της ελληνικής κυβέρνησης να ενταχθεί η Ελλάδα στις ευνοϊκές προβλέψεις της οδηγίας για το σύστημα εμπορίας ρύπων ώστε να λάβει δωρεάν δικαιώματα εκπομπής ρύπων για την ηλεκτροπαραγωγή.

Tο αίτημα γενικά έχει συγκεντρώσει την συναίνεση όχι μόνο της ΔΕΗ και της κυβέρνησης, αλλά και ευρύτερα της βιομηχανίας και των παραγωγικών τάξεων, ωστόσο η στόχευση αλλά και η στρατηγική που έχει ακολουθηθεί εγείρει σοβαρά ερωτηματικά για την αποτελεσματικότητα αλλά και για τη σκοπιμότητα της… εκστρατείας.
Τι λέει η οδηγία

Η παρερμηνεία έχει ξεκινήσει από το γεγονός ότι υπάρχουν διαρροές που θέλουν τη ΔΕΗ εφόσον επωφεληθεί από την εξαίρεση της υποχρέωσης για αγορά δικαιωμάτων εκπομπής ρύπων, τότε να μετακυλίει το όφελος στους καταναλωτές με μειωμένα τιμολόγια προς τα νοικοκυριά, τις επιχειρήσεις και τη βιομηχανία.

Μέγιστο λάθος καταρχάς επικοινωνιακής στρατηγικής αλλά και ουσίας.

Και εξηγούμαστε.

Πούτιν: Τέρμα ο τουρισμός στη Τουρκία για τους Ρώσους

Ο ρώσος πρόεδρος υπέγραψε το διάταγμα με τα οικονομικά αντίποινα
Αναστέλλεται μερικώς η διακίνηση πολιτών χωρίς βίζα - Απαγορεύονται οι πτήσεις τσάρτερ απο και προς την Τουρκία  - Απαγορεύεται η εισαγωγή συγκεκριμένων τουρκικών προϊόντων- Πάνω από 10 δισ. δολάρια το κόστος για την Άγκυρα 

O πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν υπέγραψε σήμερα ένα διάταγμα με το οποίο επιβάλλεται ένα σύνολο οικονομικών κυρώσεων σε βάρος της Τουρκίας, ως αντίποινα για την κατάρριψη του ρωσικού βομβαρδιστικού από την τουρκική πολεμική αεροπορία στα σύνορα Τουρκίας- Συρίας.

Επανεργοποιείται η ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ - Της δίνουν 3 δισ. ευρώ! - Τι αποφασίστηκε στη Σύνοδο για το προσφυγικό

- Η Ευρωπαϊκή Ένωση προσφέρει στην Άγκυρα το ποσό των 3 δισεκατομμυρίων ευρώ.
- Ο Ολάντ ζητά από την Τουρκία... πράξεις για να εκταμιευτούν τα ευρωπαϊκά κονδύλια.
- Η Άνγκελα Μέρκελ επιβεβαίωσε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα ανοίξει το Κεφάλαιο 17 των διαπραγματεύσεων για την ένταξη της Τουρκίας φέτος.
- Ο Τσίπρας έθεσε στη Σύνοδο Κορυφής το ζήτημα της χαλάρωσης των θεωρήσεων βίζας για μια μερίδα Τούρκων πολιτών.
- "Το ότι μας καλέσατε σήμερα εδώ δείχνει ότι βλέπετε την Τουρκία ως μέλος της Ευρωπαϊκής οικογένειας", δήλωσε ο Αχμέτ Νταβούτογλου μέσα στη Σύνοδο Κορυφής . 

Την ικανοποίησή τους για το κείμενο συμπερασμάτων, το οποίο συμπεριέλαβε τις ελληνικές θέσεις εξέφρασαν από τις Βρυξέλλες κυβερνητικές πηγές, μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου Κορυφής ΕΕ- Τουρκίας, με θέμα την προσφυγική κρίση.newsit.gr

ΝΕΟ ΤΖΑΚ-ΠΟΤ ΣΤΟ ΤΖΟΚΕΡ


ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ


ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ


Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2015

Η Ελλάδα βλέπει... ζεστά την ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ – Παζάρι στις Βρυξέλλες για το προσφυγικό

- Η Ευρώπη πέφτει στα... πόδια της Τουρκίας
- Θέση της Ελλάδας είναι πως η ενταξιακή διαδικασία της Τουρκίας συνδέεται άμεσα με το προσφυγικό και επομένως θα πρέπει να αναθερμανθεί.
- Ο Τσίπρας θα θέσει στη Σύνοδο Κορυφής το ζήτημα της χαλάρωσης των θεωρήσεων βίζας για μια μερίδα Τούρκων πολιτών.
- Εννέα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ανάμεσά τους και η Ελλάδα, προσφέρουν... "ελάφρυνση" προσφύγων στην Τουρκία.
- Προτείνουν σύμφωνα με δημοσίευμα της FAS να φιλοξενήσουν τους πρόσφυγες σε αντάλλαγμα να θωρακίσει η Άγκυρα τα σύνορά της. 
- Τι αναφέρει το προσχέδιο συμπερασμάτων που αποκάλυψε το Reuters. newsit.gr

Περλ Χάρμπορ το ασφαλιστικό - Μαχαίρι σε όλες τις συντάξεις! Ποιοι χάνουν έως και 20%

-
Μεγάλες αλλαγές στο ασφαλιστικό και φυσικά... προς το χειρότερο.
- Το βέτο των δανειστών: Απαιτούν όλες οι συντάξεις να υπολογιστούν με νέους συντελεστές ώστε να μην ξεπερνούν το 53%-55% του μισθού και μαζί με τις επικουρικές να μην είναι πάνω από το 60%.
- Ποιοι χάνουν 2%, 5%, 15% και 20% από κύριες και επικουρικές συντάξεις.
- Όσοι φεύγουν νωρίτερα από τα 67 έτη θα παίρνουν "βοήθημα" χωρίς την εθνική σύνταξη τν 384 ευρώ.
- Σε ΔΕΚΟ και τράπεζες οι "μεγάλη σφαγή".
- Δείτε σε πίνακα αναλυτικά τις μειώσεις ανά Ταμείο.

Η χθεσινή συνεδρίαση των πολιτικών αρχηγών είχε ένα μεγάλο "αγκάθι". Κι αυτό ήταν το ασφαλιστικό. Εκεί όπου -όπως αναμενόταν- δεν υπήρξαν σημειά επαφής μεταξύ της κυβερνητικής πολιτική και της αντιπολίτευσης, με αποτέλεσμα το... μάρμαρο να καλούνται να πληρώσουν για μία ακόμη φορά οι πολίτες, αφού το τρίτο μνημόνιο έχει υπογραφεί και... περιμένει.newsit.gr

Διαβάστε το πλήρες ρεπορτάζ στον "ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ" που κυκλοφορεί

Φιάσκο: Αντί για συναίνεση, εκβιασμοί, ύβρεις έως και απειλές για εξεταστική

Αυτοί που έχουν την αποκλειστική ευθύνη για την εξόντωση του λαού τα τελευταία πέντε χρόνια δεν διαθέτουν σοβαρότητα, είπε ο πρωθυπουργός - Επίθεση Τσίπρα σε Πλακιωτάκη: «Τι θα πείτε έξω; Ότι δεν συμφωνείτε με την μη μείωση των συντάξεων;» - «Ο βασιλιάς είναι γυμνός» η απάντηση Πλακιωτάκη

Λεβέντης: Αφού έχουν υπογράψει 40% μείωση συντάξεων, τι να συζητάμε;

Υποστήριξε ότι «το πονηρό σχέδιο Τσίπρα» να συνδέσει προσφυγικό με ασφαλιστικό θα αποτύχει - Εκτίμησε ότι οι Ευρωπαίοι «δεν έχουν διάθεση να δεχθούν άλλες παρατάσεις χρόνου και να δεχθούν άλλη υποκρισία και άλλα ψέματα»

«Ζήτησα συγκρότηση οικουμενικής κυβέρνησης γιατί θεωρούμε ότι οι 153 της κυβέρνησης των κυρίων Τσίπρα-Καμμένου είναι μια ισχνή κοινοβουλευτική πλειοψηφία που στην πρώτη δυσκολία θα καταρρεύσει» δήλωση ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης μετά την ολοκλήρωση του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών στο Προεδρικό Μέγαρο.  


ΔΙΑΓΟΡΑΣ, ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΑΠΟ ΚΑΣΤΕΛΛΟΡΙΖΟ 16/11/2015

Κατά την διάρκεια της αναχώρησης του πλοίου από το Καστελλόριζο, οι κάτοικοι το αποχαιρέτησαν με κόρνες από τα οχήματα, ο πλοίαρχος απαντούσε και οι μόλις απολυθέντες πρώην στρατεύσιμοι έψαλλαν τον Εθνικό μας Ύμνο. H λήψη είναι από κινητό γι αυτό και δεν είναι ιδιαίτερης ποιότητας!!!

60' Καστελόριζο με το Νίκο Μάνεση Αφιέρωμα του Alpha


ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ


ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ


ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ


Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2015

REAL NEWS ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ


ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

Thunderball (BAFTA 2012) ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟΣ TOM JONES LIVE 50 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ


Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών Live: "Ναι" Τσίπρα στην κατάργηση του μπόνους των 50 εδρών - Δεν ήθελε να δεσμευτεί σε τίποτα ο Πλακιωτάκης

- Ολοκληρώθηκε η μαραθώνια η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών που ξεκίνησε στις 12:15! Αναμένεται ανακοινωθέν της Προεδρίας.
- Από το Μαξίμου θα κάνει δήλωση ο Αλέξης Τσίπρας
- Συμφωνία για προσφυγικό και συνταγματική αναθώρηση, τα "έσπασαν" για το Ασφαλιστικό σύμφωνα με τον Πάνο Καμμένο. 
- Σχεδόν κανείς δεν υπέγραψε κοινό ανακοινωθέν είπε ο Βασίλης Λεβέντης.
- Έκρηξη Τσίπρα! "Έχετε το θράσος και μιλάτε για χειρότερο μνημόνιο;".
- Λεπτό προς λεπτό όλα όσα συμβαίνουν.

ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΗ ΧΩΡΑ

Η σύναξη των σατυροβαρκάρηδων


Ενας φαύλος λαός και οι καθ'  εικόνα και ομοίωση ηγέτες του. Δημαγωγοί, θλιβεροί κρατιστές (ο Πάκης ακόμη διορίζει στο Δημόσιο με την φόρα που έχει πάρει σαν υπερυπουργός του Καραμανλή), ανεπάγγελτοι, παρτάκηδες και πάνω απ΄ όλα μετριότητες.

Το μπουλούκι των μετριοτήτων θα συναντηθεί για μια ακόμη φορά κάνοντας το χατήρι ενός ακόμη Προέδρου που μιλάει πριν σκεφτεί κι ενός πρωθυπουργού που τερμάτισε το γκάζι του λαικισμού και της δημαγωγίας.

Τι θα μπορούσε να προκύψει από αυτή την θλιβερή σύναξη των μετριοτήτων;

Ποιός ασχολείται με τα πολιτικά πτώματα; http://kourdistoportocali.com/

Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών Live: Λεβέντης κατά πάντων και υπέρ Τσίπρα! "Τον υπονομεύετε για μικροπολιτικές σκοπιμότητες"

 Ο Αλέξης Τσίπρας πιέζει για κοινό ανακοινωθέν σε σχέση με το προσφυγικό - Έχει ξεπεράσει τις 4 ώρες η συνεδρίαση.
- Την σύσταση Επιτροπών φέρεται να πρότεινε τελικά ο πρωθυπουργός σύμφωνα με όσα μεταδίδει η ΕΡΤ.
- Κατηγορηματικό "όχι" από Πλακιωτάκη και Γεννηματά - Πως αντέδρασε ο Σταύρος Θεοδωράκης.
- Την αντίδραση του Γιώργου Κουμουτσάκου προκάλεσε ενημέρωση της Όλγας Γεροβασίλη για το Ασφαλιστικό.
- Έντονοι διάλογοι ανάμεσα στην κυβερνητική εκπρόσωπο, τον βουλευτή της ΝΔ και τον Τέρενς Κουίκ.
- Κουμουτσάκος σε Γεροβασίλη: Θεσμικό ατόπημα αυτό που κάνεις.
- Καθυστερημένες... αφίξεις στο συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
- Παγωμάρα στην αίθουσα, μοναδικοί που ήταν χαμογελαστοί ήταν οι κ.κ. Τσίπρας και Πλακιωτάτης.
- Μοναδικός απών ο γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας - Δεν έχει κληθεί ο Μιχαλολιάκος.
- Προκόπης Παυλόπουλος: Δεν θα ληφθούν αποφάσεις στο Συμβούλιο.
- Λεπτό προς λεπτό όλα όσα συμβαίνουν newsit.gr

Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών Live: Καχύποπτοι και... καθυστερημένοι! Τελευταίος στο Προεδρικό ο Αλέξης Τσίπρας

- Καθυστερημένες... αφίξεις στο συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
- Μοναδικός απών ο γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας
- Τι πρόκειται να πει ο Αλέξης Τσίπρας στους πολιτικούς αρχηγούς που αναμένεται να πάνε... για να φύγουν
- Οι επίσημες προσκλήσεις προς τους αρχηγούς έγιναν τηλεφωνικώς από τον Πρωθυπουργό το πρωί της Παρασκευής και ήταν... γεμάτες ένταση.
- Προκόπης Παυλόπουλος: Δεν θα ληφθούν αποφάσεις στο Συμβούλιο.
- Γιάννης Πλακιωτάκης σε Τσίπρα: Άργησες να συγκαλέσεις το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών.
- Φώφη Γεννηματά: "Θα έρθω αλλά δεν θα δεχθώ κουβέντα για το ασφαλιστικό".
- Σταύρος Θεοδωράκης: "Η κυβέρνηση εξελέγη για να λύσει και το ασφαλιστικό".
- Δείτε λεπτό προς λεπτό όλα όσα συμβαίνουν εδώ

Τα... μηνιαία «ραντεβού» με την εφορία για το 2016

Ο πίνακας από την εφημερίδα «Τα Νέα»

Για «ανταλλαγή απόψεων» και όχι αποφάσεις σήμερα η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών

Στις 12 το ραντεβού στο Προεδρικό Μέγαρο
Ελιγμός της τελευταίας στιγμής από τον Τσίπρα - Χαμηλά ο πήχυς και από τον Παυλόπουλο μετά τις έντονες αντιδράσεις της αντιπολίτευσης - Άγνωστο τι θα συζητηθεί τελικά, αν και στην ατζέντα βρίσκονται προσφυγικό, ασφαλιστικό, συνταγματική αναθεώρηση

Για τις 12 σήμερα το μεσημέρι είναι προγραμματισμένο το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, ύστερα από πρόσκληση που απηύθυνε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας προς  τους πολιτικούς αρχηγούς. Η ατζέντα του συμβουλίου θα είναι το ασφαλιστικό, το προσφυγικό και η συνταγματική αναθεώρηση.


ΚΥΡ


Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές «βούλιαξαν» τα κέρδη της ΔΕΗ

ΧΡΥΣΑ ΛΙΑΓΓΟΥ
Γίγαντα με ξύλινα πόδια σκιαγραφούν τα οικονομικά αποτελέσματα εννεαμήνου της ΔΕΗ. Οι προβλέψεις για επισφαλείς απαιτήσεις πελατών μέσης και χαμηλής τάσης διαμορφώθηκαν στο ύψος ρεκόρ των 603 εκατ. ευρώ και είναι αυξημένες κατά 407,7 εκατ., ευρώ σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα. Εάν συμπεριληφθούν και οι προβλέψεις για επισφαλείς απαιτήσεις από την υψηλή τάση, τότε το συνολικό ποσό φτάνει στα 667,6 εκατ. ευρώ, ενώ μαζί με τις προβλέψεις για εκκρεμοδικίες κ.λπ., οι συνολικές προβλέψεις διαμορφώνονται σε 690,7 εκατ. ευρώ το εννεάμηνο του 2015 έναντι 304,1 εκατ. ευρώ το εννεάμηνο του 2014, σημειώνοντας αύξηση κατά 127,1%.

Το μεγαλύτερο μέρος των επισφαλειών στη χαμηλή και μέση τάση, σύμφωνα με αρμόδια στελέχη της ΔΕΗ προέρχεται από τις ρευματοκλοπές, θέμα που έχει πάρει ανησυχητικές διαστάσεις και αποδίδεται στην αναποτελεσματικότητα του ΔΕΔΔΗΕ να ελέγξει την κατάσταση. Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, η διοίκηση της ΔΕΗ έχει ζητήσει με επιστολή της προς τη διοίκηση του ΔΕΔΔΗΕ (Διαχειριστής Δικτύου) ενημέρωση σχετικά με τη στρατηγική του για την αντιμετώπιση του προβλήματος, επισημαίνοντας ότι χάνονται εκατομμύρια ευρώ ετησίως. Σε μικρότερο ποσοστό οι επισφαλείς απαιτήσεις αντιστοιχούν σε «φέσια» που άφησαν καταναλωτές που άλλαξαν πάροχο, καθώς και εμπορικές κατά βάση επιχειρήσεις που διέκοψαν τη δραστηριότητά τους. Σύμφωνα, πάντως, με τη σχετική ανακοίνωση της ΔΕΗ, βασική αιτία για την επιδείνωση των επισφαλειών ήταν η επιβολή περιορισμών στις κινήσεις κεφαλαίων στα τέλη Ιουνίου. Οι επιπτώσεις από τις διογκωμένες επισφάλειες καταγράφονται στα οικονομικά αποτελέσματα της επιχείρησης, τα οποία στο τρίτο τρίμηνο του έτους εμφανίζουν ζημίες ύψους 101,7 εκατ. ευρώ παρά τη μείωση των τιμών πετρελαίου και φυσικού αερίου. Σε επίπεδο εννεαμήνου, ο όμιλος της ΔΕΗ εξακολουθεί να παραμένει κερδοφόρος. Τα ΕΒΙΤDA διαμορφώνονται σε 773,4 εκατ. ευρώ έναντι 794,4 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2014, ενώ τα κέρδη προ φόρων διαμορφώνονται σε 63,3 εκατ. ευρώ και προκύπτουν κυρίως από τις δραστηριότητες των δικτύων μεταφοράς και διανομής ηλεκτρικής ενέργειας. Ο κύκλος εργασιών στο εννεάμηνο του 2015 διαμορφώθηκε σε 4,452 δισ. ευρώ, οριακά αυξημένος από την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, ενώ τα μετά από φόρους κέρδη διαμορφώθηκαν σε 5,9 εκατ. ευρώ έναντι 121,8 εκατ. ευρώ το εννεάμηνο 2014.

H ΕΡΤ αποκτά νέο πρόγραμμα

Τρεις μήνες μετά την έναρξη της τηλεοπτικής σεζόν η διοίκηση της ΕΡΤ προχώρησε στην προμήθεια νέων προγραμμάτων για τα δύο κανάλια της, την ΕΡΤ1 και την ΕΡΤ2. Ο διευθύνων σύμβουλος Λάμπης Ταγματάρχης, που διατηρεί προς το παρόν και τη θέση του γενικού διευθυντή Προγράμματος, είναι αυτός που έκανε τις εισηγήσεις για τη μίσθωση των νέων προγραμμάτων. Στην πλειονότητά τους πρόκειται για ντοκιμαντέρ, ελληνικά και ξένα, καθώς και για ξένες ταινίες και σειρές. Το συνολικό κόστος για την προμήθεια του νέου αυτού προγράμματος ανέρχεται σε 514.485 ευρώ πλέον ΦΠΑ. Σύμφωνα με την απόφαση του ΔΣ, για τη μίσθωση ελληνικών ντοκιμαντέρ δίνονται 25.600 ευρώ, για ταινίες κλασικού και νέου ελληνικού κινηματογράφου 41.600 ευρώ, για ξένες ταινίες 145.000 ευρώ και για άλλα ξένα προγράμματα 190.335 ευρώ. Για ξένα ντοκιμαντέρ δίνονται 81.250 ευρώ, ενώ για τρεις παιδικές ξένες σειρές 30.700 ευρώ.typologies.gr

Η ΑΓΟΡΑ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟΥ


ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ


ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟΥ

ΕΘΝΟΣ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ


Η ΑΞΙΑ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟΥ


Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2015

Αρνείται να δει τον Ερντογάν ο Πούτιν - Μην παίζετε με τη φωτιά, απειλεί ο «σουλτάνος»

«Ψυχροπολεμικό» κλίμα μεταξύ των δύο ηγετών
Ανεβαίνουν εκ νέου οι τόνοι της αντιπαράθεσης, μετά την άρνηση του Ρώσου προέδρου να συναντηθεί με τον Τούρκο ομόλογό του

Κλιμακώνεται εκ νέου η ένταση ανάμεσα σε Άγκυρα και Μόσχα έπειτα από την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού τύπου SU-24 από τουρκικά F-16 στα συροτουρκικά σύνορα.

«Τελειώνει» πριν καν αρχίσει το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών

Ο Τσίπρας λέει τώρα ότι η κυβέρνηση επιδιώκει «καταγραφή απόψεων», χωρίς να θέτει ως προαπαιτούμενο τη συναίνεση! - Δευτερεύουσας σημασίας οι αντιδράσεις, λέει η Γεροβασίλη - Η ΝΔ σκλήρυνε τη στάση της μετά τις εσωτερικές αντιδράσεις ότι η ηγεσία «ρίχνει νερό στο μύλο» του Τσίπρα - Αύριο στις 12 η σύσκεψη

Αύριο στις 12 θα γίνει η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών με θέματα το προσφυγικό, το ασφαλιστικό και τη συνταγματική αναθεώρηση, ωστόσο ο πρωθυπουργός χαμηλώνει τον πήχυ, μετά τις αντιδράσεις των πολιτικών αρχηγών.

Σκάνδαλο εκατομμυρίων! Διευθύντρια του ΓΛΚ έδωσε παράνομα τεράστιες εγγυήσεις σε επιχειρηματίες για δάνεια!

- Χορός εκατομμυρίων και συγκεκριμένα... 94 εκατομμυρίων ευρώ με εμπλοκή διευθύντριας του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους.
- Η κατηγορούμενη, μαζί με έναν υπάλληλο, εξασφάλισαν παράνομα τεράστιες εγγυήσεις για τραπεζικά δάνεια 57 επιχειρηματιών.
- Τουλάχιστον 1,2 εκατομμυρίων ευρώ η ζημιά για το Δημόσιο
- Αναμένεται να αυξηθεί αφού πολλές από τις εγγυήσεις έχουν ήδη καταπέσει και οι πληρωμές τους λήγουν στο τέλος του 2016.
- Το σκάνδαλο έγινε πριν από 9 χρόνια και σε διάστημα μόλις 30 ημερών.
- Σε κάποιες περιπτώσεις η εν λόγω διευθύντρια ενέκρινε εγγύηση χωρίς καν να υπάρχει αίτηση του ενδιαφερόμενου.

Κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος απήγγειλαν οι οικονομικοί εισαγγελείς σε βάρος δύο στελεχών του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους (ΓΛΚ) και 57 επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στη Βόρεια Ελλάδα. Τα δύο στελέχη, πριν περίπου εννέα χρόνια, εξασφάλισαν με παράνομο τρόπο στους επιχειρηματίες εγγυήσεις του Δημοσίου ύψους 94 εκατομμυρίων ευρώ για εξυπηρέτηση προβληματικών δανειακών τους υποχρεώσεων!

Αλλάζουν οι τιμές των διοδίων. Τι θα πληρώνουμε από την 1η Ιανουαρίου

Τις νέες τιμές των διοδίων που θα ισχύσουν από την πρώτη κιόλας μέρα του 2016 ανακοίνωσε η κοινοπραξία αυτοκινητοδρόμου Αιγαίου. Ποιες τιμές μένουν σταθερές και ποιες μειώνονται


Την αναπροσαρμογή των τιμών των διοδίων από την 1η Ιανουαρίου σε όλους τους σταθμούς που διαχειρίζεται ανακοίνωσε η κοινοπραξία αυτοκινητοδρόμου Αιγαίου.
Ειδικότερα, στην Πελασγία οι μοτοσικλέτες θα πληρώνουν 2,40ευρώ, τα Ι.Χ. 3,40ευρώ (από 3.50ευρώ), τα φορτηγά 8,5 (από 8,70ευρώ) και οι νταλίκες 11,90 (από 12,10ευρώ).
Στο πλευρικό σταθμό της Γλύφας, οι αντίστοιχες τιμές θα είναι για τις μοτοσικλέτες 1,80 ευρώ, για τα Ι.Χ. 2,50 ευρώ, για τα φορτηγά 6,30(από 6,40ευρώ) και για τις νταλίκες 8,80 (από 8,90ευρώ). 

Οι απόψεις ενός μουσουλμάνου που ζει στη Σουηδία και υποστηρίζει τον ISIS

Όταν εργαζόμουν σε Πανεπιστήμιο μεγάλης πόλης της Βρετανίας πριν 30 χρόνια είχα βρεθεί σε μια πολυεθνική παρέα που ανάμεσά της ήταν ένας μορφωμένος μεν, φανατικός δε, μουσουλμάνος Ιρακινής καταγωγής. Ήταν η εποχή των τριβών του Σαντάμ Χουσεϊν με τη Δύση, οπότε πιάσαμε κουβέντα, που σύντομα επεκτάθηκε και σε θέματα σχέσεων Ισλάμ-Χριστιανισμού και άλλα συναφή. Ο άνθρωπος παρά τις απόλυτες απόψεις του, ήταν φανερά ευφυής και η κουβέντα μαζί του είχε ενδιαφέρον. Με κάλεσε στο σπίτι του για φαγητό για να συνεχίσουμε τη συζήτηση, όπου διαπίστωσα ότι προσευχόταν 5 φορές τη μέρα στρεφόμενος προς τη Μέκκα (είχε πάντα μαζί του ένα χαλάκι για να γονατίζει και σταματούσε ό,τι έκανε την προκαθορισμένη ώρα για να προσευχηθεί). Κάποια στιγμή επέστρεψε στο Ιρακ, αλλά πριν φύγει με φώναξε και μου χάρισε, με προσωπική αφιέρωση, ένα αντίτυπο του Κορανίου, που το έχω ακόμα. Δίνοντάς μου το βιβλίο μου είπε (και εδώ είναι η ουσία αυτού του σχολίου): 

Βαβέλ με το Συμβούλιο των Πολιτικών αρχηγών

    
Της Νίκης Ζορμπά
  
Με τους χειρότερους οιωνούς ξεκινά η συζήτηση επί της... συζήτησης στην οποία καλεί ο Αλέξης Τσίπρας να συμμετάσχουν οι πολιτικοί αρχηγοί των κομμάτων του συνταγματικού τόξου.

Κινδυνεύει δε, το όλο εγχείρημα, να εξελιχθεί σε φαρσοκωμωδία και τούτο γιατί πριν να λυθεί καν το διαδικαστικό ζήτημα του ποιος καλεί τελικά ποιον (ο κ. Παυλόπουλος ενημέρωσε τον πρωθυπουργό ότι η διανομή των προσκλήσεων είναι δικό του θέμα) και ενώ τέθηκε επισήμως πλέον στο τραπέζι η ατζέντα της σύναξης στην Ηρώδου Αττικού, καθείς (πλην του Δημήτρη Κουτσούμπα ο οποίος εκ μέρους του ΚΚΕ τους αποχαιρέτησε νωρίς δηλώνοντας άρνηση να παραστεί), διακηρύττει ότι θα πάει να πει τα δικά του, ανεξαρτήτως κυβερνητικής πρόθεσης. Η Φώφη Γεννηματά δηλώνει ότι θα συζητήσει ασμένως για το προσφυγικό, ο Σταύρος Θεοδωράκης ότι δεν θα δεχθεί να βάλει το πλαίσιο ο Αλέξης Τσίπρας, ο Βασίλης Λεβέντης πως θα πάει να συζητήσει την δική του πρόταση για κυβέρνηση οικουμενική δια τεχνοκρατών και ο Γιάννης Πλακιωτάκης, αγνοεί ακόμη τι ακριβώς θα συζητήσει διότι δεν έχει την εξουσιοδότηση της κοινοβουλευτικής ομάδας της Ν.Δ για τη στάση που θα τηρήσει.

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα