Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2016

Δημοπράτηση της Υποθαλάσσιας Ζεύξης Σαλαμίνας - Περάματος - το γεφύρι της Άρτας

Στις 8 Μαρτίου περιμένουμε τη δημοπράτηση για την κατασκευή της Υποθαλάσσιας Ζεύξης Σαλαμίνας-Περάματος. Το έργο που έχει κόστος 350εκ.ευρώ έχει τραβήξει το ενδιαφέρον πολύ μεγάλων εταιρειών και σύμφωνα με πολύ καλά πληροφορημένες πηγές ενδιαφέρεται και μία μεγάλη ασιατική εταιρεία.
Στους κυρίαρχους στόχους του Υπουργείου για το 2016 υπάρχει μία «προθήκη» με νέα εντυπωσιακά έργα τόσο σε πολιτική όσο και σε κοινωνική αξία, ικανά να τραβήξουν το βλέμμα πολλών ενδιαφερόμενων. Πρόκειται για μία σειρά από πολυδιαφημισμένα έργα που τα ακούμε αρκετά χρόνια αλλά δεν έχουμε ευτυχήσει να τα δούμε να προχωρούν προς υλοποίηση.


Όλα αυτά τα έργα θα φέρουν τη σφραγίδα Σπίρτζη και δεν είναι τυχαία η αναφορά του ονόματος του Υπουργού στις ανακοινώσεις δημοπράτησης αυτών των έργων καθώς θα θελήσει να είναι η δική του παρακαταθήκη στα μεγάλα έργα υποδομής της χώρας.

Η αλήθεια είναι ότι μετά από πολλά χρόνια φαίνεται πως φέτος υπάρχει η αισιοδοξία πως τελικά θα έχουμε νέες δημοπρατήσεις. Το έργο σημαία τόσο του Υπουργείου Υποδομών όσο και ολόκληρης της κυβέρνησης θα είναι η νέα γραμμή 4 του Μετρό της Αθήνας με 1,4 δις ευρώ κόστος που προς το παρόν αναζητεί ολοκληρωμένη χρηματοδότηση.  Η δημοπράτηση του έργου είναι πιθανόν να τη δούμε στο πρώτο εξάμηνο του έτους.


Αυτά τα 4 μεγάλα έργα θα αποτελέσουν το κυρίως μενού για το 2016 και θα είναι ότι καλύτερο έχει να προσφέρει στην κατασκευαστική κοινότητα το ΥΠΟΜΕΔΙ. Σε αυτά τα έργα δεν έχουν υπολογιστεί και άλλα μεγάλα έργα που θα ακολουθήσουν λίγο αργότερα, όπως τα νέα σιδηροδρομικά έργα της ΕΡΓΟΣΕ και άλλα μεγάλα έργα που σιγά-σιγά τοποθετούνται στη σειρά προς υλοποίηση.



http://ypodomes.blogspot.gr/http://salamina-press.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα