ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2016

ΔΕΗ: Μείωση 10% στα τιμολόγια των συνεπών επαγγελματιών - Νέο σχέδιο τύπου «μικρή ΔΕΗ» για τον λιγνίτη

Κίνητρα για έγκαιρη αποπληρωμή

Η έκπτωση αφορά όλα τα τιμολόγια μέσης τάσης και τα επαγγελματικά χαμηλής τάσης

Κίνητρα για έγκαιρη αποπληρωμή των λογαριασμών δίνει η ΔΕΗ, η οποία αποφάσισε μείωση  10% για τα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος των συνεπών πελατών της.

Τα κίνητρα αφορούν στην κατηγορία των επαγγελματιών, που δεν έχουν οφειλές, σε μια προσπάθεια αντιμετώπισης του φαινομένου των ανεξόφλητων οφειλών, που σήμερα ξεπερνούν τα δύο δισ. ευρώ. 

Όπως αποφάσισε το διοικητικό συμβούλιο, η έκπτωση αφορά όλα τα τιμολόγια μέσης τάσης και τα επαγγελματικά χαμηλής τάσης. 

Επαναφέρει σχέδιο τύπου «μικρή ΔΕΗ» για τον λιγνίτη

Εν τω μεταξύ, ανοιχτή σε συνεργασίες με κοινοπραξίες ιδιωτών για τον λιγνίτη εμφανίζεται η ΔΕΗ, όπως δήλωσε σήμερα, στο περιθώριο του Athens Energy Forum, ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ, Μανώλης Παναγιωτάκης, επαναφέροντας εμμέσως ένα παραπλήσιο σχέδιο «μικρή ΔΕΗ», που αποτελεί «κόκκινο πανί» για την κυβέρνηση. 

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της ΔΕΗ, η Επιχείρηση είναι διατεθειμένη να συζητήσει για συνεργασίες μέσω κοινοπραξιών για τις μονάδες Μελίτη 1,2 και Αμύνταιο, εφόσον γίνει μία αποτίμηση. Ο ιδιώτης θα μπορούσε να εισφέρει στο σχήματα χρήματα είτε για την επένδυση της κατασκευής της μονάδας (Μελίτη 2) ή για την επένδυση εκσυγχρονισμού (Αμύνταιο).

Όπως τόνισε στα κοινοπρακτικά σχήματα, η ΔΕΗ θα συμμετέχει πιθανώς με μειοψηφικό ποσοστό, ενώ δεν πρόκειται να προσφερθούν υδροηλεκτρικές μονάδες ή μονάδες αερίου. Ο επενδυτής δεν είναι υποχρεωτικό να είναι ενεργειακή εταιρεία, αρκεί να είναι αξιόπιστος, ενώ σύμφωνα με τον καταρχήν σχεδιασμό, τα ποσοστά συμμετοχής του κάθε φορέα θα προσδιοριστούν με αποτίμηση από ανεξάρτητο εκτιμητή.

Οι μονάδες Μελίτη και Αμύνταιο αποτελούσαν "προίκα" της μικρής ΔΕΗ, της πρόταση δηλαδή που είχε προωθήσει η προηγούμενη κυβέρνηση και ακύρωσε η σημερινή ηγεσία του υπουργείου Ενέργειας. Βέβαια, ο κ. Παναγιωτάκης διευκρίνισε ότι είναι πιθανόν η ΔΕΗ να συμμετέχει με μειοψηφικό ποσοστό, ενώ δεν θα εισφερθούν υδροηλεκτρικές μονάδες ή μονάδες φυσικού αερίου.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα