Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2016

Athens Energy Forum 2016 – Π.Σκουρλέτης: Η ΔΕΗ πρέπει και μπορεί να παραμείνει η μεγάλη, σύγχρονη επιχείρηση ηλεκτρισμού

Μιλώντας κατά την έναρξη των εργασιών του συνεδρίου “Athens Energy Forum 2016”, ο υπουργός Ενέργειας Π.Σκουρλέτης  επανέλαβε πως η κυβέρνηση επιμένει ότι ο δημόσιος έλεγχος των δικτύων είναι προς το συμφέρον όλων και υπογράμμισε ότι η ΔΕΗ είναι παράγοντας σταθερότητας.

Ο υπουργός επισήμανε ότι η ΔΕΗ πρέπει και μπορεί να παραμείνει η μεγάλη, σύγχρονη επιχείρηση ηλεκτρισμού, ένα στοιχείο σταθερότητας για όλο το Σύστημα Ηλεκτρικής Ενέργειας. «Η απελευθέρωση της αγοράς δεν μπορεί και δεν πρέπει να περάσει μέσα από τη βίαιη συρρίκνωση της ΔΕΗ, κάτι που θα έχει αρνητικές επιπτώσεις για τους καταναλωτές, αλλά και συνολικά. Σε κάθε περίπτωση, το τοπίο αλλάζει και η δική μας παρέμβαση θα κινηθεί προς την κατεύθυνση της ομαλής μετάβασης στις νέες συνθήκες»
Πιστεύουμε ότι οι νέοι κανόνες μπορούν να λειτουργήσουν προωθητικά, αφήνοντας πίσω ένα ρυθμιστικό πλαίσιο που συγκέντρωσε την κριτική όλων των εμπλεκομένων, δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός και συμπλήρωσε: «Επιμένουμε -και σ’ αυτό είναι σύμμαχός μας η ευρωπαϊκή πρακτική- ότι ο δημόσιος έλεγχος επί των δικτύων ηλεκτρισμού είναι στοιχείο σταθερότητας, μια εγγύηση προς όφελος όλων».
Όπως είπε ο κ. Σκουρλέτης, η συμφωνία μας με τους Θεσμούς για την νέα μορφή του ΑΔΜΗΕ, του διαχειριστή του συστήματος Μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας, κινείται σ’ αυτό το πλαίσιο και είμαστε αισιόδοξοι για το αποτέλεσμα.bankwars.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα