Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2016

O OTE ΤV γράφει Ιστορία

Tην ώρα που η εγχώρια κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ υποδύεται τον τροχονόμο της διαπλοκής στις τηλεπτικές άδειες


«OTE HISTORY»: Το πρώτο κανάλι ντοκιμαντέρ για την Ελλάδα

Tην ώρα που η εγχώρια κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ υποδύεται τον τροχονόμο της διαπλοκής στις τηλεοπτικές άδειες ο ΟΤΕ TV «βουτά» στο ζωτικότερο κομμάτι του πολιτισμού μας. Στην Ιστορία μας. Στην παράδοσή μας. Για να γνωρίσουμε από πού προερχόμαστε και να χαράξουμε ένα καλύτερο αύριο…Ο ΟΤΕ ΤV υπό την καθοδήγηση του εμπνευσμένου CEO κ. Μιχάλη Τσαμάζ, πετυχαίνει εκεί που χρεοκόπησαν όλοι, οι βουτηγμένοι στα θαλασσοδάνεια, εγχώριοι καναλάρχες της μεταπολίτευσης. Για τους περισσότερους από δάυτους η τηλεόραση μετατράπηκε σε εργαλείο εκβιασμού και συναλλαγής με τις εκάστοτε κυβερνήσεις ενώ ότι σκουπίδι υπήρχε στο εγχώριο βουκολικό lifestyle παρέλασε από τις οθόνες των ιδιωτικών καναλιών. Κανάλια των οποίων την υποκολτούρα πλήρωσαν πανάκριβα οι Ελληνες φορολογούμενοι μέσα από τις ανακεφαλαιοποιήσεις των τραπεζών. Μπροστά στα ιλιγγιώδη ποσά (κοντά στα 2 δις ευρώ) των θαλασσοδανείων που κουβαλάνε στους ισολογισμούς τους τα απαξιωμένα ιδιωτικά κανάλια, η μηνιαία συνδρομή του ΟΤΕ ΤV αποτελεί μια επένδυση στην επιμόρφωση του θεατή.

tsamazmg-8470
«Σβήνοντας κανείς ένα κομμάτι από το παρελθόν είναι σαν να σβήνει κι ένα αντίστοιχο κομμάτι από το μέλλον. Κι είναι θλιβερή η ζωή που μοιάζει με ακατοίκητο σπίτι…». Αυτή η διδακτική φράση ανήκει στον Νομπελίστα μεγάλο ποιητή μας Γιώργο Σεφέρη. Και δεν ήταν η μόνη παγκοσμίως διακεκριμένη προσωπικότητα που μιλούσε για τη σημασία που έχει ένας λαός να γνωρίζει από πού προέρχεται για να μπορέσει να αντιληφθεί πού βρίσκεται και τελικά πού πηγαίνει. Το είχε πει και ο ηγέτης της Μεγάλης Βρετανίας, ΟυίνστονΤσώρτσιλ: «Όσο περισσότερο κοιτάζει κανείς προς τα πίσω (στο παρελθόν) τόσο ευκρινέστερα βλέπει προς τα εμπρός (το μέλλον)».
Η γνώση της Ιστορίας και των καταβολών του αποτελεί για κάθε λαό το απαραίτητο στοιχείο ώστε να μπορέσει να χαράξει τη μετέπειτα πορεία του. Είναι το «όπλο» για να γεννηθούν νέες ιδέες και δημιουργήματα βάσει των αξιών που «κουβαλά» στο dna του. Είναι το δυνατό «χαρτί» των ανθρώπων της προόδου, που με σεβασμό στο παρελθόν διαγράφουν ένα καλύτερο μέλλον. Και το ιστορικό παρελθόν της Ελλάδας «απαιτεί» τον σεβασμό όλων μας. Η ιστορία μας βρίθει από διδάγματα και παραδείγματα που μόνο σ’ ένα καλύτερο αύριο μπορεί να μας οδηγήσει η σωστή γνώση της, η ψύχραιμη και αμερόληπτη ανάγνωσή της.
Και αυτή τη «βουτιά» στο ζωτικότερο κομμάτι του πολιτισμού μας, τολμά το «ΟTE HISTORY», το πρώτο κανάλι ντοκιμαντέρ που επικεντρώνεται στην Ελλάδα.
Σε μια περίοδο που το Έθνος μας δοκιμάζεται σκληρά και πολλές φορές αναγκάζεται να «ξανασυστηθεί» διεθνώς,  «γεννιέται» ο μοναδικός οργανισμός από τον ΟΤΕ που στόχο έχει να κρατήσει ψηλά όσα οι πρόγονοί μας διαφύλαξαν τόσα χρόνια και μας παρέδωσαν, διαμορφώνοντας τον τόπο μας. Να διατηρήσει τη μνήμη μας, για να μην μοιάζουμε με ασθενείς που πάσχουν από αμνησία.
Δεν αφορά μόνο τα γεγονότα, αλλά και τις προσωπικότητες που πρωταγωνιστούν στις μεγαλύτερες εξελίξεις, με τα επιτεύγματα και τις συνεισφορές τους από διαφορετικές πλευρές της ανθρώπινης δραστηριότητας.
Το «OTE HISTORY» είναι στον αέρα του ΟΤΕ TV και με σημείο αναφοράς την Ελλάδα καλύπτει ένα ευρύ φάσμα θεματικών τομέων: Ιστορία και μυθολογία από την αρχαιότητα έως σήμερα. Τέχνες, πολιτισμό και επιστήμη. Οι τόποι της Ελλάδας και οι παραδόσεις τους, τα ήθη και τα έθιμα της χώρας, οι μεγάλες προσωπικότητες του χθες και του σήμερα.
«Με ντοκιμαντέρ και εκπομπές υψηλής ποιότητας και αισθητικών προδιαγραφών για την ιστορία, τον πολιτισμό, τους ανθρώπους και τις παραδόσεις του τόπου μας, το κανάλι αυτό μπορεί να αποτελέσει έναν νέο τόπο ψυχαγωγίας και μόρφωσης για τους τηλεθεατές. Το OTE HISTORY δημιουργήθηκε με πολλή προσπάθεια, όραμα και σεβασμό απέναντι στο περιεχόμενο και το κοινό του. Είναι η παρακαταθήκη μας για τις επόμενες γενιές», δήλωσε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΟΤΕ, κ. Μιχάλης Τσαμάζ, στο πλαίσιο της παρουσίασης του καναλιού.
«Στόχος μας είναι μέσα στο επόμενο διάστημα το κανάλι να συνεχίσει να εμπλουτίζεται, και με περισσότερες δικές μας παραγωγές, ώστε να χωρέσει όλη τη σπουδαία ιστορία της χώρας μας», προσέθεσε ο πρόεδρος του ΟΤΕ.
Η πρώτη εκπομπή του «OTEHISTORY» παρουσιάστηκε το βράδυ της περασμένης Παρασκευής, με τίτλο «Η Ελλάδα από το Α ως το Ω». Πρόκειται για μία σειρά πολιτιστικών ντοκιμαντέρ που ταξιδεύει σε διαφορετικούς τόπους σε όλη την Ελλάδα μέσα από τα μάτια σημαντικών Ελλήνων οι οποίοι συνδέονται με τους συγκεκριμένους τόπους και μας ξεναγούν σε αυτούς επιχειρώντας ένα ιστορικό, πολιτιστικό, κοινωνικό και επιστημονικό ταξίδι. Πρώτος σταθμός είναι η Θεσσαλονίκη, ενώ θα ακολουθήσουν και άλλοι προορισμοί, όπως η Φλώρινα, ο Βόλος, η Τήνος, το Πήλιο, η Κρήτη, ο Πειραιάς, τα Ιωάννινα και η Αθήνα.
Μελλοντικά οι παραγωγές του OTETV για το OTEHISTORY θα ενισχυθούν και με άλλες εκπομπές με θέματα από την πλούσια ελληνική ιστορία και τον πολιτισμό, αλλά και τις πολιτιστικές δράσεις του σήμερα, ενώ αναμένεται να τονωθεί και η εγχώρια αγορά παραγωγής, καθώς θα δοθούν περισσότερες ευκαιρίες σε κινηματογραφιστές και δημιουργούς για νέο και ενδιαφέρον περιεχόμενο.
Με 24ώρο πρόγραμμα το κανάλι περιλαμβάνει:
• Ξένα ντοκιμαντέρ για την Ελλάδα από διεθνή δίκτυα και κανάλια, όπως το BBC, το NationalGeographic, το DiscoveryChannel κ.ά.
• Ντοκιμαντέρ ελληνικής παραγωγής από πολιτιστικά ιδρύματα και άλλους φορείς, ανεξάρτητους παραγωγούς, Έλληνες δημιουργούς  κ.ά.
• Εκπομπές παραγωγής του ΟΤΕ TV.http://kourdistoportocali.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα