Τετάρτη 23 Μαρτίου 2016

Παρατράγουδα με το δημοψήφισμα για την υποθαλάσσια Σαλαμίνας

Ώδινεν όρος και έτεκεν μυν. Η φράση αυτή θα μπορούσε να χαρακτηρίσει το δημοψήφισμα που διοργάνωσε, την περασμένη Κυριακή, ο Δήμος Σαλαμίνας με τη στήριξη του Αντιπεριφερειάρχη Νήσων Αττικής Παναγιώτη Χατζηπέρου σχετικά με το εάν θα πρέπει να κατασκευαστεί η υποθαλάσσια ζεύξη Σαλαμίνας-Περάματος.

Σήμερα με ανάρτησή του σε ιστότοπο ο δημοτικός σύμβουλος Σαλαμίνας Μάνος Δερτούζος αναφέρει ότι δεν διαφυλάχθηκε το αδιάβλητο του αποτελέσματος, κάνοντας λόγο για "μαύρη μέρα για τη δημοκρατία”. Σύμφωνα με όσα σημειώνει, η συμμετοχή δεν ξεπέρασε το 15%, δικηγόρος δεν υπήρχε ώστε να διασφαλίζεται η νομιμότητα της διαδικασίας, οι εκλογικοί κατάλογοι ήταν ανύπαρκτοι, ενώ...έλαμπαν δια της απουσίας τους οι εκπρόσωποι του "ναι” και του "όχι”.

Αναλυτικά, ο κ.Δερτούζος σημειώνει:

Μαύρη μέρα για την Δημοκρατία χαρακτηρίζεται η διαδικασία του "Δημοψηφίσματος" για την Γέφυρα που διεξήχθη σήμερα. Η Δημοτική Αρχή δεν πήρε μόνο μία βιαστική απόφαση, σε σύντομο χρονικό διάστημα να καλέσει τους πολίτες της Σαλαμίνας για να εκφράσουν την βούλησή τους μέσα από το Δημοψήφισμα εάν θέλουν ή όχι την Γέφυρα,δυστυχώς δεν μπόρεσε να διαφυλάξει το αδιάβλητο του αποτελέσματος.
Η απουσία εκλογικών καταλόγων έπαιξε καταλυτικό ρόλο στην ασυδοσία που επικράτησε και θα μπορούσε άνετα ο οποιοσδήποτε από την Σαλαμίνα να πάει να ψηφίσει σε Σελήνια , Αιάντειο και Αμπελάκια 3 και 4 φορές. Η απουσία δικηγόρου από την αρχή της διαδικασίας, που να διασφαλίζει την νομιμότητα του Δημοψηφίσματος, σε συνδυασμό με την απουσία εκλογικών καταλόγων, αλλά και την απουσία εκπροσώπων του ΝΑΙ και του ΟΧΙ, μετέτρεψε την πεμπτουσία της Δημοκρατίας που είναι η ελεύθερη βούληση των πολιτών μέσω του Δημοψηφίσματος, σε παρωδία.
Η δεύτερη κάλπη που στήθηκε για τους ετεροδημότες στο παρά πέντε, είναι προσβολή στο οικιστικό στοιχείο αφού αυτοί οι ψήφοι δεν μέτρησαν στο τελικό αποτέλεσμα.
Το ποσοστό συμμετοχής που δεν ξεπερνά το 15% είναι από μόνο του αναξιόπιστο για κάθε συμπέρασμα, αν και αυτό πλέον έρχεται σε δεύτερη μοίρα , μετά τα όσα συνέβησαν κατά την διάρκεια της ψηφοφορίας.
Άραγε τι θα πούμε αύριο στο Υπουργείο Υποδομών ότι 3000 Σαλαμίνιοι από τους 40.000 δημότες ή τους 60.000 μονίμους δεν θέλουν την Γέφυρα ή αντιστρόφως;
Κανείς δεν πρέπει να είναι υπερήφανος για την σημερινή μέρα, ενώ βαριά λαβωμένη είναι η Δημοκρατία και η αξιοπιστία της Δημοτικής αρχής”.
Ας σημειωθεί ότι η Σαλαμίνα υπήρξε από τους πρώτους Δήμους που χρεοκόπησε, έχοντας ενταχθεί σε πρόγραμμα εξυγίανσης βάσει του Ν.4270/2015. Εμφανίζει συσσωρευμένες υποχρεώσεις άνω των 10 εκατ. ευρώ.
Δημ.Δελεβέγκος/capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα