Παρασκευή 8 Απριλίου 2016

Κέντρο Υγείας Σαλαμίνας: Αν ένας γιατρός αρρωστήσει δεν βγαίνουν οι εφημερίες

Αν ένας γιατρός αρρωστήσει στο Κέντρο Υγείας Σαλαμίνας τότε θα υπάρχει πρόβλημα στην κάθε εφημερία καθώς υπάρχει ο οριακός αριθμός των δεκαπέντε οι οποίοι εκτός από έναν παιδίατρο και έναν μικροβιολόγο οι υπόλοιποι είναι γενικοί και αγροτικοί γιατροί. Ενώ, το ακτινολογικό μηχάνημα είναι χαλασμένο και οι ασθενείς δεν μπορούν να κάνουν ακτινογραφίες πηγαίνουν και πληρώνουν στον ιδιωτικό τομέα. Ο διευθυντής κ. Ιωάννης Τσινταβής μιλάει στο www.Life2day.gr Ο κύριος Τσινταβής ενημερώνει το LIFE2DAY.GR πως εδώ και λίγο καιρό το Κέντρο δεν παρουσιάζει ελλείψεις σε αναλώσιμα υλικά, παρότι προ καιρού το ζήτημα ήταν μεγάλο και αφορούσε σε επιδέσμους, γάζες, αλλά και φάρμακα αντιφλεγμονώδη, μπουσκοπάν, λασίξ, φάρμακα για την πίεση κ.α. Πλέον η 2η Υγειονομική Περιφέρεια δείχνει να έχει οργανωθεί και να μπορεί να καλύπτει το Κέντρο με επαρκείς προμήθειες υλικών και φαρμάκων. 



Η μεγάλη ερεύνα σε Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας του LIFE2DAY.GR συνεχίζεται περνώντας από την Σαλαμίνα όπου εκεί παρουσιάζουμε το τοπικό Κέντρο Υγείας μέσω του διευθυντή του κ. Ιωάννη Τσινταβή ο οποίος μας μιλάει για τις ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό και κυρίως επισκεπτών γιατρών με συγκεκριμένες ειδικότητες που λείπουν από τη μονάδα, ενώ σημειώνει τα συνηθισμένα πλέον φαινόμενα βίας προς το προσωπικό.

Το Κέντρο Υγείας Σαλαμίνας διαθέτει έναν παιδίατρο και έναν μικροβιολόγο που πλαισιώνουν τους γενικούς γιατρούς οι οποίοι είναι εφτά στο σύνολο. Επίσης υπάρχουν τρεις ειδικευόμενοι και τρεις αγροτικοί. Ο αριθμός αυτός αφήνει το Κέντρο Υγείας σε οριακό σημείο σε ότι αφορά τις εφημερίες. Πιο συγκεκριμένα, αν κάποιος αρρωστήσει τότε θα υπάρχει πρόβλημα εφημερίας. Στο ‘’ ιδανικό’’ σενάριο, η προσθήκη ενός ή δύο ατόμων θα έλυνε το ζήτημα των εφημεριών. Πέρα από τους γενικούς γιατρούς το Κέντρο θα εξυπηρετούνταν ιδανικά με επισκέπτες γιατρούς σε ότι αφορά την κάλυψη συγκεκριμένων ειδικοτήτων, όμως στο Κέντρο δεν έρχεται κανένας επισκέπτης γιατρός πόσο μάλλον το να υπάρχει κάποιος μόνιμος γιατρός άλλης ειδικότητας, ακόμα και αν ορθοπεδικός, καρδιολόγος, ψυχίατρος και χειρούργος απαιτούν σημαντικό έλλειψη στο Κέντρο ακόμα κι αν οργανικά δεν προβλέπονται. Tο www.LIFE2DAY.gr αποτελεί το μοναδικό μέσω μαζικής ενημέρωσης ( MME) στην Ελλάδα που καταγράφει καθημερινά ένα ένα τα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας της Ελλάδας αναδεικνύοντας τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, μέσα από την στήλη Alert Νοσοκομεία σε κρίση διαβάστε εδώ το προηγούμενο ρεπορτάζ :Με ταξί γυρίζει στο Κέντρο Υγείας Παλαμά ο γιατρός που συνοδεύει το ασθενοφόρο Στο νοσηλευτικό προσωπικό η μονάδα διαθέτει δεκαέξι άτομα τα οποία μπορούν να βγάζουν τις δικές τους βάρδιες με επάρκεια κι έτσι εκεί δεν παρατηρείται κάποια έλλειψη. Το πρόβλημα εντοπίζεται στο ζήτημα της μεταφοράς, αφού το Κέντρο Υγείας δεν έχει καθόλου όχημα πόσο μάλλον οδηγούς για αυτούς. Η εξυπηρέτηση του Κέντρου γίνεται μέσω του ΕΚΑΒ, αφού στη Σαλαμίνα υπάρχει στάση ασθενοφόρου και εξυπηρετείται από εκεί η μονάδα. Ο διευθυντής τοποθετήθηκε στο LIFE2DAY.GR και για τον ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό, αναφέροντας πως το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στο ακτινολογικό μηχάνημα. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται εκτός λειτουργίας με βλάβη και στο Κέντρο περιμένουν την έγκριση της αρμόδιας υπηρεσίας για να κατασκευαστεί και να καταστεί ξανά λειτουργήσιμο. Ρωτήσαμε τον κύριο Τσινταβή για την ανησυχητική τάση της επιθετικότητας των ασθενών και συνοδών τους προς το προσωπικό κι εκείνος αποκρίθηκε στο LIFE2DAY.GR πως όχι μόνο έχουν αντιμετωπίσει τέτοια περιστατικά, αλλά το φαινόμενο τείνει να είναι και συνηθισμένο! Οι γιατροί προσπαθούν να είναι ευγενικοί, ωστόσο υπάρχουν φορές που αναγκαστήκαν να καλέσουν την αστυνομία είτε από ανθρώπους που κάνανε καβγά είτε από ναρκομανείς με διάφορες αιτήσεις, είτε από ομάδες ρομά, αλλά ακόμα και από ντόπιους έως ακόμα και παραθεριστές! Το Κέντρο Υγείας Σαλαμίνας δέχεται περισσότερα από χίλια άτομα τον μήνα εκτός της τακτικής συνταγογράφησης. Ο αριθμός αυτός προσεγγίζει τις δύο χιλιάδες, αν αναλογιστεί κανείς πως ο πληθυσμός κάλυψης φτάνει τις εβδομήντα χιλιάδες τον χειμώνα, όμως το καλοκαίρι το νούμερο αυτό εκτοξεύεται στις τριακόσιες χιλιάδες, οπότε με δεδομένη την απουσία του νοσοκομείου στην περιοχή, το Κέντρο Υγείας είναι υπεύθυνο για τις πρώτες βοήθειες και την αντιμετώπιση των επειγόντων.

Πηγή life2day.gr:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα