Τρίτη 26 Απριλίου 2016

Ορόσημο το κλείσιμο της αξιολόγησης και για τα εταιρικά ομόλογα της ενέργειας

Στα δύσκολα η ΔΕΗ

Τα πράγματα χειροτερεύουν όταν η συζήτηση έρχεται στη ΔΕΗ. Το εταιρικό της ομόλογο, 5ετούς έκδοσης, λήξεως την 01/05/2019, από την αρχή του έτους έως και τις 18 Απριλίου έγραφε απώλειες 11,31%.

Λογικό, αν αναλογιστεί κανείς ότι η τύχη της εταιρείας είναι αφενός άμεσα συνδεδεμένη με τα δεινά της ελληνικής οικονομίας, αφετέρου οι προκλήσεις που έχει να αντιμετωπίσει η ΔΕΗ είναι τεράστιες.


Σήμερα η κεφαλαιοποιήσή της είναι 693 εκατ. ευρώ. Τα φέσια της όμως είναι πέντε φορές μεγαλύτερα από την αποτίμησή της, παραμένει ζητούμενο αν και σε τι βαθμό θα λειτουργήσει το νέο γενναιόδωρο πρόγραμμα ρύθμισης οφειλών σε 36 δόσεις, γι’ αυτό και οι χρηματιστηριακές έχουν αρχίσει να διατυπώνουν όλο και μεγαλύτερες επιφυλάξεις για το μέλλον.

Έπειτα, πρόκειται να χάσει την πιο κερδοφόρα θυγατρική της, τον ΑΔΜΗΕ, και σύμφωνα με την ίδια την επιχείρηση αυτό θα της στοιχίσει 180 εκατ. ευρώ λιγότερα ομιλικά EBITDA. Τέλος, έως το 2020, θα πρέπει να έχει απολέσει το 50% του μεριδίου αγοράς, τόσο στη λιανική, όσο και στη παραγωγή, με βάση τις μνημονιακές δεσμεύσεις του περασμένου Αυγούστου.

Σημειωτέον ότι σε επίπεδο αποπληρωμής των υποχρεώσεών της, η επιχείρηση έχει να αναχρηματοδοτήσει ένα ομολογιακό δάνειο 300 εκατ. ευρώ φέτος, και ένα αντίστοιχο δάνειο 600 εκατ. ευρώ το 2017.

Σε αυτές ακριβώς τις προκλήσεις που έχει μπροστά της η μεγαλύτερη ελληνική βιομηχανική επιχείρηση εστίασαν την περασμένη εβδομάδα οι αναλύσεις δύο χρηματιστηριακών εταιρειών, αλλάζοντας άποψη για την τιμή-στόχο της μετοχής της, η οποία και υπέστη διπλή υποβάθμιση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα