Δευτέρα 11 Απριλίου 2016

Ο λαός δεν θα ξεχνά τι σημαίνει αριστερά

Φίλοι και Φίλες του "ON LINE", η χώρα μας μετά το δραματικό καλοκαίρι του 2015,  με τους ερασιτεχνικούς χειρισμούς της κυβέρνησης "ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ" , βαδίζει και πάλι σε τεντωμένο σχοινί που αν σπάσει , δεν θέλω ούτε να φανταστώ τι θα συμβεί .
Aς δούμε όμως μερικά απλά πράγματα που φαίνεται να αγνοούν  οι κυβερνώντες.

Στην οικονομική θεωρία αναφέρεται ότι παράγοντες που συντελούν σε οικονική ανάπτυξη είναι το οικονομικό περιβάλλον & η οικονομική σταθερότητα. 
Η Ελλάδα βρίσκεται σε ένα πολύ καλό οικονομικό περιβάλλον με πολύ χαμηλά επιτόκια , επεκτατική Νομισματική Πολιτική από την ΕΚΤ (QE/ "τύπωμα χρήματος" από τον κεντρικό τραπεζίτη "super Mario") και πολύ χαμηλές τιμές καυσίμων
Ο Mario Draghi απαντώντας σε ερώτηση του αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαδημούλη είπε ότι η ΕΚΤ είναι έτοιμη να επεκτείνει το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης (QE) και μετά τον Μάρτιο του 2017. Οι 4 προϋποθέσεις που έθεσε ο Draghi για τη συμμετοχή της Ελλάδας στο qe είναι : 
1) να βρίσκεται σε πρόγραμμα προσαρμογής, 
2) να τηρεί τους στόχους αυτού του προγράμματος, 
3) να ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις που γίνονται σήμερα και 4) να έχει την ανάλογη πιστοληπτική ικανότητα αυτός που εκδίδει τα ομόλογα.

Η Ελλάδα φυσικά για άλλη μια φορά δεν τηρεί τις παραπάνω προϋποθέσεις και σ' όλο αυτό το "party" χρήματος παραμένει απούσα χάρη στην πολιτική των ανίκανων που μας κυβερνάνε.Εδώ ισχύουν τα "capital controls" από τις 30.06.2015 και η κάνουλα της ρευστότητας έχει κλείσει.

Η Κυβέρνηση ασχολείται μόνο με το πως θα παραμυθιάσει τον Έλληνα πολίτη ότι έκανε τάχα επιτυχή διαπραγμάτευση , ενώ η οικονομία πηγαίνει ολοταχώς προς τα βράχια. Στις αρχές Φεβρουαρίου ο Υπουργός Οικονομικών Ε.Τσακαλώτος σε ομιλία του στη Βουλή δήλωσε : "Η αξιολόγηση πρέπει να τελειώσει μέχρι τα τέλη του Φεβρουαρίου, αλλιώς αν πάει για Μάιο-Ιούνιο «καήκαμε" .

Επειδή είμαστε 20 μέρες πριν την Πρωτομαγιά και η συμφωνία με την Τρόϊκα δεν έχει έρθει πιστεύω ότι η κυβέρνηση θα φέρει (με τη μορφή του κατεπείγοντος) μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα μια μεσοβέζικη συμφωνία εκμεταλλευόμενη το γεγονός ότι οι Ευρωπαίοι θέλουν να αποφύγουν επιπλοκές πριν το δημοψήφισμα για Brexit στις 26 Ιουνίου. Η συμφωνία αυτή θα περιλαμβάνει νέες αυξήσεις φόρων που θα κληθούν να πληρώσουν τα γνωστά υποζύγια μισθωτοί και συνταξιούχοι . Επειδή όμως  η οικονομία μας είναι ήδη "κουρασμένη" από τη συνεχή επιβολή φόρων (είμαστε στον 9ο χρόνο ύφεσης της Ελληνικής Οικονομίας) δεν θα φέρει τα απαιτούμενα φορολογικά έσοδα και ασφαλιστικές εισφορές και θα οδηγηθεί η κυβέρνηση σε αδυναμία καταβολής μισθών και συντάξεων.Αυτό θα είναι και το τέλος της Πρώτης και Τελευταίας Αριστερής Διακυβερνήσης στην Ελλάδα.

Το ερώτημα είναι αν ο  Eλληνικός Λαός , που όπως φαίνεται θα ζήσει τον "αργό θάνατο" και την κατάρρευση της Ελληνικής Οικονομίας , θα διδαχθεί από τα λάθη του ώστε να μην τα επαναλάβει ;
Η απάντηση προσεχώς !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα