ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Τρίτη 26 Απριλίου 2016

Χ. Θεοχάρης: Η λύση του Ασφαλιστικού είναι προϋπόθεση για να έρθουν επενδύσεις στη χώρα

"Φέρνετε ένα Ασφαλιστικό που είναι αναχρονιστικό, έχει εισπρακτικό χαρακτήρα, συνεχίζει να δίνει σχετικά υψηλές παροχές με λίγα χρόνια ασφάλισης και άρα να ενθαρρύνει την πρόωρη συνταξιοδότηση, έχει έλλειψη ανταποδοτικότητας και μετατρέπει όλο το σύστημα σε τιμωρητικό φόρο στην εργασία", δήλωσε ο Χάρης Θεοχάρης, Ανεξάρτητος Βουλευτής Β’ Αθήνας, στην αποψινή κοινή συνεδρίαση των επιτροπών Κοινωνικών και Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, για το νέο Ασφαλιστικό και Φορολογικό Νομοσχέδιο.
 
Στη συνέχεια τόνισε ότι το Ασφαλιστικό που φέρνει η Κυβέρνηση είναι η συνέχεια του νόμου Λοβέρδου – Κουτρουμάνη – Βρούτση με απλώς χειρότερα ποσοστά.
Επισήμανε δε, πως το παρόν νομοσχέδιο δεν συμπληρώνει απλώς τα ασφαλιστικά νομοσχέδια των προηγούμενων ετών, αλλά έρχεται να υλοποιήσει την έκθεση του Υπουργείου Συντονισμού του 1958 για την ενοποίηση του ασφαλιστικού συστήματος της Ελλάδας. "Νομοθετούμε ένα σύστημα του 20ου αιώνα για τις ανάγκες του 2030!", σημείωσε.
Επιπλέον, ο Χάρης Θεοχάρης υπογράμμισε την ανάγκη να υπάρξει ένα ασφαλιστικό σύστημα που θα εμπνέει εμπιστοσύνη στον ασφαλισμένο για τα χρήματα τα οποία καταβάλει. "Τα λεφτά του ασφαλισμένου να μην μπαίνουν στον ίδιο κουβά του Προϋπολογισμού, μαζί με τις μίζες, τις προσλήψεις και τις σπατάλες. Χρειαζόμαστε ένα Ασφαλιστικό με πραγματική και νοητή κεφαλαιοποίηση όπου τα χρήματα του κόσμου να προστατεύονται και να επενδύονται", είπε χαρακτηριστικά.
Προσέθεσε επίσης ότι χρειάζεται ένα σύστημα με λίγες κατηγορίες συνταξιούχων, με εθνική προνοιακή σύνταξη και με ευελιξία για να αντιμετωπίσει τη σύγχρονη αγορά εργασίας και φαινόμενα όπως τα μπλοκάκια. "Δεν πρέπει να έχει κίνητρο ο εργοδότης να γυρίζει τους μισθωτούς στο μπλοκάκι. Πρέπει να δώσουμε τέλος στην εργασιακή  γαλέρα", σημείωσε.
Κλείνοντας υποστήριξε πως η λύση του Ασφαλιστικού ζητήματος είναι προϋπόθεση για να έρθουν επενδύσεις και ανάπτυξη στη χώρα.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα