Τετάρτη 27 Απριλίου 2016

ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΗΣ H ΔΕΗ ΚΑΛΕΙΤΑΙ ΝΑ ΑΠΟΔΟΣΕΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΦΟΡΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ 200 ΕΚ.ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΣΕΠΡΑΞΕ

Συνάντηση στα γραφεία της ΔΕΗ στην Αθήνα διεξήχθη χθες μεταξύ του Προέδρου της κου Μ. Παναγιωτάκη και του Δ.Σ. του Συνδέσμου Παραγωγών Ενέργειας με Φωτοβολταϊκά (ΣΠΕΦ) εκπροσωπούμενου από τους κ.κ. Στ. Λουμάκη – Πρόεδρο, Γ. Σαμαρά – Οργ. Γραμματέα, Λ. Λαλιώτη – Ταμία και Κ. Τσούμα – Μέλος Δ.Σ.


Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του συνδέσμου, στην συνάντηση συζητήθηκε όλο το φάσμα θεμάτων που αφορούν τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η επιχείρηση, οι ηλεκτροπαραγωγοί ΑΠΕ και εν γένει η ίδια η αγορά ενέργειας. 

Όπως παρατηρεί ο ΣΠΕΦ, η ισχυρή κερδοφορία 690 εκατ. ευρώ της ΔΕΗ προ προβλέψεων και φόρων το 2015 (σε συνέχεια αντίστοιχης εικόνας 481 εκατ. ευρώ το 2014) αναμφισβήτητα αποτελεί θετική πραγματικότητα στην προσπάθεια της να αποσβέσει τους κραδασμούς από τους απλήρωτους λογαριασμούς αλλά και να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της προς τους προμηθευτές της παραγωγούς ηλεκτρικής ενέργειας από ΑΠΕ οι οποίοι ασφυκτικά βιώνουν ήδη αυξανόμενες υπερημερίες πληρωμών 5 μηνών.  Δυστυχώς η επιχείρηση παρά τις νέες προβλέψεις ύψους 879 εκατ. ευρώ που ενέγραψε στον ισολογισμό της μετατρέποντας την όλη εικόνα της σε ζημιογόνο -207 εκατ. ευρώ, καλείται εν τούτοις, σύμφωνα με τον Πρόεδρο της, να αποδώσει κανονικά φόρο εισοδήματος της τάξης των 200 εκατ. ευρώ για χρήματα που δεν εισέπραξε, μειώνοντας έτσι σημαντικά την ρευστότητα της, την στιγμή μάλιστα που ο Δημόσιος τομέας της οφείλει ποσά άνω των 100 εκατ. ευρώ για καταναλώσεις ρεύματος.η συνέχεια εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα