Πέμπτη 5 Μαΐου 2016

Θύμα των Anonymous η ΤτΕ

Εκτός λειτουργίας για τουλάχιστον έξι ώρες έμειναν οι servers της Τράπεζας της Ελλάδος, μετά από "επίθεση" που πραγματοποίησαν οι Anonymous.
Όπως αναφέρουν δημοσιεύματα ξένων ιστοσελίδων τεχνολογίας, πρόκειται για μέρος μιας επιχείρησης που άρχισε τον περασμένο Ιανουάριο, διακόπηκε για λίγο και ξανάρχισε τον Μάρτιο.
Σύμφωνα με πληροφορίες του "hackread.com" επιχείρηση ονομάζεται #OpIcarus και στο στόχαστρο των Anοnymous είναι ο τραπεζικός τομέας σε Ευρώπη και ΗΠΑ.

Σε αποκλειστική συνομιλία που είχε η ιστοσελίδα με ένα από τα μέλη των Anonymous, ο χάκερ τους είπε:
"Η ελληνική κεντρική τράπεζα έχει τεθεί εκτός λειτουργίας για όλη την ημέρα. Θέλουμε τα τραπεζικά στελέχη να γνωρίζουν ότι αν δεν θέσουν οι ίδιοι τους εαυτούς τους υπόλογους για τα εγκλήματα που έχουν διαπράξει εναντίον της ανθρωπότητας, θα χτυπάμε κάθε μέρα και μια νέα τράπεζα".
Μάλιστα οι Anonymous σε video που ανάρτησαν αποκαλύπτουν ότι στο στόχαστρό τους βρίσκονται  τραπεζικά και χρηματοπιστωτικά ιδρύματα σε Βραζιλία, Μπαγκλαντές, Κίνα, ΗΠΑ, Βρετανία, Πακιστάν, Ιράν και άλλες χώρες.

Διευκρινίσεις από ΤτΕ
Έγκαιρα αντιμετωπίστηκε η "κυβερνοεπίθεση" που δέθχηκε χθες η Τράπεζα της Ελλάδος. Σύμφωνα με πηγή της ΤτΕ στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, η ηλεκτρονική διεύθυνση της Τράπεζας δέχθηκε χθες επίθεση από τους Anonymous.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες της Τράπεζας της Ελλάδος παρά την αργία αντέδρασαν έγκαιρα με αποτέλεσμα να αποτρέψουν οποιαδήποτε περαιτέρω "παρενέργεια" από την επίθεση. Σύμφωνα με την ίδια πηγή η επίθεση του ιστοχώρου της ΤτΕ κράτησε λίγα λεπτά πριν επανέλθη η ομαλή λειτουργία του.

Πάντως και σήμερα η σελίδα της ΤτΕ εμφανίζει προβλήματα στη λειτουργία της τα οποία ερευνώνται από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα